Şampiyonlar Ligi finalinde Türk derbisi: Bir ilk olacak

Real Madrid, Şampiyonlar Ligi finalinde Borussia Dortmund'un rakibi oldu. Finalde milli futbolcular Arda Güler ve Salih Özcan kozlarını paylaşacak. Kupa, tarihte ilk kez A Milli Futbol Takımı'nda forma giyen bir Türk futbolcunun elinde yükselecek.

Spor 9 Mayıs 2024
A Milli Takım'da beraber oynayan Salih Özcan ile Arda Güler birbirine rakip oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde 1 Haziran 2024 tarihinde Wembley Stadı’nda oynanacak finalin adı belli oldu: Real Madrid-Borussia Dortmund. Yarı finalde kıran kırana geçen maçların sonunda Real Madrid forması giyen Arda Güler ile Borussia Dortmund’da oynayan Salih Özcan kupa için birbirine rakip oldu. Böylece Şampiyonlar Ligi kupasını ilk kez A Milli Futbol Takımı’nda forma giyen bir Türk futbolcunun kazanması da kesinleşmiş oldu. Arda Güler veya Salih Özcan, A Milli Futbol Takımı’nda formayı giyip bu kupayı kazanan ilk oyuncu olarak kayıtlara geçecek.

Daha önce Bayer Leverkusen formasıyla Yıldıray Baştürk, Bayern Münih formasıyla Hamit Altıntop, Borussia Dortmund formasıyla Nuri Şahin, Atletico Madrid formasıyla Arda Turan ve Inter formasıyla Hakan Çalhanoğlu, Şampiyonlar Ligi’nde final oynasa da kupaya uzanamamıştı. Bu maçlar ve sezonları şöyle…

2022-23 sezonunda Manchester City, Hakan Çalhanoğlu’nun formasını giydiği Inter’i 1-0 yendi.

2013-2014 sezonunda kadrosunda Arda Turan’ın bulunduğu Atletico Madrid, son dakikada yediği golle finalde Real Madrid ile 1-1 berabere kaldı. Uzatmada ardı ardına goller bulan Real Madrid, sahadan 4-1 galip ayrıldı.

2012-2013 sezonunda Nuri Şahin, Almanya temsilcisi Borussia Dortmund’un formasını giydiği dönemde, finalde Bayern Münih ile karşılaştı. Bavyera takımı Dortmund’u 2-1 yenerek kupayı müzesine götürdü.

Real Madrid pes etmez! Alman finaline Don Carlo engeliReal Madrid pes etmez! Alman finaline Don Carlo engeli

2009-2010 sezonunda Hamit Altıntop, Almanya’nın Bayern Münih ekibiyle Devler Ligi finaline çıktı. İtalya’nın Inter takımı, Bayern Münih’i 2-0 mağlup ederek kupayı havaya kaldıran taraf oldu.

2001-2002 sezonunda Yıldıray Baştürk Almanya’nın Bayer Leverkusen ekibiyle finalde mücadele etti. Real Madrid, finalde Bayer Leverkusen’i Alman takımını 2-1 yenerek şampiyonluğu elde etti.

Berkant Gökhan, Şampiyonlar Ligi’nde sadece PSG maçında forma giydi.

Berkant Gökhan’ın kazandı ama A Milli olamadı

Bayern Münih’in Şampiyonlar Ligi’ni kazandığı 2000-2001 sezonunda Alman devinin kadrosunda bulunan Berkant Göktan ise milli takımda sadece alt yaş kategorilerinde forma giymişti. Berkant Gökhan, Bayern Münih’in o sezonki Şampiyonlar Ligi serüveninde sadece PSG maçında kadroda yer almış ancak süre alamamıştı.

Hatalı ofsayt kararı Bayern Münih'i yaktı: Hakem özür dilediHatalı ofsayt kararı Bayern Münih’i yaktı: Hakem özür diledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.