Kırgın veda: Beşiktaş’tan bir Kevin N’Koudou geçti

Beşiktaş’ın Kamerunlu kanat oyuncusu Kevin N’Koudou, 4 sezon geçirdiği takımına kırgın bir şekilde veda etti. N’Koudou, taraftara veda etmek istediği Konyaspor maçında kadroya giremedi ve tesislerden ayrılarak sessiz sedasız kulübü terk etti.

Spor 13 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
N'Koudou'dan Beşiktaş'a veda.

Süper Lig’de sezonun bitmesiyle beraber sözleşmesi sona eren bazı futbolcular takımlarına veda ediyor. Bu vedalardan biri Beşiktaş’ta yaşandı. Ancak bu ayrılık kırgın bir şekilde gerçekleşti.

Kara Kartal’ın Fransa doğumlu Kamerunlu kanat oyuncusu Kevin N’Koudou, takıma ve taraftara Konyaspor maçında veda etmek istedi. Ancak Konyaspor maçında kadroya alınmayan oyuncu küskün bir biçimde Nevzat Demir Tesisleri’ni terk etti ve bu şekilde takıma veda etti. Şenol Güneş yönetiminde süreleri iyice azalan oyuncu son dönemde taraftarın da gözünden düşmüştü.

Beşiktaş'ta şaşırtıcı gelişme: Bayram Bekdaş istifa ettiBeşiktaş’ta şaşırtıcı gelişme: Bayram Bekdaş istifa etti

Avcı döneminin eleştirilen hamlelerinden

Kevin N’Koudou, 2019 yaz aylarında Abdullah Avcı’nın teknik direktörlüğünü yaptığı Beşiktaş’a transfer oldu. Siyah-beyazlılar oyuncunun bonservisi için Tottenham’a 4.5 milyon Euro ödedi. Sonraki satıştan verilen payın da yüksek olmasından sebep bu hamle mali açıdan eleştirildi.

N’Koudou’nun ilerleyen süreçte eleştirildiği noktalardan bir diğeri oyuncunun skor katkısı oldu. Hızı, atletizmi ve dinamizmiyle akıllarda soru işareti bırakmayan Kamerunlunun bitiricilik noktasındaki sıkıntıları dikkat çekiyordu. İlk sezonunda özellikle Süper Lig’de düzenli olarak forma şansı bulan isim 32 maçta 4 gol ve 3 asist yaptı. Kendisiyle aynı sayıda skor katkısı yapan kiralık oyuncu Abdoulay Diaby’nin istikrarsızlığı düşünüldüğünde N’Koudou’nun performansı daha kabul edilebilir bir hal alıyordu.

Kevin N’Koudou, 2019’da transfer olduğu Beşiktaş’ta karar verme konusundaki sıkıntıları ve bitiriciliğiyle tartışma yarattı.

Sergen Yalçın dokunuşu

2020-21 sezonu N’Koudou’nun yalnızca Beşiktaş kariyeri değil, tüm kariyeri için zirve sezonu oldu. Oyuncu, Sergen Yalçın’la beraber yakaladığı çıkışla şampiyonluk yolculuğunun kritik isimlerindendi. Bir kanatta Rachid Ghezzal gibi kaliteli ve teknik bir oyuncu varken diğer kanatta N’Koudou gibi atletik ve hızlı bir oyuncunun olması oyuna çeşitlilik kattı. Beşiktaş şampiyon oldu. Kamerunlu ligi 32 maçta 8 gol ve 4 asistle bitirdi. Türkiye Kupası zaferiyle beraber çifte kupa sevinci yaşandı. Kevin, temel parçalardan biriydi.

Sakatlıklar ve düşüş safhası

2021-22 sezonu Süper Kupa zaferiyle başladı. Ancak sezonun devamı ne Beşiktaş ne N’Koudou için istenen gibi olmadı. Oyuncu, üst üste sakatlıklarla boğuştu ve sezon boyunca tüm kulvarlarda toplam 17 maça çıkabildi. Bu maçlarda aldığı toplam süre yaklaşık 640 dakikaydı. Öte yandan N’Koudou’nun performansına ciddi katkısı olan Sergen Yalçın’la sezon ortasında yollar ayrıldı. Kevin’ın Beşiktaş kariyerinin olumsuz açıdan tersine döndüğü sezon Beşiktaş için de olumlu bitmedi.

N’Koudou’yu sakatlıklar vurdu.

Dip noktası

Beşiktaş ertesi sezona Valerien Ismael’le başladı. Fransız teknik direktör yönetiminde formasyonda bir değişiklik göze çarpmıyordu. Sakatlığını atlatan N’Koudou düzenli olarak formaya giymeye başladı ve sezonun ilk 7 haftasında attığı 4 golle takımına katkı sağladı. Ancak bu haftadan itibaren adeta oruç başladı.

Kevin için işler iyi gitmezken Ismael’in de görevine son verildi. Başa eski teknik direktör Şenol Güneş geldi. Kevin, Güneş yönetiminde yavaş yavaş ilk 11’den düştü. Dünya Kupası arası oyuncuya yaramadı. Dönüşte iyice kesik yedi. 26 Şubat’ta oynanan Antalyaspor maçından sonra ligde tek bir karşılaşmada kadroya girebildi. O maç da 22 dakika süre alıp, Şenol Güneş’in tercihi nedeniyle eleştirilmesine sebep olan deplasmandaki Trabzonspor spor maçıydı.

N’Koudou, Beşiktaş’a istediği gibi veda edemedi.

N’Koudou, bu maçın ardından son 8 haftada kadroya giremedi. Oyuncu, sözleşmesi bitiminin ardından ayrılacağı takımına Konyaspor maçında veda etmek istedi ancak o maçta da kadroya alınmadı. 4 senelik nispeten uzun hikaye böylelikle sona erdi. Kevin, Nantes altyapısından çıkıp profesyonel odluğundan beri bir takımın formasını 2 sezon üst üste giymemişti. Gidişi eleştiri oklarının hedefi altında oldu ancak Beşiktaş’ın 2 kupalı sezonunda yaptıkları takdire değerdi. Atletik yapısı, dinamik oyunu hiçbir zaman tekniği ve bitiricilikle yeteri kadar birleşmedi. Beşiktaş’tan enerjik ancak son tahlilde küskün bir Kevin N’Koudou geçti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.