Kendisi Galatasaray kulübesinde, oğlu Fenerbahçe’de

Galatasaray futbol takımın antrenörü İrfan Saraloğlu’nun basketbolcu oğlu Utku Saraloğlu sarı lacivertli kulübün pilot takımı Fenerbahçe Koleji’ne transfer oldu.

Spor 3 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
İrfan Saraloğlu ve oğlu Utku Saraloğlu...

2012’den bu yana Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’la birlikte çalışan antrenör İrfan Saraloğlu’nun 27 yaşındaki oğlu Utku 2023’ün son günlerinde Fenerbahçe Koleji ile anlaştı. Sarı lacivertli kulübün altyapısından yetişen Utku böylelikle sekiz yıl aradan sonra Fenerbahçe’ye dönmüş oldu.

17 Temmuz 1996’da dünyaya gelen oğlu Utku oyun kurucu pozisyonunda oynuyor. Fenerbahçe altyapısından yetişen 1.88 metre boyundaki Utku kariyeri boyunca Denizli Basket, İstanbulspor, Aliağa Petkim, Sigortam.net İTÜ, Afyon Belediyespor, Samsunspor, Pizza Lazza Harem ve Esenler Erokspor formaları giydi.

Fenerbahçe: Aksaklıklar iki kulübün taleplerinin kabul edilmemesinden ibaret değilFenerbahçe: Aksaklıklar iki kulübün taleplerinin kabul edilmemesinden ibaret değil

Fenerbahçe ile 100. yıl şampiyonluğu yaşadı

İrfan Saraloğlu 14 yıl çeşitli profesyonel kulüplerde futbol oynadıktan sonra antrenörlük kariyerine adım attı. Uzun yıllar Fenerbahçe’de Teknik Direktör Arthur Zico ve Christoph Daum’un yardımcılıklarını yaptı. 60 yaşındaki antrenör 2013 yılında Elazığspor’da Okan Buruk’un yardımcısı oldu. Ardından sırasıyla Gaziantepspor, Sivasspor, Akhisar Belediyespor ve Rizespor’da Okan Buruk ile birlikte görev yaptı. 2006-2008 yıllarında Fenerbahçe‘de Zico’nun yardımcılarından biri olarak görev yapan ve 100. yıl şampiyonluğunu yaşayan teknik ekibin içinde yer alan İrfan Saraloğlu sarı lacivertli ekipte toplam sekiz yıl görev yaptı. Saraloğlu Akhisar’da kupa şampiyonluğu, Başak şehir ve Galatasaray da da Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştı.

Konyaspor'dan Galatasaray'a ihtar: Konu Abdülkerim transferiKonyaspor’dan Galatasaray’a ihtar: Konu Abdülkerim transferi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.