Fenerbahçe, Galatasaray’a karşı rahat kazandı, finale adını yazdırdı

Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ikinci maçında Galatasaray'a konuk olan sezonun namağlup ekibi Fenerbahçe, ezeli rakibini 109-71 mağlup ederek seride durumu 2-0'a getirdi ve finale yükseldi.

Spor 3 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ı deplasmanda mağlup eden Fenerbahçe finale yükseldi.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde play-off heyecanı derbi mücadelesiyle sürdü. Ataşehir’de Galatasaray’ı mağlup edip seride 1-0 öne geçen Fenerbahçe, Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan maça kazanıp finale yükselmek için, sarı-kırmızılılar ise evinde galip gelip umutlarını üçüncü ve son maça taşımak için çıktı.

Dengeli başlayan ilk çeyrekte yayın gerisinden etkili olan Fenerbahçe ilk 10 dakikalık dilimi 27-22 üstün kapattı. İkinci periyotta Galatasaray rakibinin takip mesafesinden kopmadı ancak çok etkili hücum eden sarı-lacivertlileri durdurmayı da başaramadı. Karşılaşmada soyunma odasına 45-38’lik Fenerbahçe üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya Fenerbahçe fırtına gibi girdi. Kaptanı Alperi Onar ve Sevgi Uzun’la üç sayı çizgisinin gerisinden sayılar bulan sarı-lacivertliler farkı bir anda çift hanelere taşıdı. Hücum ritmini yakalayan Fenerbahçe, bu oyununu savunmasına da yansıtınca farkı 19’a kadar çıkarmayı başardı ve son çeyreğe 72-53’lük üstünlükle giren taraf sarı-lacivertliler oldu. Son çeyrekte de üstün oyununu sürdüren Fenerbahçe farkı daha da açtı ve mücadeleyi 109-71’lik skorla kazanarak seride durumu 2-0’a getirip Ekrem Memnun’un Galatasaray’ını elemeyi başardı.

Bu sonuçla adını finale yazdıran Fenerbahçe, şampiyonluk serisinde Çukurova Basket’e rakip oldu. Fenerbahçe’de McBride 21, Collier 18, Alperi Onar 14 ve Meesseman 14’er sayıyla etkili olurken; Galatasaray’da 36 sayı üreten Smith maçın en skorer ismi oldu ancak takımını galibiyete taşıyamadı.

Finale ilk adım Fenerbahçe ve Halkbank'tan geldiFinale ilk adım Fenerbahçe ve Halkbank’tan geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.