Rekorların futbolcusu Fernando Muslera: 12 yıl 15 kupa!

Galatasaray kaptanı Fernando Muslera, Şenol Güneş ile birlikte en çok şampiyonluk yaşayan kaleci oldu. Sarı kırmızılı formayla en çok kupa kazanan yabancı futbolcu unvanını geliştirdi.

Spor 1 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Galatasaray kaptanı Fernando Muslera, Ankara'da büyük bir sevinç yaşadı.

Galatasaray’ın file bekçisi Fernando Muslera, 12 yıl önce Lazio’dan 10 milyon euro bonservis bedeli verilerek transfer edildi. Galatasaray’ın son dönemdeki başarılarında büyük palı olan Uruguaylı file bekçisi 15. kupasını Türkiye Ligi’nde şampiyon olarak kazandı. Muslera’nın oynadığı dönemde Galatasaray, 6 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu elde etti ve ençok kupa kazanan yabancı futbolcu rekorunu geliştirdi. Sarı kırmızılıların efsanesi Gheorghe Hagi 10 kez şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Şenol Güneş’e ortak oldu

Fernando Muslera, Şenol Güneş’e ait olan en fazla şampiyonluk yaşayan kaleci olma unvanına ortak oldu. Şu an Beşiktaş Teknik Direktörü olan Şenol Güneş, Trabzonspor kalesini korurken 6 kez Süper Lig kupasını kaldırmıştı.

Gelenek bozulmadı.. Yerli kazandıGelenek bozulmadı.. Yerli kazandı

Kaleyi gole kapatma rekoru Muslera’da

Fernando Muslera, 2011-2012 sezonunda Süper Lig’de 90 dakika görev aldığı 32 maçın 16’sında kalesini gole kapattı. Bu halen Galatasaray rekoru. Claudio Taffarel 1998-99 ve 1999-2000 sezonlarında ve Aly Faryd Mondragon ise 2004-2005 sezonunda 15’er kez kalesinde gol görmemişti.

Muslera: 12. yılım ve 6 kere şampiyonluk kazandım

Galatasaray’ın kaptanı Fernando Muslera, Ankaragücü’nü 4-1 mağlup edip şampiyon olduktan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geçen sene çok zorlu bir sezon geçirdik bildiğiniz gibi. Daha sonra Dursun Başkanın, Erden Başkan’ın gelmeleri ile farklı bir yola girdik. Herkesle şampiyonluğu hak ettiğimizi düşünüyorum ben. Taraftarın inanılmaz payı vardı bunda. Hepsine çok müteşekkirim. Hocalarımıza, Florya çalışanlarına, stat çalışanlarına, takım arkadaşlarıma, takım arkadaşlarımın ailelerine, hepsine tebriklerimi gönderiyorum. Hepimiz çok mutluyuz. 6. şampiyonluğum. 12. yılım ve 6 kere şampiyonluk kazandım. Yüzde 50’si diyebiliriz. 15 tane kupa… Aileme, çocuklarıma çok teşekkür etmek istiyorum. Zordu tabii onlar Uruguay’dalar şu anda. Anneme, onun ailesine teşekkür ederim. Çok mutluyuz, mutluyuz şu anda.”

Yağmurda ‘şampiyonluk’ şarkısı…Yağmurda ‘şampiyonluk’ şarkısı…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.