Fenerbahçe gelecek sezon formada 5 yıldız olacak! Logo değişti

Sarı lacivertiler 28 şampiyonluk talebine TFF'den yanıt alamayınca Fenerbahçe Futbol AŞ, logosunu 5 yıldızlı olarak değiştirip tecil etti. Kanarya gelecek sezon yeni logosuyla sahaya çıkacak.

Spor 8 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe yöneticisi Fethi Pekin, gelecek sezon futbol takımının 5 yıldızlı formaya sahaya çıkacağını söyledi.

Hukukçu Fenerbahçeliler Derneği’nin (HUFEDER) basın mensuplarıyla tanışma etkinliğine Fenerbahçe Kulübü Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin de katıldı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Pekin’in açıklamaları şöyle…

Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) 3 Temmuz nedeniyle açılan tazminat davası: Bu dava, TFF’nin Fenerbahçe’nin savunmasını bile almadan UEFA Şampiyonlar Ligi’ne gitmesini engellemesi kararından doğan zararın tazminiyle ilgili. Duruşmayı bakan hakim ocak ayında emekli oldu. 25 Mayıs’ta yeni duruşma yapılacak. 25 Mayıs’ta karşı tarafın zaman aşımı itirazı var. Biz zaman aşımı itirazıyla ilgili Haluk Koçoğlu hocadan mütalaa aldık, dosyaya koyduk. 10 yıl zaman aşımı içinde olduğumuza dair bir mütalaa bu.

Dokuz ayımızı reddi hakim itirazlarıyla yediler: Aynı duruşmada kuvvetle muhtemel bilirkişi atanacak, zarar hesaplanacak. Böylelikle büyük bir aşamaya geçmiş oluruz. Zararın hesaplanması demek, o rakam ne çıkarsa çıksın, ilk derece mahkemesinin, Ankara 8. Asliye Mahkemesi kararının da o doğrultuda olacağını gösterir. Bu yargı süreci uzayabilir. Daha ilk derecedeyiz. Bunu uzatmak için de ellerinden geleni yaptılar. Dava açılalı yaklaşık iki sene oldu. Bence bir senede bitmesi gerekirdi. Ama dokuz ayımızı o reddi hakimlerle yediler.

Fenerbahçe Giresun'da 'Buz' tuttuFenerbahçe Giresun’da ‘Buz’ tuttu

Devlete dava açmak zorunda kaldık: İdari yargılama devam ediyor. Bakanlığa karşı açtığımız dava bu. Bizim sulh talebimizi reddettiler ve biz de dava açmak zorunda kaldık. Başkanımız Ali Koç her ortamda söyledi, biz devletimize dava açmak istemiyoruz diye. Ama Fenerbahçe yönetim kurulu olarak bazı görev ve sorumluluklarımız da var. Dolayısıyla bunların hepsini yapmak zorunda kaldık ve sonuna kadar da takipçisi olacağız.

28 şampiyonluk için AİHM’e gideceğiz: Fenerbahçe’nin 28 şampiyonluğunun tescil edilmesi talebiyle ilgili süreç sakız gibi uzadı. TFF’ye süre verdik. Onlara dedik ki kararınızı verin. Verdiniz verdiniz, cevap vermezseniz, kararı bize bildirmezseniz, biz de hukuki yollara başvuracağız. O hukuki yollar ne, AİHM süreci var, başlatacağız. Ön hazırlığını yaptık bunun. O süre dolmak üzere. İki ay kaldı. Gelişmelerden hepinizin haberi olacak. Orada da AİHM’den lehimize sonuç çıkacağına inanıyorum. Hukukçuların değerlendirmeleri de benimle paralel.

Fethi Pekin birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Formalarımız 5 yıldızlı olacak: Forma siparişlerini ocak ayı gibi veriliyor. Bizim formalarımız, başkanımızın da ifade ettiği gibi 5 yıldızlı olacak. Talimatlara aykırı davranmak, derece derece ihtardan başlayıp puan silmeye, bir alt lige düşürmeye kadar giden yaptırımlar silsilesi bu. Burada bizim argümanımız iki türlü ve çok güçlü. Birincisi, biz zaten 5 yıldızın sahibi olduğumuzu söylüyoruz. Federasyondan talep etmişiz, iki sene geçmiş cevap alamamışız.

Fenerbahçe Futbol AŞ 5 yıldızlı logoyu tescil etti: 5 yıldızlı Fenerbahçe logosunu da biz bunların başımıza geleceğini tahmin ettiğimizi için tescil ettirdik. Futbol AŞ’nin tescilli markası bunlar. Tescilli markamızı göğsümüze takarız, çıkarız, sonra TFF bakalım ne yapacak. Onu da göreceğiz. Biz bunun sonuçlarına katlanmayı göze aldık bir kere. Zaman gösterecek, bakalım. Bu arada 7405 sayılı kanuna göre Futbol AŞ’nin ana sözleşmesini değiştirirken oraya da 5 yıldızı koydum. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün logosu, tüzüğümüzde ifade edildiği gibi. Bu ise Futbol AŞ adına tescilli, Fenerbahçe Spor Kulübüne değil. Zaten şampiyonluklar da futbolla ilgili.

Rakiplerini geçtiler, birbiriyle eşleştiler: Galatasaray - FenerbahçeRakiplerini geçtiler, birbiriyle eşleştiler: Galatasaray – Fenerbahçe

Sahaya yabancı madde atanlar Fenerbahçeli olamaz: Taraftarımızın dört ayrı eyleminden ceza yiyoruz. Merdiven boşluğu cezası, katlanarak artıyor. Rakamların 550 binlere gelmesinin sebebi bu. Çirkin kötü tezahürat, stada izinsiz girmek ve sahaya yabancı madde atmak. Ben bunlara taraftar diyemem. Orada çocuklar, kadınlar, aileler var. Güruh halinde, sistematik küfür ediliyor. Sevilla maçında sahaya yabancı madde atan kendini bilmez insanlar, Fenerbahçeli taraftar olamaz. Takım ateşlenmiş, belki de eleyeceğiz onları rahat rahat, ama 5,5 dakika durdurttular oyunu. Bir de anons yedik. İkinci anons olsa daha da kötü olacak. UEFA’dan 45-50 bin euro ceza da yedik. Biz bu şahısları tespit ettik. Emniyetin tespit ettikleri var, bizim ilave tespit ettiklerimiz var. Onlarla ilgili şikayette bulunduk. Toplamda 11 ya da 12 kişi var. Cezalar çıktığı anda ben cezanın hepsini rücu edeceğim onlara. Kombineleri iptal edildi zaten. Cezaların hepsini toplayın senede 6 milyon lira. 300-400 bin euro’dan bahsediyoruz. Bir de UEFA’yı koyun 1 milyon euro’ya yakın paradan bahsediyoruz. Polis yetersiz. Özel güvenlik zaten taraftarla karşı karşıya gelmek istemiyor, eğitimsizler.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.