Mehmet Büyükekşi ‘kare as’ı tamamladı… Galatasaray da ‘istifa’ dedi

Beşiktaş, Trabzonspor ve Fenerbahçe'den sonra Galatasaray da TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin kurullarıyla istifasını istedi. Sarı kırmızılılar Büyükekşi için 'tarihin en kötü başkanı' dedi.

Spor 25 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Mehmet Büyükekşi için ağır ifadeler kullandı.

Dört büyükler içinde mevcut Mehmet Büyükekşi’ye destek veren tek kulüp olan Galatasaray, federasyonu istifaya davet etti. Önce Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin tedbirsiz olarak PFDK’ya sevk edilmesi sonra ise Fenerbahçe – Kasımpaşa karşılaşmasının son anlarında verilen penaltı kararının ardından Galatasaray yönetimi, tehdide boyun eğmekle suçladıkları Büyükekşi’nin görevi bırakmasını istedi.

Galatasaray’ın açıklamasında şöyle denildi: “Her türlü tehdide boyun eğen, adaletten yana zerre tavır koymayıp koltuğunu kaybetmemek için kendi kaygılarının esiri olup toplumun bölünmesine neden olan, korkularından dolayı bir takımı şampiyon yapıp mevkisini sağlama almaya çalışan, yapılan bütün adaletsizliklere, popülizme ve sosyal medya terörüne karşı sessizliğe bürünen, hiçbir konuda dirayet gösteremeyen, kendi yönetim kurulu üyelerine, hakemlerine dahi sahip çıkamayan, aldığı/alamadığı kararlarla Türk futbolunu sorunlar yumağı haline getiren, tarihin en kötü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin tüm kurularıyla birlikte derhal istifa etmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Dursun Özbek: Altı ay önce biz seçtik

Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye tepkiler büyümüştü. 14 Aralık 2023’te basın mensuplarının konuyla ilgili ‘TFF’ye güveniyor musunuz?’ şeklindeki sorusuna Galatasaray Başkanı Dursun Özbek şu yanıtı vermişti: “Bizim seçtiğimiz federasyon. Türk futboluna hizmet etmeye çalışıyorlar. Elbette bazı konuları düzeltmek mümkün. Bizim federasyonumuzdur. Akış içinde yapılması gereken düzelmesi gereken konular istişare ile düzeltilecektir. Bu federasyonu altı ay önce biz seçtik.”

Kadıköy yangın yeri! Son saniyede çalınan penaltı ortalığı karıştırdıKadıköy yangın yeri! Son saniyede çalınan penaltı ortalığı karıştırdı

Beşiktaş, Trabzonspor ve Fenerbahçe de göreve bırakmasını istemişti

Beşiktaş’ın eski başkanı Ahmet Nur Çebi, geçen sezondan beri Mehmet Büyükekşi’ye görevi bırakma çağrısında bulundu. Siyah beyazlıların Konferans Ligi’ndeki Lugano maçında Ahmet Nur Çebi’ye parmak sallamasından sonra siyah beyazlıların TFF Başkanı’na tepkisi arttı.

Trabzonspor ise İstanbul’da 3-2 kazanılan Fenerbahçe maçından sonra VAR’da bulunan Mete Kalkavan’dan şikayetçi oldu. TFF yetkilileriyle görüştüğünü belirten Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Kalkavan’a düdük astırılacağını söyledi. ANcak Kalkavan’a tekrar görev verilmesi üzerine Doğan, çok sert bir açıklama yaparak Mehmet Büyükekşi ve kurullarını istifaya davet etti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da Divan Kurulu’nda yaptığı konuşmada Suudi Arabistan’da yapılamayan Süper Kupa maçından sonra Büyükekşi’yi yalancılıkla suçladı. Ocak ayında Habertürk televizyonuna çıkan Ali Koç, şunları söyledi: “Yapısal sorunlarla ilk yıl iyi niyetle mücadele etti. Tekrar seçildi, sonra yavaş yavaş sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı. Çok zikzak yapılıyor. TFF Başkanı istifa etmelidir. Benim kopuş sebebim, artık inancımın kalmamasını sebebi gözlerimin içine bakılarak gerçek olmayan şeyler ifade etmesi. Federasyon başkanımız ne yazık ki son üç ayda özellikle olduğu yerden hiç istenmediği noktaya geldi futbol açısından. Bu olayda hiçbir dahli yokmuş gibi davranmaları. Süper Kupa meselesinde hiç planlama yapılmamış. Sorumluluk net olarak Federasyon’da.”

Mehmet Büyükekşi'nin Galatasaray üyeliğinden ihracı istendiMehmet Büyükekşi’nin Galatasaray üyeliğinden ihracı istendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.