Arjantin’de yeni bir ‘Fernebahce’

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te kafa kafaya veren bir grup futbolsever Fenerbahçe'den aldıkları ilhamla 'Fernebahçe' adında futbol kulübü kurdu.

Spor 7 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Buenos Aires’e bağlı Necochea kasabasında kurulan kulübün Fenerbahçe’den esinlendiği tek nokta ismi değil. Renkleri sarı-lacivert ve forması çubuklu olan Fernebahçe’nin logosu da ufak farklılıklar hariç orijinalinin aynısı.

Amatör kümede mücadele eden kulüpte forma giyen oyuncuların hepsi farklı meslekleri icra ediyor. Düzenli bir şekilde antrenman yapıp çeşitli turnuvalarda mücadele veren Fernebahce oyuncuları iddialı demeçler veriyor.

Icardi’yi sevmiyoruz

Türkiye’de Galatasaray’ı da tanıdıklarını belirten futbolcular rekabetin farkında olduklarından sarı-kırmızılıların Arjantinli yıldızı Mauro Icardi’yi sevmediklerini söylüyor. Bir diğer vatandaşları olan Wanda Nara’yı ise seviyorlar.

12 Numara etkisi

Kulübü kuran iki genç bir gün Avrupa’dan taraftar grubu videolarını izlediklerini, Fenerbahçe’nin 12 Numara adlı taraftar grubundan çok etkilendiklerini söylüyor. Bunun üzerine Fenerbahçe’yi daha yakından araştıran ikili yeni kurdukları kulüpte her şeyi sarı-lacivertlilerden öykünüyor.

‘Fernebahce’li oyuncular yeşil sahada çubuklu formayı terletiyor.

Brezilyalı Zico’ya hayranlar

Fenerbahçe’de geçmişte top koşturan Robin Van Persie ve Roberto Carlos’a hayranlıklarını gizlemeyen ‘Fernebahce’liler Brezilya efsanesi Zico’yu da çok sevdiklerini belirtiyor.

Fenerbahçe’den istekleri var

Türkiye’ye gelip Kadıköy’de Fenerbahçe maçı izlemek istediklerini belirten Arjantinliler Fenerbahçe ve Türk Hava Yolları’ndan bu çağrıya karşılık vermelerini istiyor.

Bu sezon amatör kümeden yerel lige yükselme hedefinde olan kulüp sarı-lacivert çubuklu formalarıyla mücadelelerini sürdürmeye devam edecek.

Süper Lig'de 26.haftada öncelik Fenerbahçe'ninSüper Lig’de 26.haftada öncelik Fenerbahçe’nin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.