Fenerbahçe, derbide Galatasaray’ı tatile gönderdi

Fenerbahçe, 2-0 kazandığı maçın rövanşında Galatasaray ile 2-2 berabere kalarak Kadın Futbol Süper Ligi'nde finale yükseldi. Sarı lacivertlilerin rakibi Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget oldu.

Spor 21 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, normal sezonda iki kez yenildiği Galatasaray'ı yarı finalde eledi.

Fenerbahçe, normal sezonda iki kez kaybettiği Galatasaray’ı Kadın Futbol Süper Ligi yarı finalinde eleyerek finale yükseldi. İlk maçı geçen hafta 2-0 kazanan sarı lacivertliler, Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki rövanşa bu avantajı korumak için çıktı. Henüz 1. dakikada Danielle Marcano sağdan ceza alanına girdi, çaprazdan vuruşu Fenerbahçe’yi deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Galatasaray golün şokuyla istediği oyunu bir türlü oturtamadı. İlk yarı 1-0 sona erdi.

Fenerbahçe ve Batshuayi şeytanın bacağını kırdıFenerbahçe ve Batshuayi şeytanın bacağını kırdı

İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray oldu. Ataklarını sıklaştıran sarı kırmızılılar 56. dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Ebru Topçu, Galatasaray’a beraberliği getirdi. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe defansa iyi bir direnç gösterdi. 85. dakikada Galatasaray yine bir duran toptan golü buldu. Ceza alanı dışından kullanılan serbest atışta Berna Yeniçeri, güzel bir vuruşla Cim Bom’u öne geçirdi. Maçı uzatmak için bir gole daha ihtiyaç duyan Galatasaray riskleri alınca Fenerbahçe kontrataklardan pozisyon bulmaya başladı. 90+3’te gelişen atakta bu kez penaltıyı kazanan Fenerbahçe oldu. Coleman, kalecinin sağına vurduğu topla golü attı ve maç 2-2 sona erdi. Bu skorla finale çıkan Fenerbahçeli futbolcular büyük sevinç yaşadı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Serhat Deniz, maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Lig bizim istediğimiz gibi geçmedi. Sezon başından itibaren birçok sakat oyuncumuz vardı. O yüzden kadroyu bir türlü oturtamadık. Ama play-off sürecinde işlerin bizim lehimize döneceğini biliyorduk. Çok çalıştık. Takımıma güveniyordum. Bugün finaldeyiz. İnşallah finali de kazanıp, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında kupayı Fenerbahçe’mize kazandıracağız” dedi.

Jose Mourinho'nun otobüsü hiç yolda kalmıyor!Jose Mourinho’nun otobüsü hiç yolda kalmıyor!

Fenerbahçe’nin rakibi Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget

Sarı-lacivertlilerin finaldeki rakibi,  ALG Spor’u eleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget oldu. İlk maçı 3-1 kazanan Ankara ekibi Gaziantep’teki rövanşta 1-0 yenilmesine karşın tur atlamayı başardı. Maçın tek golü 64’üncü dakikada Mariem Houij’den geldi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.