Haftanın maçı Abdulkadir Bitigen’e emanet

Süper Lig'de 21. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Trabzonspor ve Galatasaray'ı karşı karşıya getirecek mücadeleyi Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Spor 19 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Trabzonspor-Galatasaray maçı Abdulkadir Bitigen'e emanet.

Süper Lig’de 21. hafta büyük bir mücadeleye sahne olacak. Trabzonspor, sahasında şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray’ı konuk edecek. Abdullah Avcı ve ekibi üçüncü sıra için mücadele ederken Okan Buruk ve öğrencileri Fenerbahçe’yi takipte puan kaybı yaşamamak istiyor.

TFF’nin açıkladığı listeye göre bu karşılaşmanın hakemi Abdulkadir Bitigen olacak. Bitigen normal şartlarda 29 Aralık 2023 tarihinde oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe 2023 Süper Kupa maçında da görev yapacaktı. Süper Lig’de bu sezon son olarak 9 Ocak 2024 tarihinde Rizespor-Beşiktaş maçını yöneten Bitigen, 21 Ocak Pazar akşamı 19.00’daki kritik maçta düdük çalacak.

Avcı'dan isyan: Galatasaray maçı öncesi iki futbolcu kaybolduAvcı’dan isyan: Galatasaray maçı öncesi iki futbolcu kayboldu

Bitigen bugüne kadar Galatasaray’ın 18 maçında görev yaptı. Bu maçlarda Galatasaray 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Deneyimli hakem geçen sezon sarı-kırmızılıların ligin 37. haftasında Fenerbahçe’yi sahasında 3-0 yendiği maçta görev almıştı. Bitigen bu sezon Galatasaray’ın 1-0 kazandığı İstanbulspor deplasmanı ve 3-1 kazandığı Adana Demirspor maçlarında düdük çaldı.

Abdulkadir Bitigen bugüne kadar 14 Trabzonspor maçı yönetti. Trabzon bu karşılaşmalardan 12 tanesini kazanırken 1 tanesinde berabere kaldı 1 tanesinde yenildi. Karadeniz ekibinin tek yenilgisi geçen sezon Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe maçında 3-1’lik skorla gelmişti.

Galatasaray'a Trabzon yolculuğu öncesi Ümraniye moraliGalatasaray’a Trabzon yolculuğu öncesi Ümraniye morali

 

Tecrübeli hakem daha önce 2019-20 sezonunda Galatasaray’ın sahasında oynanan Beşiktaş derbisini de yönetmiş bu maç golsüz berabere bitmişti. Bu sezon toplam 9 Süper Lig maçında görev alan hakem toplam 2 kırmızı kartın yanı sıra 33 sarı kart gösterdi.

Fenerbahçe-Samsunspor maçına Şimşek

21 Aralık Pazar günü oynanacak tek kritik maç Trabzonspor-Galatasaray değil. Lider Fenerbahçe, saat 16.00’da sahasında Samsunspor’u konuk edecek. Maçın hakemi Bahattin Şimşek oldu. Şimşek bu sezon Fenerbahçe’nin evinde Sivasspor’u 4-1 yendiği maçta görev aldı. Aynı hakem, Samsunspor’un Kayserispor’a deplasmanda 2-1 kaybettiği 3. hafta maçında da görev aldı. Şimşek kariyeri boyunca 8 Fenerbahçe maçında düdük çaldı, bu maçların 6’sını sarı-lacivertli takım kazanırken 2’si berabere bitti.

Fenerbahçe yenilgisi sonu olduFenerbahçe yenilgisi sonu oldu

İşte haftanın hakemleri:

Pendikspor – Beşiktaş: Tugay Kaan Numanoğlu

Kasımpaşa – Hatayspor Abdullah Buğra Taşkınsoy

Fatih Karagümrük – Başakşehir Ümit Öztürk

Alanyaspor – Rizespor Ali Şansalan

Adana Demirspor – Ankaragücü Arda Kardeşler

Sivasspor – Gaziantep FK Kadir Sağlam

Konyaspor – Antalyaspor Zorbay Küçük

Kayserispor – İstanbulspor Cihan Aydın

Galatasaray taraftarına Trabzon deplasmanı için vize çıktıGalatasaray taraftarına Trabzon deplasmanı için vize çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.