‘Süper’ Fenerbahçe tarih yazdı!  Müzede koleksiyon tamamlandı

EuroLeague şampiyonu Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde Asvel'i 109-52 gibi farklı bir skorla yendi.  Sarı lacivertliler Türkiye'ye bu kupayı getiren ilk takım oldu.

Spor 29 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Avrupa'nın zirvesinde.

Geçtiğimiz sezonun Kadınlar EuroLeague şampiyonu Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, tarihinde bir ilki daha başarmak adına Avrupa Süper Kupası maçına çıktı. Rakip son EuroCup finalinde Galatasaray’ı geçerek zafere uzanan Asvel’di. Yeni transferlerden Napheesa Collier’ın ilk defa forma giydiği Kanarya maça hızlı bir giriş yaptı ve ilk 10 dakikayı 26-16 önde geçti. İkinci çeyrekte hız kesmeyen sarı-lacivertliler devreyi 51-28 önde geçti. Üçüncü çeyrekte adeta maça nokta koymak için parkeye gelen Kanarya 33-10’luk çeyrek skoru ve toplamda 84-38 gibi 46 sayılık bir üstünlükle son çeyreğe girdi. Bu çeyrekte de farkı açmayı sürdüren Fenerbahçe sahadan 109-52 galip ayrıldı. Türk basketbol tarihinde bir ilki başararak Süper Kupa’yı müzesine götüren Fenerbahçe kulüp tarihindeki ikinci Avrupa kupasını da kazanmış oldu. Fenerbahçe ayrıca 57 sayı ile kupa tarihindeki en farklı skoru elde etti.

Maçın yıldızı yeni transfer Napheesa Collier oldu. Collier 20 sayı, 7 ribaunt ve 5 asist üretti. Kitsija Laksa 18 sayı ve 4 ribauntla oynadı. Nikolina Milic 13 sayı atarken Alperi 12 Tilbe 10 sayı attı. Rakipte Cartereau ve Ciak’ın 14’er sayısı yetmedi.

NBA'de yılın takası: Damian Lillard Bucks'ta... İşte takasın kazananlarıNBA’de yılın takası: Damian Lillard Bucks’ta… İşte takasın kazananları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.