Konyaspor’dan Galatasaray’a ihtar: Konu Abdülkerim transferi

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz Abdülkerim Bardakçı transferinde Galatasaray'dan kalan alacakları olduğunu ve ihtar çektiklerini açıkladı.

Spor 2 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Konyaspor ve Galatasaray arasında Abdülkerim krizi.

Abdülkerim Bardakçı 2022 yazının transferi en fazla konuşulan isimlerindendi. Yerli stoperin adı üç büyükle birden anıldı. Fenerbahçe’ye transferi an meselesi olan oyuncu sarı-lacivertli kulüple anlaşamadı ve ardından Galatasaray’a imza attı.

Ancak bu transfer iki kulübü karşı karşıya getirdi. Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz yerel basına Abdülkerim transferi nedeniyle Galatasaray’dan hala alacaklı olduklarını, borçlarını ödemesi için sarı-kırmızılı kulübe ihtar çektiklerini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Galatasaray mahkemelik olduGençlik ve Spor Bakanlığı ile Galatasaray mahkemelik oldu

Korkmaz “Galatasaray Kulübü’nden Abdülkerim Bardakçı transferinden kalan alacaklarımız var. Bundan dolayı ihtar çektik. Paramızı alamazsak dava açacağımızı belirttik” dedi. Galatasaray 2022 yazında deneyimli savunmacıyı 2.8 milyon euro karşılığında transfer etmişti. Sports Digitale’in konuyla ilgili haberine göre Konyaspor’un Galatasaray’a ihtar çekmesine neden olan bedel 250 bin euro.

Korkmaz daha sonra Ajansspor’a iki kulüp arasında sorun olmadığını  açıkladı, “Galatasaray’dan Abdülkerim Bardakcı için 250 bin Euro alacağımız var. Talebimizi önce sözlü olarak ilettik. Galatasaray talebimizi yazılı olarak iletmemizi istedi, biz de ihtar çektik. İki kulüp arasında herhangi bir problem yok” dedi.

Abdülkerim sarı-kırmızılı ekibe transfer olduktan sonra performansı yukarıda seyretmiş, Victor Nelsson’la iyi bir savunma ikilisi olup takımın lig şampiyonluğuna gitmesinde büyük pay sahibi olmuştu. Abdülkerim bu sezona da son derece formda başladı, aynı etkiyi Davinson Sanchez’le beraber de gösterdi. Milli futbolcu A Milli Takım’ın tarihinde ilk defa bir eleme grubundan lider çıkarak Avrupa Futbol Şampiyonası’na direkt katılmasında gösterdiği performans ve yaptığı savunma liderliğiyle  de öncü olmuştu.

Menajeri açıkladı: Ziyech ayrılıyorMenajeri açıkladı: Ziyech ayrılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.