Roger Schmidt Halil Umut Meler’e tepkili

Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda Benfica, sahasında Salzburg’a 2-0 mağlup oldu. Halil Umut Meler’in Benfica aleyhinde çaldığı iki penaltı ve gösterdiği kırmızı kartın ardından Roger Schmidt, Meler hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Spor 22 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Halil Umut Meler'e Benfica hocasından büyük eleştiri.

Şampiyonlar Ligi’nde dün gece Benfica, evinde Avusturya takımı Salzburg’u konuk etti. Mücadeleyi Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Halil Umut Meler yönetti. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yönettiği 8. maçı olan Meler bu maçlarda 31 kez sarı kartına başvururken dün gece ilk defa kırmızı kartına başvurdu.

Estadio da Luz’da oynanan karşılaşmanın üçüncü dakikasında Halil Umut Meler, Salzburg lehine beyaz noktayı gösterdi. Ancak Konate, topu filelerle buluşturamadı.

Burası Şampiyonlar Ligi... Ders almak şartBurası Şampiyonlar Ligi… Ders almak şart

Dakikalar 13’ü gösterdiğinde Halil Umut Meler maçta ikinci kez Salzburg lehine penaltı noktasını gösterdi. Benfica’da Antoni Silva topu kafayla çizgiden çıkarmak isterken elinden sekince bu defa kırmızı kartına da başvurdu. Bu, Halil Umut Meler’in Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği ilk kırmızı kart oldu. Topun başına geçen Simic topu ağlarla buluşturunca skor 1-0 oldu. 51. dakikada Gloukh’la bir kez daha gol bulan Salzburg maçı 2-0 kazandı.

Benfica’nın tecrübeli hocası Roger Schmidt mücadelenin ardından Türk hakem Halil Umut Meler’e tepki gösterdi. ‘’ Hakem Salzburg’a iki penaltı verdi ancak bizim bir penaltımızı vermedi” diye sitem ederek; “Aleyhimize verilen iki penaltı ve 10 kişi kalmamız asla maçın sonucu için belirleyici olmadı. Oyuncularım maçı kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yapmak için çabaladılar. Hakem bizim tarafımızda değildi’’ diyerek tepkisini sert biçimde gösterdi.

Bu gol tarihe geçer! Şampiyonlar Ligi’nde geceye Provedel damgasıBu gol tarihe geçer! Şampiyonlar Ligi’nde geceye Provedel damgası

Benfica, D Grubu’nun ikinci maçında Inter’e konuk olacak, Salzburg ise Real Sociedad’ı evinde ağırlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.