Cimbom, Rams Park’ta şeytan avında

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. hafta maçında sahasında Manchester United’ı ağırlayacak. Sarı-kırmızılıların Kırmızı Şeytanlar’a karşı sahaya çıkacağı karşılaşma 20.45’te başlayacak.

Spor 29 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Galatasaray grubun kader maçında Manchester United karşısında.

Şampiyonlar Ligi’nde kritik dönemece gelindi. Galatasaray, ilk 4 haftasını 4 puanla geçtiği A Grubu’nda son 2 haftaya 3. sırada girdi. Sarı-kırmızılılar ilk maçında Kopenhag’la berabere kalıp ikinci maçında Düşler Tiyatrosu deplasmanından 3-2’lik skorla 3 puan çıkardığı grupta Bayern Münih’e üst üste 2 mücadelede iyi performans ortaya koymasına rağmen yenildi.

Sezon başından beri istikrarsız bir görüntü sergileyip yer yer sert eleştirilerin hedefi haline gelen Manchester United ise grupta Galatasaray, Bayern Münih ve Kopenhag’a birer kez yenilirken tek 3 puanını yine Danimarka ekibine karşı kendi sahasında aldı. Bu iki ekip bu akşam 20.45’te kozlarını paylaşacak. Maç, Manchester United açısından bir nevi tamam-devam maçı. Zira Galatasaray kazanırsa United’ın gruptan çıkma şansı kalmayacak. Rams Park Stadı’ndaki karşılaşmada İspanyol hakem Jose Maria Sanchez düdük çalacak. Sanchez’in yardımcılıklarını Raul Cabanero ve Inigo Prieto yapacak. Mücadelenin Video Asistan Hakemi (VAR) Ricardo de Burgos, AVAR’ı ise Juan Martinez Munuera olacak.

Galatasaray ise taraftarı önünde Manchhester United’ı mağlup etmesi halinde puanını 7’ye çıkaracak ve son hafta öncesinde rakibiyle 4 puan fark yakalayacak. “Cimbom” son hafta sonuçlarına göre en kötü ihtimalde UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam edecek.

Abdülkerim son idmanda takımla çalıştı.

Davinson Sanchez 2-3 hafta yok

Galatasaray’da önemli maç öncesi konuşan Okan Buruk maçı kazanmak istediklerini söyledi ve kazandıkları halinde Avrupa’da yola devam etmeyi garantileyeceklerini hatırlattı. Buruk, United’ın ilk maça göre geliştiğini söyleyerek “Biz de kendi oyunumuzu geliştirmek için Alanyaspor’a karşı önemli bir maç oynadık. Hedefimiz kazanmak. Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız. Kendi seyircimiz önünde kazanmak istiyoruz. Bundan önceki maçlarda iyi performanslar gösterdik ama skora yansıtamamıştık. Bu kez amacımız hem iyi oynamak hem de kazanmak.” ifadelerini kullandı.

Buruk sakatlığı bulunan Davinson Sanchez hakkında “iğneyle oynayabilir” iddialarını yalanladı. Deneyimli teknik direktör “Sanchez’in iğne ile oynama durumu yok. İki üç hafta içinde takım dönmesini bekliyoruz. Bir an önce dönmesi bizi sevindirir.” şeklinde görüş belirtti. Buruk milli savunmacı Abdülkerim Bardakcı hakkında “Bugünkü antrenmanda deneyeceğiz. Olumlu olursa yarın sahada olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray'da Sanchez'den haber geldi, hakem belli olduGalatasaray’da Sanchez’den haber geldi, hakem belli oldu

Okan Buruk yeni transferlerin performansından mutlu olduğunu kaydederken, attıkları gol sayısının yakalanan gol beklentisinin altında olduğunu ve bu konuda gelişim göstermeleri gerektiğini belirtti. Buruk, Muslera’ya sezon sonunda sözleşmesinin bitimiyle alakalı gelen soruya “Benim de sezon sonunda sözleşme bitiyor.” diyerek şaka yaptı. Sonrasında söz alan 50 yaşındaki teknik patron, “Efsaneler için sözleşmeler önemli değil. Önemli olan Galatasaray’ın başarısı. Hepimiz Galatasaray’ın başarısı için büyük çaba sarf edeceğiz.” diye konuştu.

Kaleci Fernando Muslera ise sezon sonu bitecek sözleşmesi hakkında soruya “Yarın bir maçımız var. Ona odaklanmış durumdayım.” yanıtını verdi. Fernando Muslera, bir İngiliz basın mensubunun yarın Galatasaray taraftarının oluşturacağı atmosferi sorması üzerine, “Daha önce burada bulunmadıysanız sadece keyfini çıkartın.” ifadelerini kullandı.

Okan Buruk ve Muslera basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

Antony ve Hojlund döndü

Manchester United’da Erik Ten Hag, kaybettikleri ilk maçtan sonra geliştiklerini belirterek “Öncelikle iyi bir performans sergilemek ve kazanmak zorundayız. Tıpkı Everton’u yendiğimiz gibi… Zor bir ortamda zor bir maç. Eğer onları yenebilirseniz bu size güven verebilir. Sakin kalmalı ve fazla duygusallaşmamalısınız. Bunu kendi oyunumuz haline getirmeliyiz.” ifadelerini kullandı. Ten Hag, Rasmus Hojlund ve Antony’nin yarın oynayabilecek durumda olduklarını da sözlerine ekledi. Hojlund ilk karşılaşmada United’ın 2 golünü de kaydeden isimdi.

United’da Mason Mount, Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Jonny Evans, Christian Eriksen ve Casemiro sakatlıkları, Marcus Rashford kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecekler.

İngilizlere karşı 23, toplamda 313. sınav

Galatasaray tarihinde 313. Avrupa randevusuna çıkıyor. Sarı-kırmızılılar daha önceki 312 maçın 112’sinden galibiyetle ayrıldı. 117 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 83 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 420 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 462 gole engel olamadı. Cimbom son 22 Avrupa maçında yalnızca 3 kere yenilirken bu yenilgiler Barcelona ve Bayern Münih’e karşı geldi. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı son 30 mücadelede 3 galibiyet alabilen Galatasaray, 8 beraberlik ve 19 mağlubiyet yaşadı.

Fenerbahçe ve Galatasaray yine karşı karşıya: VAR kayıtları açıklansınFenerbahçe ve Galatasaray yine karşı karşıya: VAR kayıtları açıklansın

Türk takımı İngiliz ekiplerine karşı tarihinde 22 maça çıktı. Cimbom söz konusu maçlarda 4 galibiyet, 8 beraberlik alırken, 10 yenilgi gördü. Galatasaray, attığı 22 gole karşılık kalesindeki 41 gole engel olamadı. Sahasında 10 kez İngiliz takımlarını ağırlayan ekip bu maçlarda 3 galibiyet ve 3 yenilgi alırken 4 kez berabere kaldı. 10 gol atan Galatasaray 16 gol yedi. Galatasaray’ın en fazla karşılaştığı İngiliz takım Manchester United. 7 kez karşı karşıya gelen iki takımın maçlarında taraflar birbirlerini 2’şer kez mağlup etti, 3 maç berabere tamamlandı. Sarı-kırmızılılar tarihindeki 2 Avrupa kupasından ilki olan UEFA Kupası’nı finalde Arsenal’ı geçerek almıştı.

Manchester United, tarihinde Galatasaray’ın yanı sıra, Beşiktaş, Bursaspor, Fenerbahçe ve Başakşehir ile eşleşti. İngiliz temsilcisi, Türk takımlarıyla yaptığı 19 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Türk takımlarına 30 gol atan Manchester United, kalesinde 20 gol gördü.

İşte Galatasaray’ın İngiliz takımlarına karşı karnesi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.