Dursun Özbek: Ali Koç’la buluşmayı ben istemedim

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un kendisiyle ortak dostları aracılığıyla buluşmak istediği iddiasını yalanladı. Özbek, buluşmayı söz konusu ortak dostlarının teklif ettiğini anlattı.

Spor 15 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek'ten Ali Koç'a davet yanıtı geldi.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında devam eden şampiyonluk yarışı başkanlar nezdinde de demeç savaşı şeklinde devam ediyor. Öyle ki Fenerbahçe Başkanı Ali Koç çarşamba öğleden sonra bir basın toplantısı düzenledi ve hem Galatasaray Kulübü hem de Başkan Dursun Özbek hakkında çeşitli iddialar ortaya attı.

Bu iddialardan biri de Dursun Özbek’in ortak bir arkadaşları aracılığıyla Başkan Koç’la görüşmek istediğiydi. Koç’un dediğine göre Özbek, Kulüpler Birliği içinde yalnızca Koç’la bir araya gelmek istiyor ve aradaki soğuk ortamın ortadan kalkmasını istiyordu. Özbek, söz konusu iddialara Sabah’a yaptığı açıklamalarla yanıt verdi. Başkan “Ortak dostumuz buluşmayı kendisi teklif etti ve Ali Koç ile yapılacak görüşmenin kendi evinde yapılmasını önerdi. Ortak dost, ‘Bizim evde buluşuruz, yemek yer sohbet ederiz’ dedi. Ama bir daha altını çiziyorum, Ali Koç ile bir araya gelmek konusunda benim ortak dosta teklifim olmadı” diye konuştu. Özbek ortak dostun kim olduğunu belirtmezken buluşma fikrinin de ilk olarak bu kişiden çıktığını açıkladı.

Ali Koç zehir zemberek: Galatasaray beka sorunuAli Koç zehir zemberek: Galatasaray beka sorunu

‘Muriç Fenerbahçe’ye ağlayarak gitti’

Koç’un en fazla konuşulan söylemlerinden biri “Galatasaray Türk futbolu için beka sorunudur” söylemi olmuştu. Özbek buna “Türk futbolunda bir beka sorunu yoktur, Ali Koç’un Galatasaray nefreti vardır. Bir örnek vereyim… Tarih: 11 Mayıs 2019… G.Saray, şampiyonluk yarışında Başakşehir ile çekişiyor ve Rize ile deplasmandaki maçı 3-2 kazanıyor. Verilen penaltı tartışılıyor, Rize Başkanı Hasan Kartal, ‘Silahım olsaydı hakemi vururdum’ diyor. O Başkan daha sonra Vedat Muriç’i G.Saray’a vermiyor ve ‘F.Bahçe’ye gitmezsen seni PAF takımına yollarım bir sene orada oynarsın’ diyor. Muriç de F.Bahçe’ye ağlaya ağlaya gidiyor. Vedat’ın gidişini bana Abdurrahim Albayrak ve Tahir Kıran beyler, Şükrü Hanedar’ın babasının cenazesinde anlattı. Maçtan sonra, Ali Koç “Rize’de yaşananlar sözün bittiği yer” diyerek yeri göğü inletiyor… Oysa F.Bahçe, G.Saray ile yarışın içinde bile değil. Sezonu F.Bahçe 6. sırada ve şampiyon G.Saray’ın 23 puan gerisinde bitiriyor. Ali Bey’in amacı üzüm yemek değil, G.Saray’ı dövmek! Aslında bu söyleme bakınca Sayın Koç’un G.Saray’la ilgili nefret fitilini Rize maçı sonrası yaktığını çok net görüyoruz” diyerek yanıt verdi.

Konferans Ligi'nde Fenerbahçe maçı kaybetti, turu kazandıKonferans Ligi’nde Fenerbahçe maçı kaybetti, turu kazandı

‘Atanmış başkan’ yanıtı

Koç basın toplantısında dikkat çeken bir açıklama daha yaptı. Fenerbahçe Başkanı “Rakibimizin atanmış başkanıyla ilgili düşüncelerimi paylaşacağım. Şunu kastediyoruz, Sayın Başkan birkaç kez niye üçüncü kez başkanlığa geldiği sorulduğunda ‘Sayın Cumhurbaşkanımız rica etti’ dedi. Öğrendim, dışarıdan birkaç dokunuş olmuş” diye konuştu.

Özbek bu açıklamalara “Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Dursun Özbek ile ilgili ‘Atanmış başkan’ söylemi, çok çirkin. G.Saray’da hiçbir başkan, iş başına atanarak gelmemiştir. Bu söylem, benim de içinde olduğum genel kurul üyelerine yapılmış bir saygısızlık ve hakarettir. Dursun Özbek, seçime girmiş ve rakibi Eşref Hamamcıoğlu’na karşı son iki sandıkta lehine çıkan oylar sayesinde başkan olmuştu. Eşref Hamamcıoğlu 2.073 oy alırken, Dursun Özbek ise 2.208 oy ile G.Saray Başkanı olmuştur. Ayrıca oluşturduğu yönetiminin içindeki isimler asla birileri tarafından listeye dahil edilmemiştir. Dursun Bey listesini kendi özgür iradesi ile yapmış, Metin Öztürk ile birlikte hareket etmiştir. Bu söylemin amacı, G.Saray Başkanını küçük düşürmek ve G.Saray camiası ile alay etmektir. Benim bir söz şöyledir; ‘Hatanın kendisinde olduğunu kabul etmeyen insanlar çareyi başkalarının huzurunu bozmakta bulurmuş!'” diye yanıt verdi.

İşte Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleriİşte Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri

Murat Özkaya: O dost ben değilim

Pendikspor’un hissedarı ve Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya da açıklama yaptı. Özkaya söz konusu dostun kendisi olmadığını belirttiği açıklamalarında “Böyle bir görev verilseydi Türk futbolunun menfaatleri adına 2 başkanı bir araya getirmeyi seve seve yapardım. Basın toplantısı sırasında Selahattin Baki’yi aradım ve Ali Bey’in açıklamaları üzerine yayına bağlanmak istedim. Ama olmadı. Bağlansaydım, Thiam ve Samu Saiz transferleri ile sponsorluk konusunda açıklama yapacaktım. Thiam’ı Kayseri satmak istiyordu ben teklif yaptım, Thiam alt ligde oynamayacağını söyledi, Pendikspor aldı. Sivassporlu Saiz için Sayın Mecnun Otyakmaz’dan görüşme izni istedim. 250 bin Euro önerdim düşük bulundu. 250 bin Euro peşin, 200 bin Euro da alt yapı sponsoru olarak oyuncuyu aldım. F.Bahçe’nin her yerinden Koç Holding’in markaları fırlıyor. Beşiktaş Stadı’nın adının Tüpraş olması için büyük paralar ödendi. Ben de G.Saray ile sponsorluk anlaşması yaparken kulübün marka değerini düşünerek hareket ettim” dedi.

Olan Ali Koç’a olduOlan Ali Koç’a oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.