Fenerbahçe ve Batshuayi şeytanın bacağını kırdı

Fenerbahçe, Trabzonspor'u yenerek bu sezon ilk kez derbi maçını kazandı. Mitchy Batshuayi, Türkiye kariyerinde ilk kez büyük bir maçta gol attı.

Spor 20 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Batshuayi, ilk defa büyük bir maçta ağları havalandırmayı başardı.

Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig’de büyük maçlarda büyük hüsran yaşadı. Trabzonspor’a deplasmanda, Beşiktaş ve Galatasaray’a Kadıköy’de kaybetti. İstanbul’da Trabzonspor’u konuk edene kadar tek puanını Beşiktaş deplasmanında 0-0’lık skorla aldı.

İlk defa 4’lü defans ve 3 puan

Jorge Jesus, puan kaybettiği büyük maçların hepsine üçlü savunma ile çıktı. Bundan ilk defa Kadıköy’deki Trabzonspor maçında vazgeçti. Sarı lacivertliler dörtlü defansla oynadığı ilk büyük maçtan 3-1’lik galibiyetle çıktı.

Yanlış zaman yanlış maçYanlış zaman yanlış maç

Batshuayi ilk defa büyük maçta siftah yaptı

Trabzonspor maçında bir ilki yaşayanlardan biri de Fenerbahçe’nin Belçikalı forveti Mitchy Batshuayi oldu. Geçen sezon Beşiktaş formasıyla Trabzonspor ve Fenerbahçe’ye karşı kullandığı penaltıları ağlara gönderemeyen Batshuayi Türkiye’de ilk kez büyük bir maçta gol sevinci yaşadı. Fenerbahçeli futbolcu, 11. dakikada Arda Güler’in pasını asiste çevirdi ve bordo mavililerin kalecisi Uğurcan Çakır’ı mağlup etmeyi başardı.

Enner Valencia, Süper Lig’de 28. golünü Trabzonspor ağlarına gönderdi.

Valencia, Alex’in rekoruna ortak oldu

Trabzonspor maçında ağları sarsan bir başka isim Enner Valencia, sarı-lacivertli kulübün efsane futbolcusu Alex de Souza’nın gol rekoruna ortak oldu. Gol sayısını 28’e yükselten Ekvadorlu futbolcu, ağları bir kez daha sarsarsa 2011-12 sezonunda Alex de Souza’nın elde ettiği rekoru kıracak ve bir sezonda Fenerbahçe tarihinin en çok gol atan yabancı oyuncusu olacak.

Fenerbahçe'den atak: En iyi 30 takım arasına girdilerFenerbahçe’den atak: En iyi 30 takım arasına girdiler

Trabzonspor deplasmanda kayıp

Süper Lig’de 25 yıldır deplasmanda yenemediği ezeli rakibi Fenerbahçe’ye 3-1 mağlup olan Trabzonspor, aldığı sonuçla hüsrana uğradı. Teknik direktör Nenad Bjelica da yeni takımıyla çıktığı ilk derbi maçında sahadan mağlup ayrıldı. Fenerbahçe yenilgisiyle bordo mavililer Süper Lig’de çıktığı son 8 deplasmanı kaybetmiş oldu. Bu süreçteki tek galibiyet ise ligden çekilen Gaziantep FK’nın hükmen mağlup sayıldığı mücadeleden alındı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.