Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat: Sahanın durumu eskiye göre iyi

Son haftalarda fazlasıyla tartışma konusu olan Eryaman Stadyumu'nun zeminiyle alakalı konuşan Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat zeminin durumunun iyi olduğunu söyledi.

Spor 13 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
İsmail Mert Fırat'tan Eryaman Stadyumu'nun zeminiyle alakalı iyimser yorum.

Başakşehir teknik direktörü Çağdaş Atan, Mehmet Demirkol’a konuk olduğu bir YouTube programında Türk futbolundaki problemleri sıralarken zeminleri hakemlerin önüne koydu. Türk futbolunun tek elit kategori hakemi Halil Umut Meler’in bir kulüp başkanı tarafından yumruklandığı Eryaman Stadyumu’nun zemini bugünlerde büyük tartışma konusu. Galatasaray’ın bu hafta sonu konuk olacağı stadyumda sarı-kırmızılı yönetimin de başvurusuyla zemin çalışması başladı.

Konu hakkında konuşan Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat “Eryaman Stadı’nda 2023-2024 sezonunda lig ve kupada Ankaragücü ve Gençlerbirliği toplam 29 karşılaşma oynadı. Fakat zemin konusu bazı rakiplerle karşılaşmalardan önce hep polemik oluyor. Bu konuda kararı verecek kurum TFF’dir. TFF 2-6 Şubat tarihleri arasında statta oynanan üç karşılaşmadan sonra 7 Şubat’ta burada denetim yaptı ve Gençlerbirliği-Trabzonspor karşılaşması için oynanabilir onayı verdi” diye konuştu.

Konyaspor'a Ankaragücü karşısında tek gol yettiKonyaspor’a Ankaragücü karşısında tek gol yetti

‘O tarihten beri stat bakımda’

Başkan açıklamalarına “Stat o maçın bitimiyle 10 günlük bakıma alındı. Teknolojinin verdiği tüm imkanlar maksimum seviyede kullanılarak sahaya bakım yapılıyor. Ankara’da iklim şartları da mevsim normallerinin çok üzerinde gidiyor. Sahanın durumunun bugün itibariyle 7 Şubat’ta raporlanan sahadan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Futbolcu sağlığı tabii ki tüm kulüplerimizin önceliğidir. Ama burada akla gelen ilk soru altı gün içinde dört karşılaşmada oynayan oyuncuların sağlığının pazar günü karşılaşmaya çıkacak oyunculardan daha mı değersiz olduğu. TFF’nin vereceği karar bu sorunun da cevabını vermiş olacak” diye devam etti.

Galatasaray - Sparta Prag maçına İspanyol hakemGalatasaray – Sparta Prag maçına İspanyol hakem

Galatasaray Eryaman Stadı için topu TFF'ye attı: Vebali bize aitGalatasaray Eryaman Stadı için topu TFF’ye attı: Vebali bize ait

Ankaragücü Sportif Direktörü Yılmaz Bal ise şunları söyledi: “Uzun bir cezamız vardı ve cezamızın bittiği maçın bizim için anlamı büyük. Taraftarımız bu karşılaşmayı sabırsızlıkla bekliyor. Bu maçı Ankara’da kendi sahamızda büyük Ankaragücü taraftarının önünde oynamak istiyoruz. Galatasaray maçı ligdeki durumumuz açısından büyük önem taşıyor. Puan ve puanlara çok ihtiyacımız var. Saha zeminiyle ilgili çok fazla polemik yapılıyor ancak zemin çalışmaları büyük bir hızla sürüyor. Ankara’da havanın iyi oluşu da zemin için olumlu bir gelişme. Galatasaray maçını Eryaman’da taraftarımızın önünde oynamaktan başka bir şey düşünmüyoruz. Yapılan polemikleri de yersiz buluyoruz. Galatasaray karşılaşması için 5 gün var ve şu an Eryaman Stadı’nın zemini, TFF’nin oynanması için onay verdiği Gençlerbirliği-Trabzonspor karşılaşmasından çok daha iyi durumda.”

‘O zeminde maç oynatılmamalı’

Maçlarını aynı stadyumda ve dolayısıyla aynı zeminde oynayan Gençlerbirliği’nin antrenörü Sinan Kaloğlu ise “O zeminde kesinlikle maç oynatılmamalı. Biz bunun zararını bir önceki maçta en iyi oyuncularımızdan birinin çapraz bağlarının kopmasıyla ödedik. Maalesef saha elverişli değil. Orada oynanmaması gerektiğini düşünüyorum. Futbolcu sağlığını düşünmemiz lazım. Biz zaten bir sakat verdik. Sahanın ne zaman hazır hale geleceğini bilmiyorum, nasıl bir bakım yapıldığını bilmiyorum. Ama maalesef bu sene sahamızı kaybettik diye düşünüyorum en azından bu aralar sahayı kaybettik. Artık yetkililer karar verecek ama bence futbola elverişli bir saha yok orada” açıklamasını yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.