Fenerbahçe kalesini korudu, Efes Münih’te kayboldu

EuroLeague'de Fenerbahçe, zorlandığı maçta Zalgiris'i 80 -78 yenerek evdeki yenilgisizliğini sürdürdü. Anadolu Efes de Bayern Münih deplasmanında 86-71 kaybetti. Galatasararay ve Tofaş Şampiyonlar Ligi'nde Play-in'e kaldı.

Spor 21 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Scottie Wilbekin hem savunmada hem de hücumda çok etkili oldu.

EuroLeague’in 15. haftasında Fenerbahçe, sahasında Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımını konuk etti. Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin ilk beş dakikası konuk ekibin 13-10 üstünlüğüyle geçildi. Çeyrek sonunda üç sayı çizgisinin gerisinden etkili olan Zalgiris Kaunas periyodu 26-22 önde kapattı. Müsabakanın ikinci çeyreğine iyi başlayan misafir takım 12. dakikada Lavrinovicius’un basketiyle farkı çift hanelere çıkardı: 22-32. Kalan bölümde rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Litvanya temsilcisi soyunma odasına 48-37 üstün gitti.

Fenerbahçe ikinci yarıda savunmayı hatırladı

20 dakikada 48 sayı yiyen Kanarya ikinci yarıya savunmada etkili başladı. 25. dakikada Wilbekin’in üç sayılık basketiyle farkı dört sayıya çekti: 49-53. Mola dönüşü toparlanan Zalgiris Kaunas son çeyreğe 62-56 önde girdi. Final periyoduna 5-0’lık seriyle başlayan sarı-lacivertliler aynı dakikada Guduric’in üçlüğüyle öne geçti: 64-62. Wilbekin önderliğinde hem savunmada hem de hücumda çok etkili mücadele eden Fenerbahçe 36. dakikada Dorsey’in isabetiyle farkı yedi sayıya yükseltti: 75-68.

Tyler Dorsey Fenerbahçe’nin en skorer oyuncusu oldu.

Bir süre bu skor farkıyla maçı sürdüren Fenerbahçe Beko, Sumner ve Evans’ın son dakikaya girilirken bulduğu dış atışlara engel olamadı ve bitime 1 dakika 28 saniye kala skor 77-76’ya geldi. Kalan bölümde etkili savunma yapan Fenerbahçe parkeden 80-78 galip ayrıldı. Sarı-lacivertlilerde maçın en skorer ismi 19 sayı kaydeden Tyler Dorsey oldu. Maçın yıldızı Scottie Wilbekin ise altıda beş üçlükle rakip potaya 17 sayı bıraktı.

Sarunas Jasikevicius ile üçte üç

Geçen hafta yeni koçu Sarunas Jasikevicius yönetiminde EuroLeague’de ilk maçında Monaco’yu yenen Fenerbahçe Zalgiris Kaunas’ı da devirerek Litvanyalı koçun dönemine 2’de 2 ile başladı. Bu sonuçla sarı lacivertliler ligde sekizinci kez kazanırken Zalgiris 10. kez kaybetti. Jasikevicius’un takımı ligde de Telekom’u mağlup etmeyi başarmıştı.

Anadolu Efes, maçın başında yenik duruma düştü, bir daha rakibini yakalayamadı.

Eksik Anadolu Efes Münih’te farklı kaybetti

Sakatlıklar nedeniyle zor günler geçiren Anadolu Efes Bayern Münih’e konuk oldu. BMW Park’ta oynanan maçın ilk çeyreğini 20-17 önde kapatan Bayern Münih soyunma odasına da 50-41’lik üstünlükle gitti. Karşılaşmanın ikinci yarısında farkı açan Alman temsilcisi son çeyreğe 12 sayılık avantajla 71-59 önde girdi. Son çeyrekte de skor üstünlüğünü koruyan Bayern Münih karşılaşmayı 86-71 kazandı. Anadolu Efes 15. maçında sekizinci yenilgisini alırken Bayern Münih ise yedinci galibiyetini elde etti.

Fenerbahçe ve Galatasaray kadınlarının zafer günüFenerbahçe ve Galatasaray kadınlarının zafer günü

Galatasaray Yunanistan’da kazandı ama ikinciliği kaçırdı

Galatasaray Şampiyonlar Ligi G Grubu’nun son haftasında konuk olduğu Yunanistan’ın PAOK takımını deplasmanda 85-79 yendi. İlk maçı İstanbul’da 11 sayı farkla 88-77 kaybeden Cim Bom ikili averajla grubu Yunan ekibinin ardından üçüncü sırada bitirdi. Play-in maçı oynayacak Galatasaray’ın rakibi İtalya temsilcisi Bertram Derthona Tortona oldu.

Tofaş grup üçüncüsü

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Tofaş kendi evinde Murcia’ya 90-75 yenilmesine rağmen grup üçüncüsü olarak play-in eleme turuna yükselmeyi başardı.

Halkbank direnemedi, Fenerbahçe turladıHalkbank direnemedi, Fenerbahçe turladı

Bursaspor, Holon’u yenerek turnuvaya veda etti

Şampiyonlar Ligi’ne devam etmek için İsrail’in Hapoel Holon deplasmanında mutlak galibiyete ihtiyacı olan Bursaspor son saniyede Hamilton’un serbest atışlarıyla rakibini 75-74 yenmeyi başardı. Yeşil beyazlılar, Avrupa’da devam etm k için gözlerini Rio Breogan – Bonn maçına çevirdi.  Bonn uzatmaya giden maçı 97-92 kaybedince Bursaspor grubunda dördüncü olarak turnuvaya veda etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.