Galatasaray ‘ilk’leri ve ‘rekor’ları ‘Rize çayı’yla kutladı

Galatasaray, Rizespor'u 6-2 yenerken Köhn ve Torreira ilk Süper Lig gollerini attı. Kerem Demirsay ilk kez hat rick yaptı. Muslera 400. kez forma giydi. Bu sezon evde 10'da 10 yapan Okan Buruk, Lucescu'nun 18 maçlık galibiyet serisine ortak oldu.

Spor 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Köhn ve Kerem Demirbay karşılaşmaya damga vuran isimler oldu.

Galatasaray’ın kendi evinde oynayacağı Rizespor karşılaşması sarı kırmızılılar açısından hem şampiyonluk yarışı bakımından hem de Okan Buruk ve Fernando Muslera’nın rekor karşılaşması olması nedeniyle önemliydi. Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde Süper Lig’de kendi evinde bırakın yenilgiyi puan kaybetmeyi unutan Cim Bom’da en büyük sorun savunmadaki iki önemli isim Davinson Sanchez ve Abdülkerim Bardakçı’nın yaşadığı sakatlıklardı. Buruk, bu yüzden Berkan Kutlu’yu savunmanın ortasında görevlendirmek zorunda kaldı. Beşiktaş derbisine göre yapılan tek değişiklikte buydu. Sarı kırmızılılarda en son 2023 Aralık ayında Fenerbahçe maçında forma giyen Hakim Ziyech, Afrika Kupası ve sakatlık sonrası aylar sonra yedek kulübesindeydi.

Sarı-kırmızılı takım, sahaya 8 Mart Dünya Kadınlar Günü pankartıyla çıktı. Futbolcular, müsabaka öncesi ısınmak için sahaya girdiğinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Kadınlarını geri bırakan toplum, geride kalmaya mahkumdur’ sözünün yazılı olduğu pankartı taşıdı. Fernando Muslera, Kerem Aktürkoğlu ile Mauro Icardi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kulübün kadın çalışanlarına çiçek verdi. Taraftarlar da tribünde “Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” ve “Yaşamımızın her anına değer katan kadınlarımızın bir gün değil her gün yanındayız” yazılı pankart açtı.

Kadın bir Galatasaray taraftarı Okan Buruk’a yönelik bir pankart açtı.

Galatasaray, Rizespor karşısında maça baskılı başladı. 9. dakikada da golü buldu. Mertens’in sağ taraftan kullandığı kornerde, savunmanın uzaklaştırdığı topa ceza yayı üzerinde bekletmeden harika vuran Köhn, fileleri havalandırdı. Bu, Alman futbolcunun Süper Lig’de attığı ilk gol olarak kayıtlara girdi. 23’de sakatlanan Kaan Ayhan oyunu bırakmak zorunda kaldı. Onun yerine Wilfred Zaha sahaya girdi. 31’de fark ikiye çıktı. Icardi’nin pasında meşin yuvarlakla buluşan Zaha, ceza sahasının sol çaprazından şutunu çekti. Kaleci Gökhan’dan dönen topu tamamlayan Torreira, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Bu da Uruguaylı futbolcunun Süper Lig’de attığı ilk gol oldu.

Uruguaylı Torreira Galatasaray formasıyla Süper Lig’de ilk kez gol sevinci yaşadı.

35’te bu kez konuk takım tehlikeli geldi. Hojer’in pasında savunma arkasına sarkan Minchev, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Minchev’in ceza sahasının sol çaprazından çektiği şutta, Muslera topu kornere çeldi. 38’de Rizespor farkı bire indirdi. Sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta Shelvey’in pasıyla topla buluşan Hojer, ceza sahası dışından şutunu çekti ve skoru 2-1’e getirdi. Hojer de Süper Lig’de ilk kez gol sevinci yaşayan futbolcular arasına katıldı. Galatasaray, hemen bu gollere yanıt verdi. 40’da Mertens’in pasında topla buluşan Kerem Demirbay, ceza alanı dışından müthiş vurdu. Kaleci Gökhan çaresiz kalırken fark tekrar ikiye çıktı. 45’te sahneye yine Kerem Demirbay çıktı. Kerem Aktürkoğlu’nun pasında Icardi, topu Kerem Demirbay’a indirdi. Onun uzaktan güzel vuruşu ilk yarının skorunu ilan etti: 4-1.

İkinci yarıda da Galatasaray’ın üstünlüğü vardı. 56’da Mertens’in kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde yükselen Nelsson kafayı vurdu. Top auta gitti. 57’de ceza sahası içinde Icardi ile ver kaç yapan Mertens, sol tarafta dar açıdan dönerek vurdu. Kaleci Gökhan Akkan iki hamlede topun sahibi oldu. 61’de Rizespor duran topta farkı ikiye indirdi. Sağ çaprazdan kullanılan sertbest vuruşta Hojer, ceza sahası içine doğru sert bir top gönderdi. Olawoyin’e çarpan top ağlara gitti.

8 Mart nedeniyle Icardi saçlarını pembeye boyatarak sahaya çıktı. İlk yarıda itirazdan sarı kart gördü.

Pembe saçlı Icardi jest yaptı, golünü attı

Golden hemen sonra Galatasaray Dries Mertens’in ceza sahası içinde yerde kalmasının ardından penaltı kazandı. 64’ti penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Mauro Icardi, hat-trick yapması için topu Kerem Demirbay’a bıraktı. Onun vuruşu sağ köşeden ağlara giderken bu Kerem Demirbay’ın profesyonel hayatında ilk hat-trick oldu. 85’te penaltıyı jest için arkadaşına bırakan Mauro Icardi bu kez gol sevinci yaşadı. Sağ kanattan Ziyech’in gönderdiği topta tek pas oynayan Tete, topu Icardi ile buluşturdu. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Arjantinli forvet rakip fileleri havalandırmayı başardı. Karşılaşma 6-2 Galatasaray’ın üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray haftayı lider kapadı

Bu sonuçla Galatasaray haftayı 78 puanla lider kapatmayı garantiledi. Sarı kırmızılılar ayrıca bu sezon Süper Lig’de ilk kez bir maçın ilk yarısında dört ve toplamda altı gol attı. Futbolcular üç puanının sevincini taraftarlarıyla paylaştı. Burada öne çıkan isimse üç gol atan Kerem Demirbay oldu.

Muslera, Galatasaray’da 13. sezonunu geçiriyor.

Muslera 400. kez Süper Lig maçına çıktı

Uruguaylı Fernando Muslera, Rizespor karşısında sarı-kırmızılı formayı 400. kez giydi. 2011’de Galatasaray’a gelen tecrübeli file bekçisi, takımdaki 13. sezonunu yaşıyor. Süper Lig’de 400 maça ulaşan ilk yabancı futbolcu olan 37 yaşındaki kaleci, Galatasaray’da resmi kulvarlarda toplam maç sayısını da 498’e yükseltti. Fernando Muslera, Galatasaray’da en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu unvanını taşıyor. Uruguaylı kaleci, sarı-kırmızılı takımda 6 kez Süper Lig, 4 kez Türkiye Kupası, 5 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşayarak 15 kupa kaldırma başarısı gösterdi. Bu rekorun önceki sahibi, sarı-kırmızılıların efsane futbolcularından Gheorghe Hagi’ydi. Rumen futbolcu, Galatasaray’da bir UEFA Süper Kupa, bir UEFA Kupası, 4 Süper Lig, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası (TFF Süper Kupa) ve 2 Türkiye Kupası olmak üzere 10 şampiyonluk kazanmıştı.

Okan Buruk’un ekibi Süper Lig’de iç sahada kazanma serisini sürdürdü.

Okan Buruk iç saha galibiyet serisinde Lucescu’nun rekoruna ortak oldu

Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılı takımın başında iç sahada üst üste kazanma rekorunu egale ettir. Geçen sezonun başında çalıştırmaya başladığı sarı-kırmızılı takımla ilk yılında Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Okan Buruk, Süper Lig’de geçen sezon son üç, bu sezon da 15 iç saha karşılaşmasından galibiyetle ayrılarak 18 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Buruk böylece Mircea Lucescu’nun 18 maçlık iç saha galibiyet rekoruna ortak oldu. Lucescu, Galatasaray’ın başında Mayıs 2001-Mayıs 2002 arasında iç sahada 18 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. Okan Buruk aynı zamanda Süper Lig tarihinin en başarılı sezonunu geçiriyor. Ligde geride kalan 29 maçta 25 galibiyet, üç beraberlik ve bir yenilgi yaşayan Buruk, 78 puan topladı. Galatasaray, lig tarihinde bu haftayı en fazla puanla geçen takım oldu. Cim Bom ayrıca kendi sahasında 32 maçtır kaybetmiyor.

'Yenilmezler'in kulakları çınladı‘Yenilmezler’in kulakları çınladı

Okan Buruk: Yolumuz belli şampiyonluk

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın başlangıcını iyi yaptıklarını belirterek “2-1’den sonra hemen cevap verdik ve ilk yarıyı 4-1 önde bitirdik. Şut yüzdemiz çok iyiydi. 6-2 kazandık ama en değerlisi 3 puan” dedi. Buruk konuşmasına şöyle devam etti: “Savunmada eksildik, Berkan ile stoper olarak başkladık. Orijinal stoperlerimiz yoktu. Berkan’a güvendiğim için orada kullandım. Takıma pozitif olarak destek oldu. Koşu mesafesi en yüksek isim oldu. Kaan’ın sakatlığından sonra Barış’ın savunmanın sağına geçmesi ve Zaha’nın oyuna girmesi… Rizespor da deneyen bir takım. Çok büyük tehlikeler de yarattılar. Mithat sakatlandı, umarım kötü bir şey yoktur. Ona da geçmiş olsun. Ben de aynı sakatlığı yaşadığım için görünce çok etkilendim. Yolumuz belli şampiyonluk… Her maçı kazanmak zorundayız. Kazandıkça da bu bize rekor getiriyor. Galibiyet için hazırlanıyoruz. Şampiyon olmak için bu maçlara çıkıyoruz. Bu rekoru kıran Galatasaray… Birliktelik bize başarı getiriyor. Hedefimiz bütün maçlarımızı kazanmak. Bundan sonraki maçları da kazanarak şampiyon olmak istiyoruz. Önemli bir puandayız şu anda, bunu yükseltmek istiyoruz.”

Okan Buruk son olarak, “Tek haftalı maça döndük, bu ilkiydi. Hem dinlendik hem izin verdik. Bizim için bundan sonra hazırlanmamız farklı olacak. Maç maç hazırlanacağız. Sadece Süper Kupa haftası iki maç yapacağız. Kadromuz da tamamlandığında çok daha iyi olacak” diye konuştu. Galatasaray formasıyla ilk golünü atan Torreira ise şunları söyledi: “Çok mutluyuz. Uzun zamandır beklediğim bir andı. Bu formayla ilk golümü attım. Takım performansı en önemlisiydi. Tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Anneme ve kız kardeşlerimin ve bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Bizi çok iyi desteklediler.”

İlhan Palut yenilgiyi hak ettiklerini söyledi.

İlhan Palut: Hak ettiğimimiz ağır bir yenilgi aldık

Rizespor’da teknik direktör İlhan Palut, “İkinci yarıda oyundan çıkmak zorunda kalan Mithat için üzgünüz. bileğinde kırık şüphesiyle hastanede, biz de haber bekliyoruz ama hiç iç açıcı değil” dedi. Yenilgiyi hak etitklerini belirten Palut şunları söyledi: “2-1’i yakaladığımız anlarda çok çabuk gol yedik. hiç iyi günümüzde değildik. Ofansif olarak bir şeyler yapmaya çalıştık. Bu kadar kötü defans yaparsanız mutlaka yenilirsiniz. Hak ettiğimiz yenilgi daha ağır şekle geldi.”

Arda Turan Galatasaray değil Atletico Madrid efsanesiymişArda Turan Galatasaray değil Atletico Madrid efsanesiymiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.