Kartal ve Avcı bir kez daha karşıya

Süper Lig'de Beşiktaş, Trabzonspor'u ağırlayacak. Karadeniz ekbinin başında bulunan Abdullah Avcı, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra siyah beyazlılara hiç kaybetmedi.

Spor 4 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Abdullah Avcı, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra siyah beyazlılara mağlup olmadı.

İki takım arasında şimdiye kadar 137 resmi müsabaka oynandı. Bu maçların 54’ünü Beşiktaş, 48’ini Trabzonspor kazandı, 35 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Birbirleriyle ilk kez 11 Ekim 1973’te karşılaştıkları maç bordo-mavililerin 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Aralarında oynanan son maçta da Trabzonspor’un 3-0’lık üstünlüğü var. Rekabette Beşiktaş 187 kez gol sevinci yaşarken, Karadeniz temsilcisi 156 defa fileleri sarstı.

Süper Lig’de 102’nci karşılaşma

Rekabette 102’nci lig maçı oynanacak. Şimdiye kadar oynana maçlarda iki takım da 37 kez zaferi tadarken 27 karşılaşmada yenişmeyi başaramadılar. Ligde Beşiktaş’ın attığı 142 gole karşılık Trabzonspor 118 gol kaydetti.

Abdullah Avcı Beşiktaş’a kaybetmedi

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı’nın çalıştırdığı dönemde Kara Kartal’a karşı dört maç oynadı, bu maçların ikisini kazanırken ikisi berabere sonuçlandı. Avcı yönetiminde bordo-mavililer Beşiktaş’a henüz hiç kaybetmedi. Tecrübeli çalıştırıcı siyah-beyazlılara karşı galibiyetlerin ikisini de deplasmanda kazandı.

Beşiktaş deplasmanında Trabzonspor taraftarı yokBeşiktaş deplasmanında Trabzonspor taraftarı yok

Beşiktaş’ın yakın dönem Trabzon karnesi zayıf

Siyah-beyazlı ekip Karadeniz temsilcisine karşı oynadığı son altı karşılaşmanın hiçbirinden galip ayrılamadı. Rakibini son olarak 2020-2021 sezonunun ilk haftasında 3-1’lik skorla mağlup eden Beşiktaş, devamında oynanan maçlarda üç kez yenildi, üç kere de berabere kaldı.

Trabzon, Dolmabahçe’yi seviyor

Beşiktaş, evinde Trabzonspor’u ağırladığı son 19 lig maçında rakibine diş geçirmekte zorlandı. Bu süreçte bordo-mavililer yedi kez deplasmandan üç puanla ayrıldı. Siyah-beyazlılar sadece dört maçta evini savunabilirken sekiz karşılaşmada iki ekip puanları bölüştü.

Beşiktaş, Trabzonspor karşısında en farklı galibiyetini 20 Kasım 1993’te İstanbul’da yapılan lig maçında 7-1’lik skorla aldı. Siyah-beyazlılar ayrıca, bordo-mavili ekibi 2001-2002 ve 2003-2004 sezonlarında 5-0, 1994-1995’te de 4-0 mağlup etti. Trabzonspor ise Beşiktaş karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini, 11 Mart 1997’de Ankara’daki Başbakanlık Kupası maçında 4-0’lık sonuçla elde etti.

Beşiktaş'ta af var ama Aboubakar yok!Beşiktaş’ta af var ama Aboubakar yok!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.