Federasyon polemiğe doymuyor: Süper Kupa’da yarı otomatik ofsayt sistemi yok

Sports Digitale'in haberine göre Galatasaray ve Fenerbahçe arasında 7 Nisan tarihinde oynanacak Süper Kupa maçında teknik ve altyapı yetersizliği sebebiyle ‘Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi’ olmayacak.

Spor 26 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Urfa'da altyapı yetersizliği Süper Kupa'yı 10 milyon euro'luk yatırımdan mahrum bıraktı.

Süper Kupa maçı Türk futbol gündemini bir hayli meşgul etti. Maç hakkındaki spekülasyonlar ve dedikodular oynanana kadar da devam edecek gibi görünüyor. Son olarak Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre karşılaşmanın oynanacağı 11 Nisan Stadyumu’ndaki altyapı yetersizliği nedeniyle yarı otomatik ofsayt sistemi kullanılamayacak.

Karşılaşma normal şartlarda 29 Aralık 2023 Cuma akşamı Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacaktı. Ancak Suudi yetkililerin Fenerbahçe’nin Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözünün yazılı olduğu pankartla maça çıkmalarına engel olmasıyla kriz patlak verdi. Krizin ilerleyen saatlerinde aynı yetkililerin Galatasaray’ın üstünde Atatürk silueti olan tişörtlerle ısınmaya çıkmasına da karşı olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine kulüpler maça çıkmak istemedi. Saatler süren pazarlık sonrası aynı gece kalkan iki uçak takımları İstanbul’a getirdi, karşılaşma oynanamadı.

Icardi cezasının perde arkası: TFF herkesi karşısına aldıIcardi cezasının perde arkası: TFF herkesi karşısına aldı

Uzun süre boyunca maçın zamanı ve yeri belirlenemedi. Sonunda iki takımın 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlerden olan Şanlıurfa’da 7 Nisan Pazar saat 21.00’de karşılaşması kararlaştırıldı. Maç 11 Nisan Stadyumu’nda oynanacaktı. Karşılaşmanın pazar günü olması nedeniyle fikstür de bir hafta kaydırılacak, lig 19 Mayıs Pazar yerine 26 Mayıs Pazar günü sona erecekti.

Ancak Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu’nun aktardığı son habere göre yeni bir skandal patlak verdi. Sabuncuoğlu “Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa Final maçında Şanlıurfa Stadı’ndaki teknik ve altyapı yetersizliği sebebiyle ‘yarı otomatik ofsayt sistemi’ kullanılmayacak” bilgisini aktardı.

10 milyon euro harcanmıştı

Yarı otomatik ofsayt sistemi ligin ikinci yarısıyla beraber kullanılmaya başlanmıştı. Stadyumda farklı noktalara yerleştirilmiş 10 özel kamera ile oyuncuların bir saniye içindeki 50 hareketini kaydetmenin mümkün olduğu sistemle ofsayt kararları daha da netlik kazanıyor. Taranan görüntü üç boyutlu animasyona çevrilip yayıncı kuruluş aracılığıyla maçı izleyenlerle de paylaşılıyor.

TFF “Yaklaşık 10 milyon euro yatırımla bu sezonun ikinci yarısından itibaren devreye alacağımız Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi futbolda rekabetin dengeli olmasına imkân sağlayacak vizyon projelerimiz arasında yer almaktadır” duyurusu yapılmıştı. 10 milyon euro yatırım yapılan proje sezonun yılan hikayesine dönen bu maçında kullanılamayacak.

PFDK'den Mauro Icardi'ye bir maç cezaPFDK’den Mauro Icardi’ye bir maç ceza

Onur Göçmez: Galatasaray'a derler ki, 'Hayırdır?'Onur Göçmez: Galatasaray’a derler ki, ‘Hayırdır?’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.