Onur Göçmez: Galatasaray’a derler ki, ‘Hayırdır?’

Beşiktaş Asbaşkanı Onur Göçmez Mauro Icardi'ye verilecek ceza konusunda kulüp olarak takipçi olacaklarını söyledi. TFF cezayı bir maç olarak açıkladı. Beşiktaş cephesinden bu karardan sonra yanıt geldi.

Spor 26 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Beşiktaş Asbaşkanı'ndan çarpıcı açıklamalar geldi.

Galatasaray Türkiye Kupası son 16 turu maçında sahasında Bandırmaspor’u 4-2’lik skorla eledi. Maçın ardından dönemin Bandırmaspor Başkanı Onur Göçmez VAR hakemleriyle ilgili açıklamalar yaptı. PFDK 100 bin TL ceza verdi. Galatasaray Spor Kulübü de Göçmez’le alakalı olarak savcılığa şikayet etti. Bu süreç içinde Göçmez Bandırmaspor’daki görevinden ayrıldı ve Hasan Arat yönetiminde Beşiktaş Asbaşkanlığı görevine ağırlık vermeye başladı.

‘Maç Bandırmaspor ile ilgiliydi ama bu şikayet Beşiktaş ile ilgili’

Çağlayan Adliyesi’nde ifade veren Göçmez verdiği ifadenin ardından basın mensuplarına konuştu. Göçmez “6 yıldır futbol dünyasındayım. Sevgiyi, saygıyı, duruşu çok iyi bilirim. 6 Şubat’ta Galatasaray-Bandırmaspor kupa maçı oynandı. Ben, Bandırmaspor’un seçilmiş başkanı olarak açıklamalarda bulundum. Şikayette, onursal başkan denilerek yetkimin olmadığının altı çizilmiş. Beşiktaş Asbaşkanı olarak öne çıkarılmışım. O maç Bandırmaspor ile alakalıydı ama şikayet Beşiktaş ile alakalı geldi. Bandırmaspor’un seçilmiş başkanı olarak maç sonu açıklamalarda bulundum. Galatasaray yaptığı şikayette onursal başkan olduğum ve yetkimin olmadığının altı çizilmiş, sürekli Beşiktaş Asbaşkanı olarak nitelendirilmişim ve bu şikayet devletimizin kurumuna ulaşmış. O maç Bandırmaspor ile ilgiliydi ama bu şikayet Beşiktaş ile ilgili. Tebligat, Beşiktaş Kulübü’ne geldi” dedi.

Mehmet Büyükekşi 'kare as'ı tamamladı... Galatasaray da 'istifa' dediMehmet Büyükekşi ‘kare as’ı tamamladı… Galatasaray da ‘istifa’ dedi

Yeni yönetimin etkisine vurgu yapan Göçmez “Beşiktaş ile Galatasaray’ı karşı karşıya getirmek istediler. O günden beri hiçbir şey yapmadık. Bizler, topluma mal olmuş insanlarız. Bu yönetim, Beşiktaş’ı fabrika ayarlarına geri döndürmüştür. Beşiktaş’ın olduğu her yerde itibarı söz konusudur” diye konuştu.

‘Derler ki hayırdır?’

Göçmez “Derbi öncesi beni TFF ve MHK için VAR sistemiyle alakalı yaptığım açıklamayı TFF gömleği giyerek savcılığa şikayet edemezsiniz. Bunu yapıyorsanız 2 gün öncesinde ‘TFF istifa’ diyemezsiniz. O zaman derler ki ‘Hayırdır?’ Biz de diyoruz ki ‘Hayırdır!’ Bİz 80 kişiysek 79 kişi dönmeyiz” şeklinde konuştu.

Icardi konusu

Mauro Icardi Galatasaray’ın Ankaragücü’nü deplasmanda 3-0 yendiği karşılaşmada rakip tribünlere yaptığı iddia edilen hareketle PFDK’ye tedbirsiz sevk edildi. Sosyal medyaya düşen görüntülerde futbolcunun tribünlere cinsel organını gösterdiği görülüyordu. Konu hakkında Galatasaray cephesi görüntünün montaj olduğunu savunuyordu. Göçmez konuyla ilgili olarak “Bizler bunlarla uğraşırken asıl odaklanmamız gereken konuları unutuyoruz. Bu algı yönetimiyle Icardi’nin yapmış olduğu hareketi montaj, işte sosyal medyada şöyle böyle diyerek üstünü örtemeyiz. TFF’nin yapmış olduğu tedbirsiz sevk bizleri ciddi düşündürmüştür. Sonuçları da takip edeceğiz. Beşiktaş, tarihinde bu hareketlere ne ceza kestiğini göstermiştir. Beşiktaş bu yüzden büyük camiadır. Büyük camia olmak da bunu gerektirir. Futbolcular, yöneticiler gider ama camialar hep kalır” dedi. Bu açıklamadan kısa bir süre TFF, Icardi’ye bir maç ceza verildiğini açıkladı. Bu da Arjantinlinin Beşiktaş derbisinde oynayacağı anlamına geliyor.

PFDK'den Mauro Icardi'ye bir maç cezaPFDK’den Mauro Icardi’ye bir maç ceza

‘İş bilmezlik, acemilik ve kötü niyet’

Göçmez’in açıklamaları üstüne Beşiktaş Kulübü’nden bir açıklama geldi. Açıklamada “Sayın Onur Göçmez TFF, MHK ve VAR sistemine yönelik eleştiriler yapmış, konuşmasının sonunda Galatasaray SK’ya başarılar dileyerek açıklamasını bitirmiştir. Sayın Onur Göçmez’in konumu gereği ceza hususuna karar verecek merci TFF iken Beşiktaş JK Asbaşkanı sıfatıyla şüpheli olarak savcılığa şikayet edilmesi tam bir iş bilmezlik, acemilik ve kötü niyettir” dendi.

Icardi tepkisi, Nouma ve Rosier örneği

Beşiktaş’ın açıklamasında Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararı sonrası TFF’yi istifaya davet eden Galatasaray’ın TFF gömleği giydiği vurgulanarak “Geçmişte bizim sporcularımız benzer nedenlerle TFF tarafından cezalar almıştır. Bu cezalar karşısında Beşiktaş JK olarak biz de cezalar vererek tavrımızı, güzel oyunun korunması konusundaki hassasiyetimizi, duruşumuzu net göstermişizdir. Hal böyleyken son bir haftadır yaşanan gayrı ahlaki bir hareketi bile kendi çıkarları doğrultusunda manipüle etmeye çalışıp, bu baskı sonucu istediklerini almışlar, bir taraftan iyi niyet taşımayan bir sebeple Asbaşkanımızı VAR sisteminin kullanımı ile ilgili eleştirileri nedeniyle TFF ve MHK gömleği giyerek savcılığa şikayet etmeleri tutarsızlıklarının açık ve net tanımıdır” dendi. Ayrıca bu açıklamada Icardi’nin Ankaragücü maçında tribünlere yaptığı hareket sonucu bir maç ceza alması vurgulandı. Cinsel organını taraftara gösteren Icardi bir maç ceza almıştı. Benzer hareketleri geçmişte Beşiktaş’tan Pascal Nouma ve Valentin Rosier gibi isimler yapmıştı. Elini şortunun içine sokan Nouma’ya yedi ay ceza çıkarken Rosier’nin hareketi iki maçla cezalandırılmış, yapılan itiraz sonucu ceza bir maça inmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.