Süper Lig’in ‘Hakim’i Galatasaray!

Galatasaray, Başakşehir deplasmanında Hakim Ziyech ve penaltıdan Mauro Icardi'nin golleriyle 2-1 galip geldi. Icardi 11'de başladığı üst üste 12. maçında da ağları bulup rekor kırarken Başakşehir'in golünü eski Galatasaraylı Dubois attı.

Spor 24 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Başakşehir deplasmanında Galatasaray'a galibiyeti Ziyech ve Icardi getirdi.

Şampiyonlar Ligi mesaisinden Kopenhag’la 2-0’dan dönüp 2-2 berabere kalarak ayrılan Galatasaray, Süper Lig’e Başakşehir deplasmanında döndü. Ligin ilk 3 haftasında kaybettikten sonra Çağdaş Atan yönetiminde ilk galibiyetine geçen hafta uzanan Başakşehir ise bu karşılaşmayla beraber çıkışına devam etme amacındaydı. İki takım Fatih Terim Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Galatasaray 11’inde Mertens, Angelino, Kerem Aktürkoğlu, Kerem Demirbay gibi isimler yer almıyordu. Nelsson da partnerinin acil doğum riski taşıması nedeniyle kadroda değildi. Davinson Sanchez ilk kez 11’de yer alacaktı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray henüz 6. dakikada Tete ile gole yaklaştı ancak top az farkla dışarı gitti. Bu andan itibaren iki takım da ceza alanı içinde fırsata izin vermezken özellikle Başakşehir’de Ba, Galatasaray’da Davinson Sanchez’in etkili oyunları dikkat çekiyordu. 26. dakikada Karzev’in şutunda Abdülkerim’den seken top direğe çarparak dışarı çıktı. 29. dakikada sakatlanan Kazımcan Karataş yerini Kaan Ayhan’a bıraktı. Maçın kilidi 43. dakikada açıldı. Tete’nin pasında topla buluşan Hakim Ziyech şık bir şekilde topu ağlara yolladı ve Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi. İlk yarı böyle bitti.

İkinci yarının başında oyuna dahil olan Kerem Aktürkoğlu 2 dakika sonra ikili mücadeleye girdi. Ba’yla mücadelesinde yerde kalan Kerem takımına penaltı kazandırdı. 50’de Mauro Icardi topu ağlara yolladı ve üst üste 12. Süper Lig maçında da gol atarak bu alanda Burak Yılmaz’a ait olan rekoru kırdı. Bu andan itibaren 10 dakikaya yakın kontrolü elinde tutan Galatasaray eski dost kurbanı oldu. 64. dakikada Leo Dubois sahne aldı ve fark 1’e indi. Ancak golün ardından Başakşehir etkili pozisyon üretmekte zorlandı. Galatasaray Wilfried Zaha ve Davinson Sanchez’le gollere yaklaştı ancak sonuç alamadı. 90 dakika 2-1 sonuçlandı ve sarı-kırmızılılar üst üste 4. galibiyetlerini elde ettiler. 13 puanla maç fazlasıyla liderliğe oturan Galatasaray’ın karşısında Başakşehir 5 maçta 4. kez yenildi.

Dursun Özbek doğruladı: Galatasaray'ın forma tedarikçisi değişiyorDursun Özbek doğruladı: Galatasaray’ın forma tedarikçisi değişiyor

Maçın ardından konuşan Okan Buruk zor bir deplasmanda kazandıklarını belirtti. Buruk daha dikine oynadıklarını söyledi. Buruk “Şanssız bir gol yedik, oyuncu değiştiremedik. Ziyech çıkarken, Zaha’yı oyuna alıyorduk. Parmağında yüzük varmış, hemen giremedi. Kerem de kendi bölgesine gelirken, golü yedik.” dedi.

“Taraftar mutlu, ben de mutluyum”

Okan Buruk yaptığı değerlendirmede “Yine lider durumdayız. Stadımız doluyor. İnanılmaz ilgi var. Taraftar mutlu, ben de mutluyum. Kulüp transferler için çok fedakarlık yapıyor. Hep beraber kurduk, saha kısmı bana ait. Ben de en iyisini yapmaya, bütün oyuncuları hazır hale getirmeye çalışıyorum. Transfer dönemizi uzun ve zor geçiyor. Bir taraftan yarışıyoruz. Galatasaray iyi ve güçlü gidiyor. Kazanmaya devam edeceğiz. Sokakta, her yerde insanlar mutlu. Mauro Icardi sembol oldu. Bunları görünce, bir senede Galatasaray’ın bambaşka yere geldiğini görüyoruz. Ben de işin başındaki insan olarak çok mutluyum.” sözlerini söyledi.

Okan Buruk’tan açıklamalar.

Buruk, Kazımcan Karataş’ın sakatlığı hakkında “Kazımcan‘ın sakatlığı bizi üzdü. İç yan bağ diye düşünüyoruz, daha büyük bir şey yoktur inşallah.” dedi. 

İlk 11 başladığı üst üste 12. maçında gol atarak rekor kıran Mauro Icardi “12 maç üst üste gol atarak rekor kırdığım için mutluyum. Ancak önemli olan şey, takıma yardım etmek. Rakamlarla aram iyidir. Gol ortalamalarına da bakıyorum. 5 çocukla birlikte iyi bir eş, iyi bir baba olmak istiyorum. Günlük işlerle de ilgilenmek, ailemin yanında olmak istiyorum. Çocuklarıma ödevlerinde yardımcı olmaktan da mutluyum.” dedi.

Mauro Icardi rekor kırdı.

Galatasaray’ın ilk golünü atan Hakim Ziyech “Benim için fark etmez. Nerede oynadığım değil, keyfini çıkarmak önemli.” diyerek oynadığı pozisyonun önemsiz olduğunu açıkladı.

“Şampiyonlar Ligi’nde hazırdım…”

Maçın Galatasaray adına kahramanlarından Davinson Sanchez “Galatasaray’da çok iyi karşılandım. İyi hazırlanmaya çalışıyorum. Benim kanımda oynamak, mücadele etmek var. Şampiyonlar Ligi’nde hazırdım, Başakşehir’e kısmetmiş. Galatasaray için elimden geleni vereceğim. Bu benim kanımda var. Victor Nelson, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakçı çok büyük oyuncular ve çok iyi insanlar. Aramızdaki rekabet, takımı daha ileriye götürecektir.” dedi.

Davinson Galatasaray kariyerine iyi başladı.

Kerem Manchester konusunda iddialı

Kerem Demirbay maç sonrası açıklamasında Manchester United karşılaşmasıyla alakalı olarak “Bayern Münih, Manchester United ve Galatasaray çok büyük takım. Futbolda her şey olabilir. Saklanmayacağız. Biz büyük bir takımız. Kalitemiz sonsuz. Manchester United maçını kazanmaya gideceğiz.” dedi ve iddialı konuştu.

“Penaltı değildi”

Maç değerlendirmesinde bulunan Başakşehir teknik direktörü Çağdaş Atan “İkinci yarıya penaltı ile başladık, kırılma anı oldu. Temposu daha yüksek bir maç olurdu. Sertliğimizi ortaya koyamadık. Bazı oyuncularla 3-4 gündür beraberiz. Kafamızda bir oyun planı var. Bu maçtan puan almak istiyorduk ama olmadı. Fenerbahçe ve Kayserispor maçları var, bunu kaldıracak oyuncu grubuna sahibiz.” dedi.

Atan Galatasaray’ın kazandığı penaltı için “Bana göre penaltı verilmeyebilirdi. Dördüncü hakem çok net penaltı olduğunu söyledi. Çok yakından izlemedim ama eğer Ba topuğuna basmadıysa, penaltı olduğunu düşünmüyorum. Ama dördüncü hakem çok net penaltı olduğunu söyledi, biz de itiraz etmedik. Verilebilir de verilmeyebilir de.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.