Fenerbahçe Giresun’da ‘Buz’ tuttu

Hafta içinde teknik direktörlüğe İrfan Buz'u getiren küme düşme bölgesindeki Giresunspor, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak sarı lacivertlilere büyük darbe vurdu.

Spor 8 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında kan kaybetti.

Galatasaray – Başakşehir maçı öncesi Giresun’a giden Fenerbahçe, camia olarak küme düşme hattındaki rakibine karşı puan kaybını aklından geçirmiyordu. Puan farkı 3’e düşmüşken alınabilecek herhangi bir kötü sonuç felaket senaryosu niteliğinde olacaktı. Jorge Jesus, görece hücum ağırlıklı bir 11’le sahaya çıkıyordu. Mitchy Batshuayi’nin 11’e döndüğü maç, Fenerbahçe taraftarının istediği tempo ve pozisyon zenginliğiyle başlamadı.

Fenerbahçe gelecek sezon formada 5 yıldız olacak! Logo değiştiFenerbahçe gelecek sezon formada 5 yıldız olacak! Logo değişti

10. dakikada penaltı bekleyen Fenerbahçe istediği düdüğü alamadı. Ancak 17. dakikadaki el pozisyonunda VAR, hakem Bahattin Şimşek’i uyardı. 19’da penaltı için topun başına geçen Mitchy Batshuayi topu ağlara gönderdi ve sarı lacivertliler 1-0 öne geçti. İlk yarının kalan kısımlarında daha tehlikeli ataklar geliştiren taraf Giresunspor oldu. İrfan Can Eğribayat’ın başarılı kurtarışları skoru tuttu. Devre 1-0’la tamamlandı.

İkinci yarı yine Fenerbahçe’nin istediği gibi başlamadı. 68. dakikada Attila Szalai’nin yaptığı hata sonrası gelişen Giresun atağında Riad Bajic, topu düzgün bir vuruşla ağlara göndermeyi başardı. Bu andan itibaren Joao Pedro ve Joshua King gibi isimleri de oyuna atan Jesus, 1 puan almakla yenilmek arasında bir fark olmadığını kanıtlar nitelikte hamlelerle 3 puan kovalıyordu. Maçın sonuna eklenen 9 dakika fayda etmedi. Net pozisyon üretmekte zorlanan Fenerbahçe, Arda Güler, Migel Crespo, Diego Rossi gibi isimlerin tehlikeli sayılabilecek şutlarından gol çıkaramadı. Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında hayati bir 2 puandan oldu. Sarı lacivertliler 68 puanda kaldı ve haftayı bir maçı fazla olan Beşiktaş’la aynı puanda tamamladı. Beşiktaş, ikili averajda Fenerbahçe’nin önünde fakat sarı lacivertliler genel averajla şu an için ikinci sırada.

Maç sonu gerginlik

90+7. dakikada Bright Osayi-Samuel ve İrfan Buz arasında gerilim yaşandı. Bu gerilim maç sonunda soyunma odası koridorlarına taşındı. Polis, Fenerbahçeli yönetici, teknik heyet ve futbolcuları çembere aldı.

Basit matematik: Cenk + Aboubakar = BaşarıBasit matematik: Cenk + Aboubakar = Başarı

Rakamlarla Giresunspor – Fenerbahçe

Fenerbahçe, son 3 maçta 2. kez berabere kaldı. Giresunspor, 3 maçlık mağlubiyet serisini sonlandırdı. Fenerbahçe, deplasmanda çıktığı üst üste 12. maçta da kalesini gole kapatamadı. Öte yandan Fenerbahçe, Mert Hakan Yandaş’ın ilk 11’de başladığı 5 lig maçında toplam 9 puan kaybı yaşadı. Hakan Keleş’in gidişinden sonra göreve gelen İrfan Buz görevine 1 puanla başlamış oldu. Ayrıca İrfan Buz, Fenerbahçe’ye karşı iç sahada çıktığı son 3 maçta aynı sonucu elde etti (1-1 Giresunspor Mayıs 2023, 1-1 Malatyaspor Nisan 2021, 1-1 Ankaraspor Kasım 2017).

Beşiktaş golcüleriyle 'Yarışa devam' dediBeşiktaş golcüleriyle ‘Yarışa devam’ dedi

Jesus: Önemli olan yarışta olmak

Maçta istedikleri sonucu alamadıklarını belirterek maç sonu görüşlerine başlayan Jorge Jesus “Diyecek bir şey yok” dedi. Rakip takımın fazla zaman geçirdiğini söyleyen Jorge Jesus, maç sonu değerlendirmelerine şu sözlerle devam etti: “Bugün takım çok fazla pozisyon üretemedi, normalde alışkın olduğumuz kadar. Bazen böyle durumlar olabilir. Rakip takımın savunmasının da hakkını vermek lazım. 1-1’den sonra rakip takım çok fazla süre de geçirdi. Hakem de buna izin verdi. Türkiye’deki takımların süre geçirme gibi hareketleri normal. Bu bizim için bir bahane değil. İyi maç çıkaramadık. Rakipten daha fazla gol atmayı başaramadık. Berabere kaldık. İstemediğimiz sonuç. Bu maç geride kaldı. Bir sonraki maça bakacağız.”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, yarışın devam ettiğini vurguladı ve şunları söyledi: “Ligin bitmesine 3 maç kaldı. Bugünkü puan kaybı sonrası işler bizim için biraz daha karmaşık oldu. Ama matematiksel olarak şampiyonluk şansımız var. Benim için önemli olan bu. Benim için geçmişte hangi maçları kazandığımızın, hangi maçları kaybettiğimizin önemi yok. Benim için önemli olan yarışta olmak.”

Jorge Jesus, hala yarışın içinde olmanın önemini vurguladı.

“Saygısızlık kabul edilebilir değil”

Fenerbahçe’nin tek golünün sahibi Michy Batshuayi, maç sonunda şu sözleri söyledi: “Üzücü ve beklemediğimiz bir netice. Futbol bu, olabilir. Burada olanlar, yaşananlar, saygısızlıklar kabul edilebilir şeyler değil. Herkesin bu noktada dikkat etmesi gerekiyor!”

İrfan Can Eğribayat: Her rakip bize düşman

Maçın beraberlikle sonuçlanmasının ardından yaşanan olaylar ve stadyumda açılan müziğe değinen kaleci İrfan Can Eğribayat, “Maç sonu yaşananları herkes gördü. Biz İstanbul’da çok güzel karşılıyoruz. Saçma saçma müzikler açılıyor statta. Fenerbahçe düşmanlığı niye var? Her rakip bize düşman kesiliyor” diye konuştu. Rakibin zaman geçirmesi hakkında da konuşan Eğribayat, konuşmasına şöyle devam etti: “Kaleci Ferhat ağabey, çok severim kendisini ama bu kadar zamana oynanır mı, Alper Uludağ bir şeyler yapıyor. Bunlar çok iğrenç gözüküyor dışarıdan. Biz bu yapılanları unutmayacağız.”

İrcan Can’dan maç sonu yaşananlara tepki

Maç sonunda ligin kalan bölümünde 2 galibiyeti hükmen alacaklarını vurgulayan Giresunspor teknik direktörü İrfan Buz, “Rakibimiz şampiyonluğa oynuyor, biz düşme potasındayız, çok önemli bir puan ancak 3 puan da olabilirdi, fırsatlarımız vardı. Giresunsporlu taraftarlar bizi inanılmaz destekledi. İyi analiz ettik Fenerbahçe’yi. Sahaya bunu yansıttık ve sonuna kadar oynadık.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.