Fenerbahçe’den Kadıköy’de son nefeste üç puan

Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında ölüp ölüp dirildi. Maçın son dakikalarına 1-1 girilirken sarı lacivertliler penaltı kazandı. Mitchy Batshuayi'nin vuruşunu kaleci Ali Emre çeldi. Dönen topu tamamlayan Belçikalı, Fenerbahçe'ye liderliği getirdi.

Spor 24 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mert Hakan Yandaş kariyerinin ilk serbest vuruş golünü attıktan sonra büyük sevinç yaşadı.

Fenerbahçe’nin kritik Kasımpaşa maçı öncesi iki oyuncusundan kötü haber geldi. Sezonun en iyi isimlerinden biri İrfan Can Kahveci ve Afrika Kupası’ndan dönen Bright Osayi-Samuel sakatlanmıştı. Uzun süreli sakatlığı bulunan Joshua King de yoktu. Sarı lacivertlilerin teknik direktörü İsmail Kartal, iki oyuncuyu da kadroya almadı. Hafta içi antrenmanlara çıkmaya başlayan Fred de riske edilmedi. İsmail Kartal’ın sürprizi ise Sebastien Szymanski yerine Mert Hakan Yandaş’a ilk 11’de şans verdi. Rizespor maçında ikinci yarıda oyuna giren Mert Hakan Yandaş 24 hafta sona maça başlayan kadrodaydı.29 Ekim 2023’te Pendikspor maçında sakatlanarak karşılaşmaya devam edemeyen Rodrigo Becao ise haftalar sonra yedek kulübesindeydi.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, Karagümrük karşılaşmasının ilk 11’ine göre iki değişiklik yaparak takımını Fenerbahçe karşısında sahaya sürdü. Orta sahada Gökhan Gül yerine Loret Sadiku’ya, sol kanatta ise Oğulcan Çağlayan yerine Mortadha Ben Ouanes’e şans verdi.

Kadıköy’de tribünleri tıklımtıklım dolduran taraftarı önünde Fenerbahçe maça istediği başlangıcı yapamadı. 12’de sarı laçivertliler gole yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan Tadic’in arka direğe yaptığı ortada Dzeko kafayı vurdu. Kaleci Ali Emre’nin topu son anda çeldi. Cengiz Ünder altı pas içinde zor pozisyonda meşin yuvarlağa dokundu, top üstten dışarıya çıktı. 14’de bu kez konuk takık tehlikeli geldi. Fall’ın ceza sahası ön çizgisi üzerine gönderdiği topa Aytaç gelişine sert vurdu, meşin yuvarlak auta gitti. 23’de Fenerbahçe sol kanattan serbest vuruş kazandı. Cengiz’in kullandığı serbest vuruşta altı pas önüne gelen topa Djiku kafayı vurdu, meşin yuvarlak yandan dışarıya çıktı. 35’de bol kanatta topla buluşan Tadic, Kasımpaşa ceza sahasında uygun pozisyondaki Mert Hakan Yandaş’a pasını attı. Onun vuruşu kaleyi sıyırarak auta gitti. 42’de bu kez Kasımpaşa gole yaklaştı. Kornerde ceza sahası dışına açılan topu Aytaç kafa ile kale içine doldurdu, Omeruo’nun vuruşunda kaleci Livakovic topu son anda çeldi. Boşta kalan meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı. İlk yarının son dakikasında FenerbahçeluKrunuc’in vuruşunu Edin Dzeko aut çizgisi üzerinde filelere gönderdi. Pozisyonda yarı otomatik ofsayt sistemi devreye girdi. Santimlerle pozisyonda ofsayt kararı çıktı. Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamladı.

‘Joker’ hakkını yine Batsman’le kullandı…‘Joker’ hakkını yine Batsman’le kullandı…

İkinci yarıda heyecan fırtınası

İkinci yarıda da Fenerbahçe bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamadı. 58’de Kasımpaşa öne geçti. Aytaç Kara’nın sol kanattan kullandığı kornerde altı pas içinde iyi yükselen Porozo kafa ile topu köşeden ağlara gönderdi.

Bu gol sonrası -adeta uyuyan sarı lacivertliler uyandı. 64’de Mert Hakan Yandaş, kazanılan frikikte topun başına geldi. Harika bir vuruş yapan futbolcu kariyerinin ilk serbest vuruş golünü atarak skora denge getirdi. Beraberlikten sonra Fenerbahçe baskısını iyice arttırdı. 80’de Tadic’in uzun topunda Edin Dzeko’nun yerine giren Mitchy Batshuayi kaleci Ali Emre’yi geçti. Sağ çaprazdan şutunda top yan ağlarda kaldı.

Batshuayi, penaltıyı kaçırıp dönen topu ağlara gönderdi. Belçikalı, bundan dolayı taraftardan özür diledi.

Kadıköy’de sinirler gerilirken 90+5’te Kanarya’nın kazandığı serbest vuruş sonrasında VAR’dan uyarı geldi. Hakem Cihan Aydın, Kasımpaşalı Yunus Emre Gedik’in topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. 90+6. dakikada penaltıyı kullanmak için Batshuayi topun başına geçti. Belçikalı futbolcunun penaltısında kaleci Ali Emre soluna gelen topu kurtardı. Dönen topu tamamlayarak ağlara gönderen Batshuayi takımına 2-1’lik galibiyeti ve üç puanı getirdi.

Djiku Hatayspor maçında cezalı…Serkan Reçber kırmızı kart gördü

Maçın tamamlanmasının ardından sahaya giren ve hakeme itirazlarda bulunan Kasımpaşa Sportif Direktörü Serkan Reçber, kırmızı kart gördü. Fenerbahçe savunmacısı Alexander Djiku,gördüğü sarı kart sonrası Hatayspor karşılaşmasında cezalı duruma düştü.

Maçtan sonra Fenerbahçeli futbolcular büyük sevinç yaşadı. Maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan sarı lacivertliler kendilerine maç boyu destek veren taraftarları tribünlere giderek selamladı. Puanını 70 yapan ve maç fazlasıyla Kanarya, pazartesi günü yapılacak Galatasaray -Antalyaspor maçını beklemeye başladı.

İsmail Kartal: Pozisyon vermedik, Fred dönüyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Maçın zor geçeceğini tahmin ediyorduk. İlk yarıda çok net gol pozisyonlarımız vardı. Bunlardan birini gole çevirebilsek çok daha farklı kazanabilirdik. Hamle yapmaya hazırlanırken de bu sezon ilk kez kornerden gol yedik. Değişiklikleri yaptık, rakibimizin üzerine giderek daha fazla direnç koyduk” dedi. Taraftara destekleri için teşekkür eden sarı lacivertlilerin hocası konuşmasına şöyle devam etti: “Fred bu hafta takımla antrenmanlara başlıyor. İlk yarıda istediğimiz çıkışları yapamadık. İkinci yarıda istediğimizi yaptık. Bir tane gol pozisyonları var. Onun haricinde pozisyon vermedik. Bu da bizim için çok önemli.”

Fenerbahçe’nin hocası İsmail Kartal, ikinci yarıdaki oyundan memnun olduğunu söyledi.

Mert Hakan Yandaş: Bonucci golü söylemişti

Bu sezon ilk golünü atan Mert Hakan Yandaş, “Son idman bittikten sonra Bonucci ile frikik çalışması yaptık. ‘Gol atarsan seni bekliyorum’ dedi. Tam da onun dediği gibi gol oldu. Ben de onun yanına gittim. Golü onunla paylaşmak istedim. Frikikten gol atacağımı hissetmişti. Öyle bir gol attığım için çok mutluyum” diye konuştu. Zor bir süreçten çıktığını belirten futbolcu konuşmasına şöyle devam etti: “Bugünü bekliyordum. Hiç pes etmedim. Geçen hafta konuştuğumun anlamını bu hafta gördük. Taraftarımız 90 dakika destek verdi. Fenerbahçe birlik olursa yıkılmaz. İsmin önemi yok, sezon sonuna kadar dişlerini sıkıp bize sahip çıksınlar. Bu sene olacak gibi düşünüyoruz. Bu dönen maçlar onun işareti. Fenerbahçe camiası bütün olduğunda kimse yıkamaz.”

Jayden Oostorwolde sol bekte başarılı bir maç çıkardı.

Jayden Oosterwolde de “Kazandığımız için mutluyum. Artık maçları sezon başında olduğu gibi kolay kazanamıyoruz. Savaşmamız gerekiyor. Hedefimiz şampiyonluk ve bunun için savaşmamız gerekiyor. Takımımızda çok fazla kaliteli oyuncular var. Ben de hangi pozisyonda oynadığımın önemi yok. Hangi pozisyonda oynarsam oynayayım elimden geleni yapıyorum” dedi.

Sami Uğurlu’dan penaltı tepkisi

Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, planlarının tuttuğunu belirterek “Fenerbahçe’nin tedirgin çıkacağını biliyorduk, çok güçlü bir orta sahamız var. Sadiku bizi bir kişi fazla oynattı. Fenerbahçe’nin defans ağırlıklı bir kadroyla çıkacağını biliyorduk. İlk yarının tamamında oyuna hakim olan bir Kasımpaşa vardı” dedi. Son dakikalarda verilen penaltı kararına teki gösteren Kasımpaşa hocası şunları söyledi: “İki tane duran toptan gol yedik. Bir tane serbest vuruş bir tane de penaltı… Penaltı mıydı? Hatırlamıyorum. Pozisyon öncesi frikik veriyorsun, Nuno’nun destek ayağına darbe var oynatıyorsun, önde izin vermiyorsun, ‘Bir şey bulacaklar belli’ dedik zaten biz. Maalesef izin vermediklerini söyleyebilirim. Üzerine gelmeye başlıyorlar bir şekilde. Elimizi vicdanımıza koymamız gerekiyor. Böyle galibiyetler… Bilmiyorum galibiyet güzel tabii ama… İşin tadı çok fazla olmuyor bu şekilde.”

Uğurlu, “Rakiplerimizin çok altındaki bütçelerle nasıl oynanması gerektiğini gösterdik ama izin verilmiyor. Konuşursam ceza alacağım. Beraberliğe üzüleceğimiz yerden mağlup dönüyoruz. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama bu kadar da aranmaz yani… Bu takımın bütçesi 5.5 milyon dolar, bu stadı taraftarı bize verin biz 5.5 milyona yakalarız bunu” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.