Tango son hız sürüyor! Aslan’ın şampiyonluğuna 1 var

Galatasaray, Başakşehir ve İstanbulspor maçında olduğu gibi Sivasspor'u da Arjantinli süper yıldızı Mauro Icardi'nin golleriyle geçti. Sarı kırmızılar Ankaragücü'nü yenerse rakiplerine bakmadan 23. şampiyonluğunu ilan edecek.

Spor 21 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Galatasaray Arjantinlisiyle şampiyonluğa gidiyor.

Galatasaray’ın, Fenerbahçe’nin Trabzonspor’u mağlup etmesinden sonra Sivasspor karşısında şampiyonluk kutlama imkanı kalmadı. Ancak sarı-kırmızılılar, yolun sonuna gelinirken alacağı üç puanla beraber şampiyonluk mesafesini 3 puana indirmenin peşindeydi. Olası galibiyet, Ankaragücü deplasmanına mutlu son için çıkmak anlamına gelecekti. Sivasspor cephesinde ise sakatlık ve cezalar nedeniyle eksik çoktu.

Mayıslar Galatasaray'ın: Sivasspor Kemerburgaz'da geçildiMayıslar Galatasaray’ın: Sivasspor Kemerburgaz’da geçildi

Yaklaşık 45 bin taraftarının da desteğiyle maça hızlı başlayan ekip Galatasaray oldu. Sağlı sollu hücumlarla rakibini boğan sarı-kırmızılılar gol için fazla zaman kaybetmedi. Son haftaların formda ismi Mauro Icardi, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi ve 13. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra oyunda tempo düştü. Sivasspor rakip yarı alanda çoğalmaya çalışsa da Galatasaray rakibine fırsat tanımadı. Devre 1-0 tamamlandı.

İkinci yarının başında Galatasaray yine tempoyu artırmaktan ziyade kontrollü olan taraftı. Sivasspor, rakip yarı alanda fırsat yaratmakta zorlandı. 63. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Sacha Boey, arka direkte hareketlenen Mauro Icardi’yi gördü. Icardi yakın direğe yaptığı vuruşla kaleci Ali Şaşal’ı avladı. Arjantinli kendisinin ve takımının ikinci golünü atarken taraftarları rahatlattı. Ayrıca Icardi, Ocak 2019’da Henry Onyekuru’dan bu yana üst üste iki lig maçında 2+ gol atan ilk Galatasaray futbolcusu oldu. Maçın kalan kısmında Nef Stadyumu, Galatasaray taraftarının şampiyonluk şarkılarıyla çınladı.

Fenerbahçe, derbide Galatasaray'ı tatile gönderdiFenerbahçe, derbide Galatasaray’ı tatile gönderdi

Sarı-kırmızılılar sahadan 2-0 galip ayrıldı ve puanını 79’a çıkardı. Bu galibiyetin ardından Beşiktaş’ın matematiksel olarak şampiyonluk ihtimali kalmadı. Galatasaray ise şayet gelecek hafta Ankaragücü deplasmanından 3 puanla ayrılırsa tarihindeki 23. şampiyonluğu ilan edecek.

Okan Buruk: Yüzümüz gülüyor

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, “Yüzümüz gülüyor, inşallah önümüzdeki hafta bunu şampiyonluk gülüşü ile birleştiririz” diyerek Ankaragücü maçını işaret etti. Son haftalarda öne çıkan Kerem Aktürkoğlu – Mauro Icardi uyumuyla ilgili Buruk, “Son 3 maçta, Icardi’nin skora inanılmaz katkısı var. Kerem’in asistleriyle katkısı var. En iyimizi yakaladığımız anlarda, lig arası oldu, Dünya Kupası arası oldu, felaket yaşadık. Kerem’in Icardi’ye verdiği paslar dışında Icardi’nin Kerem’e verdiği paslar da var. Bu da Icardi’nin ne kadar kolektif bir oyun oynadığını ortaya koyuyor. Bütün oyuncularımdan memnunum. İnşallah bu birlikte bize şampiyonluğu getirecek” dedi.

Buruk’tan Icardi açıklaması

“Icardi Galatasaray’da mutlu”

Buruk, hakemlere gösterdiği tepkilerle alakalı, “Önümüzdeki sene aynı hakemler mi olacak, yoksa değişecek mi? Dünyanın her yerinde teknik adamlar tepki verebiliyor. Guardiola’yu, Ancelotti’yi izlediniz. Benim önümde iki tane yanlış taç, yanlış korner verildi. Ben gördüysem, yardımcı hakem de görecek!” diye konuştu. Okan Buruk, Muslera’yı takımda tutmak istediklerini söyledi. Fenerbahçe maçını kazanmak için oynayacaklarını vurgulayan teknik direktör, Mauro Icardi’yle ilgili şöyle konuştu: “Mauro Icardi, Galatasaray’da çok mutlu. Maça çıkana kadar hep heyecanlı. Galatasaray ile bağı çok yüksek. Çok iyi bir karakter, kısa zamanda bize bunu gösterdi. ‘Kiralık oyuncunun devamlılığı olmaz’ denir ama durumun böyle olmadığını gördük. Milot Rashica da öyle. Kiralık oyuncular da doğru karakterse, burayı net bir şekilde sahipleniyorlar.”

Kadınlar geliyorKadınlar geliyor

Okan Buruk, Türk futbolunun Avrupa’dan geride olmadığını ibelirterek “Avrupa ile aramızda bazen çok büyük fark var gibi düşünüyoruz… Premier Lig başka bir şey. Başakşehir, Fiorentina’yı 3-0 yendi. Fenerbahçe, Sevilla’yı yendi, ilk maçta daha üstün oynadı. Türkiye Ligi oyun olarak ve kadro kalitesi olarak güçlü bir lig” dedi.

“Bu yıl benim için çok özel”

Maçın yıldızı Icardi, maça çok iyi hazırlandıklarını ve galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Taraftara mesajı sorulduğunda Arjantinli futbolcu “Aslında zor bir soru. Taraftar üzerine söyleyecek çok şey var. Çok etkileyiciler. Kelimeler kifayetsiz kalıyor. 50 bin kişi sürekli yanımızda. Performansımızı etkiliyor. Biz çok mutlu oluyoruz. Çok teşekkür ediyoruz onlara. Bu yılın benim için çok özel olduğunu söylemek istiyorum” diye konuştu.

Maçın ardından konuşan Rıza Çalımbay, kadrodaki eksiklere dikkat çekerek, “7 tane oyuncumuz kart sınırındaydı. Onları oynatmadık. Avrupa Kupaları olsun, Türkiye Kupası olsun iyi gittik ama ligde biraz sıkıntılar yaşadık. Ama o da doğal. Kalan maçları çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Fenerbahçe ile yarı final maçı oynayacağız. Bunun gibi zor bir maç olacak, belki daha zor bir maç. Diğer arkadaşların hepsini oynatacağız” dedi. Çalımbay, ligin ve Avrupa’nın en yaşlı kadrosu olduklarını dikkat çekip şunları söyledi: “Federasyona bir şey diyemeyiz. 2-3 gün önce maç oynadık, şimdi burada oynadık. Yorgunluk tabii oluyor, olması da normal. Bu da bize sıkıntılar yaratıyor.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.