Kadıköy yangın yeri! Son saniyede çalınan penaltı ortalığı karıştırdı

Fenerbahçe- Kasımpaşa maçının uzatma dakikalarında VAR uyarısıyla verilen penaltı ortalığı karıştırdı. Fenerbahçe hakem Cihan Aydın'dan şikayet ederken Galatasaray'dan çok sert bir paylaşım geldi. İşte yorumcuların karar hakkında söyledikleri...

Spor 25 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe-Kasımpaşa maçının hakemi Cihan Aydın, uzatma dakikalarında sarı-lacivertliler lehine verdiği penaltı kararıyla eleştiri oklarının hedefine oturdu.

Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa’yı ağırladı. Galatasaray’la kıran kırana bir şampiyonluk yarışı içinde bulunan sarı-lacivertliler, 58’inci dakikada yediği golle 1-0 yenik duruma düştü. 64’te Mert Hakan’ın frikik golüyle eşitliği yakalayan ev sahibi uzatma dakikalarına kadar rakip kaleyi ablukaya alsa da üstünlük golünü bulamadı. Karşılaşmada ne olduysa 90+1’inci dakikada oldu.

Fenerbahçe’nin Szymanski’yle kullandığı duran topta meşin yuvarlak doğrudan auta çıktı. Devamında VAR’la görüşmeye başlayan karşılaşmanın hakemi Cihan Aydın oyunun başlamasına izin vermedi. Uzun süreli iletişimin ardından VAR hakemi Erkan Engin tarafından elle oynama şüphesi bulunan pozisyonu izlemek için kenara davet alan Cihan Aydın pozisyonu izlemeye gitti. İki açıdan pozisyonu seyreden Cihan Aydın penaltı noktasını gösterdi. Vuruşta kaleci Ali Emre’ye takılan Batshuayi, seken topta fileleri bulunca Fenerbahçe 2-1 öne geçti. VAR incelemesinin yaklaşık beş dakika sürdüğü maçın 90+8’de bitmesi de bir başka tartışma konusu olarak kayıtlara geçti.

Maçın son dakikalarında yaşanan pozisyon hakeme iki açıdan gösterildi.

Yunus Emre Gedik yalanladı

Maç sonrası sosyal medya platformları üzerinden bazı hesaplar, Kasımpaşa’da penaltıya sebebiyet veren Yunus Emre Gedik’in ağzından “Top elime değdi” şeklinde açıklamalar yayınladıkları görüldü. Böyle bir açıklaması olmadığını belirten Yunus Emre, sosyal medya hesabı üzerinden bunu yalanladı.

Maç sonu Galatasaray konuya dahil oldu

Mücadelenin son düdüğünün hemen ardından sosyal medyada ortalık karıştı. Galatasaray, resmi hesabı üzerinden paylaştığı gönderide: “Bu pozisyonda el yok, sizin o kirli elleriniz var! Utanmazlar!” ifadelerini kullandı.

Selahattin Baki: Fenerbahçe’ye operasyonun eşiğinden dönüldü

Galatasaray’ın açıklamasına Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki’den yanıt geldi. Baki, son dakika penaltısının dışında hakemin iki penaltıyı atladığını ileri sürdü. Baki şunları söyledi: “Bir operasyonun, facianın eşiğinden dönüldü. Federasyonun aklını başına devşirmesini bekliyoruz. Ligin kalan kısmında çok az maç kaldı. Fenerbahçe camiasının sinir uçlarıyla oynamaktan vazgeçmelerini söylüyoruz. Rica etmiyoruz, söylüyoruz. İki tane net penaltı pozisyonumuz maalesef bir kere daha hakemler tarafından verilmemiştir. Özellikle futbol kamuoyunun Ferdi’nin pozisyonunda hakemin vücut lisanına çok dikkatli bakmasını rica ediyorum. Penaltıyı verir gibi bir refleks gösterirken bir saniyede çark etti. Oosterwolde’nin pozisyonu da bize göre net penaltı, ilk yorumlar da öyle. Bugün takım şampiyonluk kovalayan, isteyen refleksi gösterdi.”

Selahattin Baki, Mauro Icardi’nin tedbirsiz olarak PFDK’ya sevk edilmesiyle ilgili olarak “Büyükekşi federasyonunun beyni ile kalbi çelişiyor. Son dönemeçte umut kırıntısı görmek istiyoruz. Akıllarını başlarına devşirsinler” diye konuştu. Fenerbahçe yöneticisi, Galatasaray’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma da şu yanıtı verdi: “Tebrik ediyorum. Kendilerini ve tarihlerini bir kelime ile izah etmişler. Biz bile tek kelimeyle bu kadar güzel izah edemezdik.”

Beşiktaş da topa girdi

Penaltı pozisyonu üzerine açıklamalar yayınlayıp tartışmaya giren Galatasaray ve Fenerbahçe’ye Beşiktaş da dahil oldu. Galatasaray’ın geçmişte yaptığı bir açıklamayı alıntılayarak: “Biz zamanında da susmadık ama adaleti herkes için istedik. Sesi çıkan olmamıştı. Adalet gün gelir herkese lazım olur. Haksızlığa zamanında karşı çıkmazsan sana lazım olduğunda da adalet isteyemezsin.” şeklinde paylaşımda bulunan Beşiktaş, Galatasaray’ı eleştirmekten geri durmadı.

Mehmet Büyükekşi 'kare as'ı tamamladı... Galatasaray da 'istifa' dediMehmet Büyükekşi ‘kare as’ı tamamladı… Galatasaray da ‘istifa’ dedi

Hakem yorumcuları: VAR karışamaz

Türk futbol kamuoyunun gündemine oturan penaltı pozisyonu, ekranlarda boy gösteren hakem yorumcularının da ana gündem maddesi oldu. Yorumcular son dakikadaki pozisyon için şunları söyledi…

  • Fırat Aydınus: VAR protokol gereği bu pozisyonda hakemi izlemeye çağıramaz. Hakem akışta penaltı vermediyse oyun devam etmeliydi.
  • Ahmet Çakar: Penaltıda el yok, temas olmuş olsa bile Kasımpaşalı oyuncu elini sakınıp geri çekiyor.
  • Erman Toroğlu: Mevcut görüntülere göre penaltı ya da değil deme şansım yok.
  • Deniz Ateş Bitnel: Top çok uzaktan geliyor, defans oyuncusu topu net görüyor, elini kaçırmak için şansı var ama önce topa hamle yapıyor, el teması gerçekleştikten sonra elini çekiyor… Penaltı doğru karar, VAR müdahalesi doğru.
  • Bülent Yıldırım-Deniz Çoban-Bahattin Duran(Trio): VAR karışamaz, görüntüler net kanıt teşkil etmiyor, karar yanlış.
  • Tümer Metin: Eğer bu pozisyon Fenerbahçe ceza sahası içinde yaşansaydı kesinlikle penaltı verilmez, VAR’a çağırılmaz, pozisyon akar giderdi. Özete bile girmezdi.

Fenerbahçe'den Kadıköy'de son nefeste üç puanFenerbahçe’den Kadıköy’de son nefeste üç puan

‘Joker’ hakkını yine Batsman’le kullandı…‘Joker’ hakkını yine Batsman’le kullandı…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.