Kral bıraktı! Burak Yılmaz futbola ‘Tamam’ dedi

Basın toplantısı düzenleyen ‘Kral’ lakaplı golcü yıldız Burak Yılmaz, futbolu bıraktığını açıkladı.

Spor 6 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Burak Yılmaz'dan futbola veda.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Galatasaray, Çin, Lille, Fortuna Sittard… Hem uzun hem çetrefilli hem de görkemli bir yolculuk. Burak Yılmaz’ın futbol yolculuğu dün itibarıyla sona erdi.

37 yaşındaki golcü Burak Yılmaz, sezon başında Hollanda ekiplerinden Fortuna Sittard’la sözleşme imzaladı. Oyuncu, sözleşmenin iki yılının futbolculuk kalan üç yılının teknik direktörlük üzerine olduğunu belirtti. Kral, bu açıklamayla kariyer planının nasıl olacağının da sinyallerini verdi. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Sezon ortasında bir anda takımdan ayrılan Yılmaz, ülkeye döndü. Fortuna, geçtiğimiz hafta Burak’ın resmen takımdan ayrıldığını duyurdu.

Galatasaray şampiyonluk galasında Fenerbahçe'yi ezdi geçtiGalatasaray şampiyonluk galasında Fenerbahçe’yi ezdi geçti

Yılmaz, geçtiğimiz günlerde dün için bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. 16.00’da Çırağan Sarayı’nda düzenlenen toplantıda bir kesimin beklediği karar açıklandı. Burak Yılmaz, futbolu bıraktı. Teknik direktörlük için lisans alma çalışmalarına başlayan yıldız ismin buna yönelik çalışmalar yapması bekleniyor.

“Galatasaray kalbimin farklı yerinde”

Burak Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında farklı konularda da açıklamalarda bulundu. Burak, Ibrahimovic’in emekliliğine ithafen, “Dün akşam dünyanın en büyük futbolcularından bir tanesi stadyumda el sallayarak veda etti. Ben de isterdim öyle veda etmeyi ama kısmet olmadı. İnternetten de bıraktığımı açıklamak benim içime sinmedi. Bu kariyerime yakışmaz diye düşündüm” diyerek emekliliğini duyurdu.

Burak, kendisini yetiştiren Antalyaspor’a ve forma şansı tanıyan dört büyük kulübe teşekkürlerini iletti. Galatasaray hakkında konuşan Yılmaz “Galatasaray’da yaşadıklarım, başardıklarım, Galatasaray’ın beni Avrupa çapında futbolcu yapması ne Beşiktaşlılığımı ne de Beşiktaş’a yakınlığımı değiştirir. O yüzden Galatasaray’da yaşadıklarım her zaman benim kalbimin en farklı yerinde olacaktır” dedi.

Burak, Galatasaray günlerinin değerine vurgu yaptı.

Fenerbahçe içinde ukte

Kral, Fenerbahçe’de çektiği acıların kariyerinde bu noktaya gelmesinde büyük etkisi olduğunu belirtti. Burak “İçimde bir uktedir Fenerbahçe. Fenerbahçe’de bir kez daha forma giyip bir tane gol atmak isterdim” ifadelerini kullandı.

Güneş yorumu

Burak, jübile yapma şansı olsa dört büyük kulübün formalarını 15’er dakika giyerek jübile yapmak istediğini aktardı. Kariyerinin şekillenmesinde önemli etkisi olan Şenol Güneş hakkında Burak “Benim 20 yaşımdaki kafam, Şenol Güneş ile buluşsaydı… Şenol Hoca’yı delirtirdik diye düşünüyorum. İyi ki 25’lerde buluşmuşuz. Şenol Güneş de o yaşta benimle buluşmayı istemezdi” dedi. Kral, bu lakabını Trabzonspor’da Şenol Güneş’le beraber yaptıklarıyla kazanmıştı.

Yılmaz, Şenol Güneş’le çalışmaya başladığı tarihten memnun.

 

Başarılarla dolu kariyer

Burak Yılmaz uzun ve gösterişli kariyerinde 555 maça çıktı ve 267 gol atıp 77 asist yaptı. Burak, kariyerinin sonunda kaptanlığını yaptığı Milli Takımda 77 kez forma giyip 31 gol attı. Yılmaz’ın kariyerinde 1 Fransa Ligi, 2 Süper Lig, 5 Türkiye Kupası, 5 Türkiye Süper Kupası ve 1 Fransa Süper Kupası zaferleri bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.