Galatasaray’da sonucu belli seçim: Aykutalp Derkan göreve devam

Galatasaray Divan Kurulu Başkanlığı'na seçime tek aday olarak giren Aykutalp Derkan tekrar seçildi. Başkan Dursun Özbek, 314 oy alan Derkan'ı kutladı.

Spor 9 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek, Aykutalp Derkan'a başarı diledi.

Galatasaray’da Divan Kurulu başkanlık seçimi yapıldı. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştirilen seçimde, sarı-kırmızılı kulübün divan kurulu için mevcut başkan Aykutalp Derkan tek aday olarak yer aldı. Üyeler için altı sandığın kurulduğu seçimde Aykutalp Derkan için kırmızı pusula kullanıldı.

Seçimde oy veren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Seçimle ilgili görüşlerini belirten Özbek, “Galatasaray, yeni dönemi için divan başkanını seçiyor. Tek aday vardı. Demokrasisi gereği Galatasaray’ın alışmadığı bir şey ama tek aday çıkması da başka bir güzellik. Demek ki Aykutalp’in icraatı beğeni görmüş ve Galatasaray Divan Üyeleri onu yeni dönemde de seçmek üzere burada. Yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Önlerindeki dönemin Galatasaray için çok önemli olduğunu dile getiren Özbekkonuşmasına şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönem, projelerin tamamlanması ve Galatasaray’da yaratılan iklimin devam etmesi için güzel bir dönem olacak. Aykutalp’e başarılar diliyorum. Bugüne kadar gösterdiği güzel ve dirayetli yönetimi inşallah önümüzdeki dönem de gösterecek. Galatasaray’a hayırlı olsun.”

Aykutalp Derkan, yazın yapılacak seçimin sağlıklı şekilde yapılması için çalışacaklarını söyledi.

Aykutalp Derkan 314 oy aldı

Saat 15.00 itibarıyla oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından, altı sandıkta sayım işlemine geçildi. Yapılan sayım sonrası Aykutalp Derkan’a 314 oy çıktı. Aykutalp Derkan, seçimin ardından yaptığı konuşmada, divanın çok güzel geçtiğini belirterek şöyle konuştu: “2024-2026 dönemi için bizi seçmiş bulunuyorsunuz. Büyük Galatasaray camiasının birliği ve huzuru için gayret göstereceğimizden emin olabilirsiniz. Bu sene kulüp seçimi de var. Biz de divan heyeti olarak, nisan ayından itibaren yüksek seçim kuruluna evrileceğiz. Seçimlerin sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için de görevlerimiz olacak. Kulüp seçiminden sonra daha modern ve efektif tüzük çalışmalarına girişeceğiz.”

Galatasaray 'ilk'leri ve 'rekor'ları 'Rize çayı'yla kutladıGalatasaray ‘ilk’leri ve ‘rekor’ları ‘Rize çayı’yla kutladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.