‘Joker’ hakkını yine Batsman’le kullandı…

Fenerbahçe -Kasımpaşa maçının uzatma bölümünde kazanılan penaltıyı Mitchy Bashuayi kullandı, kaleci Ali Emre’den dönen topu da tamamlayarak hem Fenerbahçe’yi 2-1 öne geçirdi hem de İsmail Kartal’ın ömrüne ömür kattı.

25 Şubat 2024
Batsman, Başakşehir'in ardından Kasımpaşa maçında da üç puanı getiren isim oldu.

Şampiyonluk yarışında puan kaybına tahammülü olmayan Fenerbahçe, dün evinde soğuk terler döktüğü maçta Kasımpaşa’yı son dakikalarda kazandığı penaltı golüyle mağlup etti ve üç puanı hanesine yazdırdı. İsmail Kartal’ın sağ beke Ferdi Kadıoğlu’nu monte ettiği, orta sahada da çok uzun süredir dillendirilen ‘Szymanski ligin başındaki Szymanski değil’ eleştirilerine kulak asarak sahaya sürmediği, son haftalardaki formuyla dikkat çeken Mert Hakan’a ilk 11’de yer verdiği mücadelede konuk ekip ilk dakikalardan itibaren ön alan baskısıyla rakibine oyun üstünlüğü fırsatı kolay kolay tanımadı. Sahayı iyi parselleyen Sami Uğurlu’nun öğrencileri yine de golü bulacak bir görüntü vermiyordu. İleri atılan toplar ev sahibinin defans hattında eriyor lakin Kadıköylüler cephesinde iş atağa gelince pek de verimli bir tablo ortaya çıkmıyordu.

Karşılaşmada ilk perde golsüz kapanırken ikinci yarının ilk çeyreğinde Kasımpaşa’nın devre arası transferlerinden Jackson Porozo, kazanılan köşe vuruşunda takımını öne geçirdi. Kavisli ortada topla bulaşan Ekvadorlu savunmacının kafası ağları havalandırırken Sarı-Lacivertli tribünler ve ekran başındaki milyonlarca taraftar ‘Yeni bir Kadıköy hüsranı mı?’ sorusuyla baş başa kalıyordu. Lakin 58’deki bu gole altı dakika sonra Ferdi’nin slalomu sonucu kazanılan serbest vuruşta Mert Hakan tarafından verilen cevap ‘Cumartesi gecesi ateşi’ni yeniden harlamış oldu.

Fenerbahçe'den Kadıköy'de son nefeste üç puanFenerbahçe’den Kadıköy’de son nefeste üç puan

Kalan bölümde konuk takımın cılız kontraları ve ev sahibinin ablukası vardı. İsmail Kartal çözüm mahiyetinde ilk olarak Szymanski ve Serdar Dursun’u oyuna dahil etmiş ve skoru ele geçirmeyi hedeflemişti. Daha sonra Batshuayi ve Zajc da sahne aldı. Lakin bu değişikliklere rağmen skora yansıyan bir durum yoktu ki uzatma bölümünde kazanılan penaltıyı Belçikalı forvet kullandı, kaleci Ali Emre’den dönen topu da tamamlayarak hem Fenerbahçe’yi 2-1 öne geçirdi hem de İsmail Kartal’ın ömrüne ömür kattı! ‘Batsman’ ayrıca Başakşehir maçının ardından yine son dakikalarda üç puanı getiren isim olmayı başardı. Malum, Bob Kane-Bill Finger ikilisinin yarattığı DC Comics karakterinin baş düşmanı ‘Joker’dir. Dün ‘Batsman’ lakaplı golcü bu dağılımı yine yeniden tanımladı ve takımının bir kez daha ‘Joker’i oldu!

Tadic ilk yarıda başarılı değildi, sonradan açıldı.

Kasımpaşa yakın bir zaman önce, 23. haftada Trabzonspor’u deplasmanda 3-2 yenerek dikkat çekmişti. Dünse galibiyetten çok beraberliği hedefleyen bir profil sundular, sahaya iyi dağıldılar, buldukları gole yaslanarak en azından bir puanı hedeflediler. Fenerbahçe ise çok üretken değildi. Kanatlardan iyi gelemedi, Cengiz Ünder gününde değildi mesela. Tadic ilk yarıda başarılı değildi, sonradan açıldı ve Oosterwolde’yi sürekli besledi. Krunic yine vasattı, nitekim oyundan alınırken seyirci tarafından protesto edildi, ‘memleketlisi’ Dzeko da bence dün ortalamayı aşamadı.

Ama sonuçta Sarı-Lacivertliler üç puanı hanesine yazmayı bildi ve 27. haftadaki virajı kayıpsız atlatmış oldu. Galatasaray yarın sahne alacak, bir başka deyişle o maçın son düdüğüne kadar ‘liderlik’ koltuğunun Kartal’ın öğrencilerinde olacağı kesin. Sonrası için yani bu haftaki cetvel sırası için elbette bekleyip göreceğiz.

Ali Koç'un hedefinde Galatasaray varAli Koç’un hedefinde Galatasaray var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.