Eryaman bilmecesi çözüldü: Gençler’e veto, Cim-bom’a onay

Son günlerde zeminiyle gündeme gelen ve Ankaragücü'nün Galatasaray'ı ağırlayacağı Eryaman Stadyumu için yeni bir gelişme oldu. Stadın diğer kullanıcısı Gençlerbirliği'nin maçına onay çıkmadı, Galatasaray Eryaman'a gidecek.

Spor 14 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Eryaman Stadyumu'nda zemin bakım çalışmaları sürüyor

Eryaman Stadyumu’nda düğüm çözüldü. Trabzonspor’un Türkiye Kupası’nda Gençlerbirliği’ne karşı oynadığı maçta kötü zeminiyle dikkat çeken stadyum Galatasaray’ın Ankaragücü’ne konuk olacağı maçta kullanılacak. Gençlerbirliği ise kendisine yeni bir saha arayacak.

TFF’nin sitesinde Gençlerbirliği – Bandırmaspor maçının stadyum bilgisine yer verilmedi

Karar çıktı, lider Eryaman’a gidecek

Gençlerbirliği’nin maçından bir gün önce oynanacak Ankaragücü – Galatasaray karşılaşması için karar çıktı. Mücadelenin Eryaman’da oynayacağı TFF tarafından iki kulübe de bildirildi. Federasyon zaten sıkıntılı olan zeminde üst üste iki maç oynanamayacağına karar verirken stadyumun kullanılacağı maç tercihini Süper Lig mücadelesinden yana kullandı.

TFF’den Ankaragücü’ne uyarı, Gençlerbirliği’ne veto

Federasyon yetkilileri hafta içinde stadyuma gelip zeminle ilgili inceleme yapmıştı. Bakım çalışmalarının sürdüğü çimle ilgili karar TFF’nin bilgi ekranlarına yansıdı. 1.Lig’de Gençlerbirliği’nin Bandırmaspor’u pazartesi günü ağırlayacağı maçta stadyum kısmı boş bırakıldı. Federasyon’un incelemesi de sonuçlandı. TFF Ankaragücü’nün yanı sıra Kayserispor ve Rizespor’a da uyarı yazısı gönderdi. Acil olarak zeminlerin düzeltilmesi isteğinin belirtildiği yazıda, çimde gerekli iyileşmeler gerçekleşmezse bu takımların kendilerine yeni bir stadyum bulmaları gerekeceği de bildirildi.

Ankaragücü Eryaman’ı istedi

Halil Umut Meler’in saldırıya uğradığı günden beri maçlarını seyircisiz oynayan Ankaragücü’nün taraftarına kavuşacağı maç Galatasaray’a karşı olacak. Ankaragücü yönetimi tüm bu tartışmaların arasında karşılaşmanın Eryaman Stadı’nda oynanması konusunda ısrarcıydı.

Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat: Sahanın durumu eskiye göre iyiAnkaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat: Sahanın durumu eskiye göre iyiFenerbahçe de konuk olacak

Türkiye Kupası’nda Ankaragücü’yle eşleşen Fenerbahçe rakibine deplasmanda konuk olacak. 27 Şubat günü oynanması planlanan maç için de adres Eryaman Stadyumu olarak gözüküyor, fakat TFF’nin son uyarıyı vermesiyle birlikte o tarihe kadar zeminin iyileşmemesi durumunda Fenerbahçe’nin maçını başka bir stadyumda oynaması ihtimali de ortaya çıkıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.