Antep savunmasını İrfan Can açtı… Liderlik kahvesi

Gaziantep deplasmaninda Edin Dzeko penalti kaçırdı, Fenerbahçe birçok pozisyonu değerlendiremedi. İkinci yarıda oyuna giren İrfan Can Kahveci attığı kafa golüyle üç puanı getirdi.

Spor 14 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, 20. haftayı da lider kapadı.

Haftaya en yakın rakibi Galatasaray’ın 2 puan önünde başlayan Fenerbahçe, Gaziantep deplasmanına çıktı. Geçtiğimiz hafta içi oynanan Konyaspor maçının aksine kanatlarda Joshua King ve İrfan Can Kahveci yerine Dusan Tadic ve Cengiz Ünder vardı. Leonardo Bonucci yeni takımında ilk kez kadrodaydı. Marius Sumudica hastalığını atlatmış takımının başında yer alıyordu.

Maç heyecanlı başladı ve ilk büyük tehlikeyi Gaziantep 7. dakikada yarattı, Dominik Livakovic başarılı oldu. İlerleyen dakikalarda rakibine geniş alan vermeyen, beşli savunmada disiplinli yerleşimle rakiplerinin akınlarını savuşturan Antep, hızlı oyuncularıyla atak arayışındaydı. Fenerbahçe’de Szymanski’nin ağlara gönderdiği top ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. 38. dakikada Fenerbahçe’de zorunlu bir oyuncu değişikliği oldu. Serdar Aziz yerine yeni transfer Leonardo Bonucci sarı-lacivertli formayla ilk kez yeşil sahaya ayak bastı. İlk yarı 0-0 bitti.

Fenerbahçe'den Galatasaray'a yanıt: Dördüncü kez ekran davetiFenerbahçe’den Galatasaray’a yanıt: Dördüncü kez ekran daveti

İkinci yarıya rakip yarı alana yerleşerek başlayan Fenerbahçe, 50. dakikada Arda’nın Fred’e müdahalesi sonrası penaltı kazandı. Takımın penaltıcısı Tadic yerine Edin Dzeko topun başına geçti. Konyaspor maçında penaltıyı gole çeviren Boşnak bu kez direğe takıldı. Tecrübeli golcü kariyerinde lig maçlarındaki 13. penaltı denemesinde 7. kez fırsatı değerlendirememiş oldu. Fenerbahçe de bu sezon Süper Lig’de 4. kez bir penaltı vuruşunu gole çeviremedi. İlerleyen dakikalarda İsmail Kartal Cengiz ve İsmail Yüksek’i oyundan çıkarıp Michy Batshuayi ve İrfan Can Kahveci’yi oyuna alarak hücumcu bir 11’e döndü.

Kartal’ın değişiklikleri sonuç verdi. Rakip ceza alanına çok oyuncuyla atak eden Kanarya Szymanski’nin asisti ve İrfan Can Kahveci’nin golüyle 81. dakikada öne geçti. İrfan Can ligde 7. golünü attı ve en skorer sezonunu henüz 20. haftada geride bıraktı.

Son saniyelerde baskısını artıran Gaziantep’te Draguş olağanüstü bir şut çıkardı ancak Dominik Livakovic, en az şut kadar güzel bir kurtarışla topu kornere çeldi. Bu müdahale bir bakıma 3 puanı getirdi.

Fenerbahçe puanını 53’e yükselterek haftayı lider kapatmayı garantiledi. Gaziantep ise 21 puanla 16. sırada yer aldı. Ev sahibi ekip ligde 4 maç sonra kaybederken Fenerbahçe de üst üste 3. galibiyetine ulaştı. Opta’nın verilerine göre Fenerbahçe, Süper Lig’de ilk 10 dış saha maçları itibarıyla 1991/92’den (7) bu yana en fazla gole kapama yaptığı sezonu geçiriyor.

Fenerbahçe orta sahasına kavuştu: Rade KrunicFenerbahçe orta sahasına kavuştu: Rade Krunic

İsmail Kartal karşılaşma sonrası “Bugün kazanmak için geldik. Maç başından sonuna kadar oyun üstünlüğü bizdeydi. Rakibimiz uzun toplarla kontradan sonuca gitmek istediğini tahmin ediyorduk. Biz çok daha iyi futbol oynamaya çalışan bir takımız, zemin oyun anlamında bize müsaade etmedi. Oyuncularım oynamak istediler, daha iyisi için mücadele ettiler. 1-0 kazandık, daha farklı kazanabilirdik. 3 puan için mutluyuz” değerlendirmesini yaptı.

Kartal, “Biz hücum yaparken savunma, savunma yaparken hücumu düşünmek zorundayız. Oyuncularım her iki görevi de yerine getirdiler. Rakibe çok pozisyon vermedik. Oyundaki topla oynama üstünlüğü, rakip ceza sahasına 40 küsür kere girmişiz. Birkaç pozisyon daha vardı, gol yapabilirdik. Önemli olan kazanmaktı. Kazandığımız için çok mutluyum.” diye konuştu.

Takımına 3 puanı kazandıran golü atan İrfan Can Kahveci “Golü attığım zaman maçı kazanacağımız için çok mutlu oldum. O hisleri anlatamam. Kafayla attığım için daha özel. Ligde kafayla attığım ikinci goldü bu” dedi. İrfan “Maçın adamı sen misin Livakovic mi?” sorusuna “Zor bir seçim ama Livakovic’e veririm ödülü. Çok zor bir kurtarış yaptı son dakikada. Onu da kutluyorum. Sadece kişiler değil takım olarak kazandık, kazanmayı hak ettik. Yolumuza devam ediyoruz, inşallah böyle devam ederiz.” diyerek yanıt verdi.

‘Çok kupa kazanırız’

Fenerbahçe’nin İtalyan stoperi Leonardo Bonucci, gösterdikleri ilgi nedeniyle Fenerbahçe taraftarına teşekkür ederek sözlerine başladı. Bonucci “Çok heyecanlıyım. Bu önemli ve büyük camianın bir parçası oldum artık. Takımda gerçekten çok kaliteli oyuncular var. Kadıköy’deki oyunu her maçta ortaya koyabilirsek çok kupa kazanırız.” dedi.

İtalyan “Son iki aydır çok fazla maça çıktığımı söyleyemem. Ancak, kendimi iyi hissediyorum. Maç oynamam gerekiyor. Bugün bir başlangıç oldu. Umarım daha çok oynayarak takımıma katkı sağlayabilirim.” diyerek sözlerine devam etti.

Leonardo Bonucci ilk maçında başarılı bir performans sergiledi.

‘Kartal zemine saygı duyacak’

Gaziantep FK teknik direktörü Marius Sumudica ise maç sonu “Fenerbahçe golden sonra Şampiyonlar Ligi kazanmış gibi sevindi. Bu bize daha çok güven veriyor. Böyle paralar harcayan bir takımın, böyle sevinci kendi adımıza güven veren bir şey. Hakemlerle ilgili konuşmuyorum. Ancak bütün takdir haklarını Fenerbahçe’den yana kullandı.” diye konuştu. Daha sonra basın toplantısında açıklamalarına devam eden Rumen teknik direktör “Rakibimiz Real Madrid’e karşı kazanmış ya da Avrupa kupası kazanmış gibi seviniyordu. Bu benim için daha iyi. Bu maçtan korktuklarını gösteriyordu Fenerbahçe sürekli farklı galibiyetler alan bir takımdı ve bugün çok acı çekti. Ben rakibimize acı çektirdiğimiz için mutluyum.” dedi.

Sumudica ayrıca zeminle alakalı İsmail Kartal’a gönderme yaparak “İsmail Kartal’ın bu zemine  saygı duyması gerekiyor. Bir hocanın zeminle ilgili konuşmaması lazım. Bunları neden konuşuyor bilmiyorum istiyorlarsa federasyondan izin çıkarırlarsa biz orada oynayalım. Biz bu zeminde oynuyoruz sonuçta. Profesyonel anlamda bakılınca hocanın zeminle ilgilenilmemesi gerekiyor. Biz bu zeminde oynuyoruz o da oynamayı kabul etmeli. Şimdi biz Sivas’a gideceğiz ve eksi derecelerde oynayacağız zemin kötü olacak. Puan kaybedersek bu bahanemiz mi olacak? Biz tüm teknik direktörlere saygı duyuyoruz. burası bizim stadımız, İsmail Kartal da buna saygı duyacak” dedi.

Sumudica maç sonunda dikkat çeken yorumlar yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.