Emre Belözoğlu: Galatasaray’ı çalıştırmak gibi bir niyetim yok

Başakşehir'in teknik direktörlüğünü yapan Emre Belözoğlu, ileride Galatasaray'ı çalıştırmak gibi bir niyetinin olmadığını ve Fenerbahçe'yi tercih edeceğini belirtti.

Spor 5 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Emre Belözoğlu'ndan Fenerbahçe ve Galatasaray açıklaması.

Emre Belözoğlu, futbol yaşantısına Galatasaray’da başladı ve yakaladığı başarılarla beraber Avrupa’ya transfer oldu. Oyuncu Türkiye’ye Fenerbahçe formasıyla döndü. Daha sonra sarı-lacivertlilerin efsanesi olarak anılmaya başlanan isim Fenerbahçeli olduğunu birçok kez dile getirdi. Belözoğlu, kariyerini bitirdiği kulüpte 2020-21 sezonunda sportif direktörlük görevine getirildi. Deneyimli isim sezonun son 10 haftası için takımın başına geçti ve ardından kendisiyle yollar ayrıldı. Eski futbolcu hala devam ettiği Başakşehir’deki teknik direktörlük görevine geldi.

Eski Fenerbahçeli Roberto Soldado futbolu bıraktıEski Fenerbahçeli Roberto Soldado futbolu bıraktı

“Fenerbahçe’deki dağılmışlık beni üzüyor”

Emre Belözoğlu gelecek planlarıyla alakalı gelen soruları yanıtladı. Hedefinin Avrupa’da takım çalıştırmak olduğunu ve idolünün Johan Cruyff olduğunu belirtti. Belözoğlu Galatasaray’dan teklif gelmesi halinde ne yapacağı konusunda “Büyük sözler söylemek, büyük laflar söylemek doğru değil diye cevap vermiştim” daha önce… Benim Galatasaray’ı çalıştırmak gibi bir niyetim yok. Galatasaray’ın içinden yetişmiş Okan Buruk gibi başarılı bir teknik adam var. İleride inşallah Selçuk İnan, Arda Turan… Benim gönlümdeki takım Fenerbahçe. O gün verdiğim cevabı speküle ettiler. Ne benim Galatasaray’a ne de Galatasaray’ın bana ihtiyacı var. Zaten Türkiye’ye gelirken tercih yaptım ve bu tercihten çok mutluyum. Şu an Fenerbahçe’yi de çalıştırma gibi düşüncem yok. Başakşehir ile başarılı olup Avrupa gitmek istiyorum. Fenerbahçeli Emre oldum ben zaten… Yarın bir gün yollarımız kesişirse, bu Fenerbahçe olsun isterim. Fenerbahçe tercihimden dolayı haddi aşan çok şey yaşadım. Artık onlarla yaşamamayı öğrendik. Çok ağır hakaret olmadığı sürece kaldırmaya çalışıyorum. Yıllarca futbolcu olarak, teknik adam olarak hizmet ettiğim Fenerbahçe’de taraftar arasındaki dağılmışlığı görmek beni üzüyor” dedi.

Belözoğlu teknik direktörlüğün futbolculuktan daha zor bir meslek olduğunu da vurguladı.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi maçına İsveçli hakemGalatasaray’ın Şampiyonlar Ligi maçına İsveçli hakem

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.