Sir’den taciz itirafı: Ben 12 yaşındaydım, o 72!

Sir ünvanlı bisikletçi Bradley Wiggins, 12 yaşındayken o dönem 72 yaşında olan antrenörü tarafından nasıl tacize uğradığını anlattı ve söz konusu antrenörün ismini açıkladı.

Spor 9 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Eski Fransa Bisiklet Turu şampiyonundan taciz itirafı geldi.

Olimpik bisikletçi Sir Bradley Wiggins, henüz 12 yaşındayken Stan Knight tarafından tacize uğradığını anlattı. Knight’ın kurbanlarından biri olan eski Tour De France şampiyonu Wiggins, Londra’nın batısında bulunan Acton’daki Archer Road Club’da yaşadığı tacizden söz etti. Bisiklet sporundaki başarılarından dolayı ‘sir’ ünvanı alan Wiggins, Times Sports’a verdiği demeçte Knight’ın kamp yaptıkları yerde kendisiyle aynı yatakta uyuduğunu ve duşa birlikte girerek tacizde bulunduğunu söyledi. Knight 2003’te hayatını kaybetmişti.

Kentucky Derbisi’nde kazanan Mage!Kentucky Derbisi’nde kazanan Mage!

O sırada kendisinin 12, Knight’ın 72 yaşında olduğunu vurgulayan Wiggins, bu hareketlerin tacizlerin yalnızca küçük bir kısmı olduğunu belirtti. Knight’ın, 1990’larda kampta bir sporcuyu masaj esnasında “okşayarak” taciz ettiği iddia edilmişti. Aynı kulüpte yer alan birçok kişinin tacize uğradığı ve Wiggins’in açıklamalarından sonra bu sayının artması bekleniyor.

Fenerbahçe gelecek sezon formada 5 yıldız olacak! Logo değiştiFenerbahçe gelecek sezon formada 5 yıldız olacak! Logo değişti

Wiggins, 2003’te kendisi 23 yaşındayken British Cycling’den bir mektup aldıklarını ve farklı bir ailenin çocuklarının tacize uğradığı şüphesiyle kendilerine ulaştıklarını belirttiklerini de söyledi. Ancak Wiggins o dönem  “Hayır öyle bir şey yapmadı” demeye zorlanmış.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.