Mayıslar Galatasaray’ın: Sivasspor Kemerburgaz’da geçildi

Galatasaray, 23. şampiyonluğuna artık bir adım uzakta. Kemerburgaz tesislerinin teme atma töreninde verilen 'birliktelik' fotoğrafı Sivasspor maçından önce başarının geleceği mesajını vermişti. Okan Buruk, öğrencileri Torreira ve Icardi öncülüğünde Galatasaraylıları yanıltmadı.

21 Mayıs 2023
Galatasaray futbolcuları Sivasspor galibiyetini tribünlerle kutladı.

İstanbul’da dün nereye gitseniz Galatasaray formalı çocuklar ve babaları vardı. Bu gelecek gibi görülen şampiyonluktan bağımsız sarı kırmızıların en büyük zaferi. Başarı geldikçe yeni nesiller Galatasaray’a meylediyor, Cim Bom hem kupa hem taraftar sayısını büyütüyor. Özellikle ligin ilk haftalarında takım henüz oturmamışken, işler iyi gitmezken ‘Nef Stadı’ Galatasaray’a çok puanlar kazandırdı. Haftalar ilerledikçe taraftarın performansı hiç düşmedi. Rakibe ve hakeme baskı yapma konusunda tam not aldılar.

Tango son hız sürüyor! Galatasaray'da şampiyonluğa 1 varTango son hız sürüyor! Galatasaray’da şampiyonluğa 1 var

Galatasaray, Sivasspor maçına çıkarken tribünlerde endişe yoktu. Futbolcular da ilk dakikadan Sivasspor’dan daha üstün bir takım olduğunu gösterdi. Belki çok pozisyon üretemediler ama baskılarıyla rakibin top yapmasına hiç izin vermediler. Okan Buruk’a burada ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Galatasaray kadrosunda egosu büyük olan birçok futbolcu yer alıyor. Bu yıldızları idare etmek gerçek bir teknik direktörlük becerisi. Maçın son dakikalarında sorun yaşadığı Bafetimbi Gomis’i sahaya atarak sarı kırmızılı taraftarlara belki son kez alkışlattı. Bu değişiklik Okan Buruk’un futbolcuları yönetme becerisine artı olarak yansıdı.

Okan Buruk, egosu büyük futbolcuları yönetmeyi başardı.

Dinamo Torreira

Galatasaray, Sivasspor karşısında çok disiplinli bir futbol oynadı. Bütün futbolcular sahada kendilerine verilen görevi yaptı. Burada Uruguaylı Torreira öne çıktı. Orta sahada bütün ağır işler ona kaldı. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle Sivasspor’un ataklarını başlamadan bitirdi. 87. dakikada oyundan alınırken hâlâ koşarak boşlukları kapatıyordu. Büyük alkışı hak etti. Taraftar da bunu Torreira’ya verdi.

15 dikişli Aslan'ın öyküsü! 4 yaşında futbola başladı, Avrupa'da gönlünde o takım var15 dikişli Aslan’ın öyküsü! 4 yaşında futbola başladı, Avrupa’da gönlünde o takım var

Icardi’nin varsa sorunun yok

Sarı kırmızılıların son haftalardaki taşıyıcısı Arjantinli Mauro Icardi, Beşiktaş, Başakşehir, İstanbulspor maçlarından sonra girdiği ilk pozisyonda Sivasspor ağlarını da havalandırdı. İkinci yarıda çok zor pozisyonda attığı kafa golüyle maçı bitirdi. Süper Lig’de uzun zamandır bu kadar dominant bir performans görülmedi. Derbi, büyük, küçük demeden her karşılaşmaya etki etti. Kiralık olarak geldiği düşünüldüğünde gelecek sezon yönetim onu tutmak için elinden geleni yapmalı. Belki Galatasaray yönetiminin elinden gelen çaba bile Icardi gibi bir yıldızı Türkiye’de tutmak için yeterli olmayacak. Ama onu seyretmek büyük keyif.

Kemerburgaz’da verilen birliktelik fotoğrafı şampiyonluğun habercisi.

Şampiyonluk pozu Kemerburgaz’da verildi

Galatasaray artık şampiyonluktan bir maç uzakta. Rakibi Fenerbahçe’ye bakmadan Ankaragücü deplasmanında kazanırsa kupa gelecek. Sarı kırmızılılar belki resmen şampiyon değil ama buradan işin dönmesi çok zor. Zaten 19 Mayıs’ta Kemerburgaz tesislerinin açılışında verilen poz bunun göstergesi. Alp Yalman, Faruk Süren, Adnan Polat, Ünal Aysal Burak Elmas ve Dursun Özbek beraber fotoğraf çektirerek dosta düşmana ‘Biz Galatasaray için birlikteyiz’ dedi. Sarı kırmızılıların efsane teknik direktör Fatih Terim de oradaydı. Cim Bom’un en büyük başarılarından biri şampiyonluk yarışında kritik haftalara gelindiğinde tek vücut olması. Bu da onları iyi bir yarışmacı takım yapıyor. Son 5 haftala lider girdikleri her sezonda kupayı kaldırmayı başardılar. Sivasspor maçına çıkmadan kazanmalarını sağlayan da belki bu birliktelik. Kemerburgaz’daki çekilen ‘başkanlar fotoğrafı’ bu sezonun şampiyonu ‘belli’ diyor. Okan Buruk ve futbolcular da başkanlarını mahcup etmiyor.

Fenerbahçe, derbide Galatasaray'ı tatile gönderdiFenerbahçe, derbide Galatasaray’ı tatile gönderdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.