Yol bisikletinin dünyaca ünlü isimlerinden Mark Cavendish ve NBA tarihinin önemli oyuncularından Carmelo Anthony emekli olacağını açıkladı.

Geçtiğimiz Pazar günü 38. yaşını kutlayan Britanyalı yol bisikletçisi Mark Cavendish, yıl sonunda pedal çevirmeyi bırakıyor. Cavendish, 2023 sezonu sonunda emekli olacağını açıkladı.

An itibarıyla Astana Qazakstan Takımı adına pedal çeviren tecrübeli isim, Giro d’Italia’da mücadele ediyor. Cavendish aynı takımla temmuz ayındaki Fransa Bisiklet Turu’nda da mücadele edecek ve Eddy Merckx’le paylaştığı en çok etap galibiyeti elden eden bisikletçi rekorunu tek başına eline geçirmeye çalışacak. Mark’ın Fransa’da 34 etap zaferi var.

Sir’den taciz itirafı: Ben 12 yaşındaydım, o 72!

Cavendish, 17 senelik profesyonel kariyerinde 161 etap galibiyeti sevinci yaşadı. Tecrübeli ismin 53 büyük tur zaferi var. Bunlardan 34 tanesi Fransa Bisiklet Turu’nda gelirken 2011 ve 2021’de en çok puanı toplayarak Yeşil Mayo’yu sırtına geçirmeye hak kazanmıştı. Cavendish’in Giro d’Italia’da 16 etap zaferi var ve sporcu 2013’te en çok puanı toplayan isim olarak Siklamen Mayo’yla mücadeleyi tamamlamıştı. Mark, Vuelta e Espana’da da 3 etap zaferine sahip ve tamamı 2011’de gelen zaferlerle beraber aynı seneyi puan klasmanında birinci bitirmişti.

Basketbolun efsanesi veda etti

Basketbolun efsane isimlerinden Carmelo Anthony, kariyerini noktaladığını duyurdu. 19 sezon boyunca NBA’de forma giyen yıldız oyuncu Denver Nuggets, New York Knicks, Houston Rockets, Oklahoma City Thunder, Los Angeles Lakers ve Portland Trail-Blazers gibi takımlarda oynamıştı.

Miami süpürgeyi çıkardı

10 kez All-Star olma başarısı gösteren Melo, 6 kez en iyi üç beşten birine seçilmiş, 2012-13 sezonunu sayı kralı olarak tamamlamıştı. Carmelo Anthony, 2022’de NBA’in 75. yılına özel olarak tarihin en iyi oyuncuları arasından açıklanan listeye giren 75 oyuncudan biri olmuştu. Kariyerinde kolej şampiyonluğu, milli takımla Olimpiyat ve dünya şampiyonlukları bulunan yıldız isim, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla kariyerini sonlandırdı.