İstanbul finalini statta seyretmenin bedeli belli oldu

İstanbul yapılacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin biletleri satışa çıkarıldı. En ucuz bilet yaklaşık 1500 TL en pahalı bilet ise yaklaşık 15 bin TL.

Spor 22 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Pandemi nedeniyle 2020 ve 2021'de İstanbul'dan alınan Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran'da Olimpiyat Stadı'nda yapılacak.

İstanbul, 10 Haziran’da Avrupa futbolunun en üst düzey futbol turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’nin finaline nihayet ev sahipliği yapacak. Daha önce 2020 ve 2021’deki finali İstanbul’da yapılacaktı. Ancak UEFA pandemi nedeniyle iki finali Portekiz’de oynattı. Türkiye’de yapılacak final ise 2023’e ertelendi.

Şampiyonlar Ligi'nde 20 yıl sonra dejavuŞampiyonlar Ligi’nde 20 yıl sonra dejavu

Bir İtalyan takımı kesin

Yarı finalde Inter ve Milan’in eşleşmesiyle bir İtalyan takımının olması kesinleşti. Diğer takım ise İspanyol Real Madrid ve İngiliz Manchester City eşleşmesinin galibi olacak. Finale çıkan iki takım Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

10 Haziran’da yapılacak finalin biletleri de satışa sunuldu. 4 kategoriye ayrılan biletlerin fiyatları şöyle:

* 1. kategori 690 euro (şu andaki kurla 14.683 TL)

* 2. kategori: 490 euro (10.427 TL)

* 3. kategori: 180 euro (3830 TL)

* 4. kategori: 70 euro (1490 TL)

* Engelli bileti: 70 euro (Ücretsiz bir refakatçi bileti de içeriyor)

Kupa beyi Sevilla, Manchester United'i evine gönderdiKupa beyi Sevilla, Manchester United’i evine gönderdi

Bilet nasıl alınacak?

Biletler, UEFA’nın resmi bilet portalından satın alınacak. Bilet alma iki aşamadan ulaşıyor. Önce biletlere talep alınacak. Talep toplama dönemi 28 Nisan’da bitecek. Eğer biletlere satışa sunulan sayının üstünde talep olursa kura çekimi yapılacak. Bilet başvuruları olumlu sonuçlanan taraftarlara e-mail yoluyla bildirim gelecek. Biletler, UEFA’nın Android ve iOS platformlarında bulunan uygulaması “UEFA Mobile Tickets” aracılığıyla taraftarlara maçtan birkaç gün önce ulaştırılacak. Uygulamayla biletlerin saklaması ve yönetmesi mümkün. Futbolseverlerin en fazla 2 adet bilet satın alma hakkı bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.