Rade Krunic: Bir an önce Fenerbahçe’ye gelmek istedim

Fenerbahçe'nin orta saha takviyesi olarak kadrosuna kattığı Boşnak futbolcu Rade Krunic kulübe transfer sürecini anlattı. Krunic bu transfer döneminde bir an önce Fenerbahçe'ye gelmek istediğini aktardı.

Spor 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de Rade Krunic konuştu.

Fenerbahçe geçtiğimiz yaz transfer dönemini son derece hareketli geçirdi. Kadrosuna Fred, Edin Dzeko, Dusan Tadic, Dominik Livakovic, Alexander Djiku, Cengiz Ünder, Rodrigo Becao gibi yıldızları katan Kanarya’nın hedeflerinden biri de Milan’da oynayan orta saha Rade Krunic’ti. Ancak Boşnak futbolcunun transferi için Milan’la anlaşılamadı. Oyuncu Serie A ekibinde Stefano Pioli’nin planlarında ana rolü oynayan isimlerden biriydi. Hal böyle olunca transfer gerçekleşmedi.

Ancak Fenerbahçe kış transfer döneminde Krunic ısrarından vazgeçmedi. Fenerbahçe’yle sözleşme imzalamakta ısrar eden oyuncu, transfer döneminin henüz başında amacına ulaştı. Fenerbahçe futbolcuyu zorunlu satın alma maddesiyle beraber kiraladı. Sarı-lacivertliler şayet Süper Lig’de küme düşmezlerse sezon sonunda 30 yaşındaki oyuncuyu bonservisiyle transfer edecek.

Fenerbahçe'de atma çağı bitti tutma çağı başladıFenerbahçe’de atma çağı bitti tutma çağı başladı

Krunic transferinin gerçekleşmesinin ardından ilk açıklamasını yaptı. Rade “Burada olduğum için gerçekten kendimi mutlu hissediyorum. Dün tesisteydim ve antrenman yaptım. Her şey yolunda. Bugün de takımla ilk antrenmanımı yapmış olacağım. Edin Dzeko ile çok defa konuştuk. Özellikle bu ay Fenerbahçe’ye bir an evvel gelmek istedim. O da aynı şekilde benim burada olmamı istedi. Onunla yapmış olduğumuz konuşmalarda genelde bana Fenerbahçe ile alakalı çok güzel şeyler söyledi. Ben de onun gibi burada olmaktan dolayı çok mutluyum.” dedi.

Krunic’in transfer sürecinde Edin Dzeko ve Miha Zajc gibi isimlerin etkisinden söz ederek “Taraftarlara minnettarım. Onlara çok teşekkür ediyorum. Nasıl ki onlar benim buraya gelmemi istediler, çok fazla istediler. Ben de aynı şekilde Fenerbahçe’nin oyuncusu olmayı çok ama çok istedim. Zaten Edin Dzeko ve Miha Zajc ile de konuşmuştuk. Buradaki atmosferden ve taraftarlardan onlar da bana bahsettiler. Fenerbahçe’ye katılabilmek adına sabırsızlıkla bu anı bekledim.” dedi.

Antep savunmasını İrfan Can açtı... Liderlik kahvesiAntep savunmasını İrfan Can açtı… Liderlik kahvesi

S0n olarak Gaziantep FK’yı 1-0 mağlup ederek 20. haftayı zirvede geçmeyi garantileyen Fenerbahçe’de orta sahadaki alternatiflerden biri de artık Krunic olacak. Krunic, bu sezon Milan’da toplam 14 maça çıktı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.