Galatasaray’ın atom karıncası: Lucas Torreira

Saha içinde enerjisini kaliteyle birleştiren oyuncular her zaman çok özeldir. Lucas Torreira da bu özellikleriyle beraber Galatasaray'ın Süper Lig'deki zirve yolculuğunda önemli faktör oldu.

Spor 22 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Torreira, Galatasaray'ın vazgeçilmezlerinden ve sezonun en değerli isimlerinden.

Ne gol ne asist katkısı veren bir orta saha oyuncusu sezonun en iyi oyuncusu için aday gösterilebilir mi? Söz konusu oyuncu Lucas Torreira ise evet. Şimdilerde NTV Spor’da Süper Lig yorumlayan Emre Özcan, geçen hafta oyuncu için Fernando Reges’in önünde, Felipe Melo ile karşılaştırılabilir demişti. Söz konusu oyuncular 6 numara mevkisinde Galatasaray adına fark yaratmış, şampiyonluklarda önemli rol oynamıştı. Bu oyuncuların takımdan ayrılmasıyla yerleri doldurulamamıştı. Fernando’nun Sevilla’ya gidişi üzüntü yaratmış, Melo ise taraftarların sevgilisi olduktan sonra ayrıldığından beri Galatasaray taraftarıyla özellikle sosyal medya üzerinden etkileşim halinde kalmıştı.

Mayıslar Galatasaray'ın: Sivasspor Kemerburgaz'da geçildiMayıslar Galatasaray’ın: Sivasspor Kemerburgaz’da geçildi

Galatasaray taraftarının aynı pozisyon için yeni sevgilisi, yorumcu Özcan’ın da vurgulayıp karşılaştırdığı meslektaşlarını aratmayan Lucas Torrreira. Uruguaylı takımı formasıyla bu sezon şu ana kadar 29 maça çıktı. Torreira, az önce de vurgulandığı üzere gol ya da asist katkısı vermedi. Ancak yaz döneminde 6 milyon Euro karşılığında transfer edilen isim hücuma geçişlerde gördüğü köprü görevinin yanı sıra Galatasaray’ın sezon boyunca alametifarikası olan savunmasını en özel kılan parçalardan oldu. 27 yaşındaki futbolcu, Opta verilerine göre, söz konusu istatistiğin tutulmaya başlandığı 2014-15 sezonundan bu yana 218 kezle bir sezonda maç başında en fazla sahipsiz top kazanan oyuncu oldu.

Tango son hız sürüyor! Aslan'ın şampiyonluğuna 1 varTango son hız sürüyor! Aslan’ın şampiyonluğuna 1 var

Bu açıdan bakıldığı zaman Torreira’nın takımının savunmasına olduğu kadar hücum aksiyonlarına da ne kadar kritik katkı sağladığı ortada. Sezonun belirleyici isimlerinden olan Lucas, takımın sertliği konusunda ton belirleyici isim oldu. 1.66 boyundaki Atom Karınca, şüphesiz ki boyundan büyük işler yaptı. Karşılaştırıldığı Fernando ve Melo’dan en büyük farkı belki de bu. Öyle ya pırpır özelliği, kendisinin Sampdoria’dan Arsenal gibi bir deve 28 milyon euro karşılığında transfer olmasını sağlamıştı. Ancak topla ileri kat etme veya hat kıran pas verme özellikleri büyük ligler ve büyük takımlar için soru işareti olan oyuncu bir türlü Avrupa’da dikiş tutturamamıştı. Galatasaray’da Süper Lig’in fark yaratan ismi olmayı başardı. Öte yandan Torreira, özellikle Kerem Aktürkoğlu’yla verdiği görüntülerle beraber takımın vazgeçilmez neşesi olduğunu da kanıtlıyor.

Takımın hem dinamosu hem neşesi Lucas Torreira.

Sergio Oliveira ile uyum, ön tarafta skor yükünü çeken Mauro Icardi, teknik kapasitesiyle Dries Mertens, arka tarafta geçilmez savunma Victor Nelsson ve Abdülkerim Bardakcı ile beraber Torreira’nın performansıyla ortaya sarsılmaz bir iskelet çıktı. Galatasaray’da atılan son 6 golün sahibi Mauro Icardi manşetleri ve tribünün bestelerini süslüyor olabilir. Ancak hiç de gizli olmayan bir kahramanı, taraftara Fernando ve Melo gibi özel isimleri hatırlatan bir yıldızın varlığını görmezden gelmek hata olur. Galatasaray’ın dinamosu Lucas Torreira -şayet son adım atılırsa- şampiyonluk hikayesi anlatılırken en özel şekilde anılacak isimlerden biri.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.