Konferans Ligi’nde Fenerbahçe maçı kaybetti, turu kazandı

Konferans Ligi'nde 3-0'ın avantajıyla çıktığı maçta Union Saint-Gilloise'ya Kadıköy'de 1-0 yenilmesine karşın son sekize kalmayı başardı. İkinci yarıda oyuna giren Mert Hakan Yandaş sakatlanarak maçı tamamlayamadı.

Spor 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, evinde kaybetmesine rağmen turladı.

UEFA Konferans Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasına çıkan Fenerbahçe 3-0’lık avantajla Union SG’yi ağırladı. UEFA Başkanı Aleksandr Ceferin de maçı yerinden takip etmek üzere stadyumdaydı. Maçı Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’la beraber izledi. Koç, bu sezon ilk defa Fenerbahçe’nin bir maçını stadyumdan takip etti. Başkan totem olarak Kanarya’nın hiçbir maçını stadyumdan izlememişti. Fenerbahçe’de alışıldık ilk 11’den Edin Dzeko ve Dusan Tadic yerine Michy Batshuayi ve Ryan Kent vardı. Kalede de Dominik Livakovic yerine İrfan Can Eğribayat oynuyordu.

Fenerbahçe henüz 3. dakikada İrfan Can Kahveci’yle gole yaklaştı ancak kaleci başarılı oldu. 10. dakikada Union SG etkili geldi, Nilsson’un penaltı noktasından şutu Ferdi’ye çarpıp kornere çıktı. 18. dakikada savunma arkasına sarkan Osayi-Samuel, İrfan Can’dan aldığı pasta topu ağlara yolladı ancak gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 32. dakikada oyun kurmak isteyen İrfan Can Eğribayat’ın pası hatalı oldu. Oluşan tehlikeyi değerlendiremeyen Union SG öne geçemedi, maç 0-0 devam etti. 33. dakikada bir başka Union tehlikesi yaşandı. Lapoussin şutunu İrfan Can kurtardı, dönen topta boş kaleye şut fırsatı bulan Nilsson topu auta gönderdi. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

Sadettin Saran Fenerbahçe için İTO'dan istifa ettiSadettin Saran Fenerbahçe için İTO’dan istifa etti

Maçı en azından uzatmaya götürmek için üç farklı üstünlüğe ihtiyaç duyan Belçika ekibi ikinci yarıya baskılı başladı. Ancak Fenerbahçe savunması tehlikeler büyümeden uzaklaştırmayı başardı. İrfan Can Kahvevi 61. dakikada rakip ceza alanı içinde gole yaklaştı ancak top savunmaya çarpıp kornere gitti. 62’de İrfan Can ve Fred kenara gelirken Dusan Tadic ve Miha Zajc oyuna dahil oldu. Değişiklikler sonrası baskısını kesmeyen Union SG 68. dakikada Rasmussen’in golüyle 1-0 öne geçti. 74. dakikada Edin Dzeko ve Mert Hakan Yandaş oyuna girerken Michy Batshuayi ve Ryan Kent kenara geldi. 76. dakikada kornerden tehlike yaratan Belçika ekibinde kafa vuruşunu Alexander Djiku çizgiden çıkardı. Kanarya’da 90+2. dakikada Mert Hakan Yandaş sakatlık yaşayıp kenara gelirken Muhammet Zeki Dursun kariyerinin ilk Avrupa maçına çıktı.

Kalan sürede başka gol olmadı ve karşılaşma Belçika ekibinin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Fenerbahçe bu sonuca rağmen ilk maçtaki 3-0’lık galibiyetle beraber üst tura geçti. Fenerbahçe yoluna çeyrek finalde devam edecek. Opta verilerine göre Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinde ilk maçını deplasmanda kazandığı dokuz çift ayaklı eleme turunda da yoluna devam etmeyi başardı.

Trabzonspor'a Fenerbahçe maçı öncesi Meunier'den kötü haberTrabzonspor’a Fenerbahçe maçı öncesi Meunier’den kötü haber

Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarındaki 12 maçlık iç saha yenilmezlik serisi Union Saint-Gilloise karşısındaki 1-0’lık yenilgiyle sona erdi. Ayrıca Kanarya 11 sene sonra ilk kez mücadele ettiği Avrupa kupalarında adını son sekiz takım arasına yazdırmayı başardı.

‘Mert Hakan’ın adalesinde çekme oldu’

Maç sonunda konuşan İsmail Kartal “İki aşamalı maçlar olduğu için ilk maçta çok güzel bir strateji ortaya koyduk. İlk maçta istediğimizi aldık. Bugün de aynı ciddiyetle maça başladık. Oyuncularımız plana sadık kaldı. İkinci yarıya rakip daha istekli, arzulu başladı. Beklemediğimiz bir goldü. Kazanarak turu geçmek istiyorduk ama sakat oyuncularımız var, bunları düşünerek ve hafta sonundaki maçı düşünerek bir plan üzerinden oynadık. Kaybetmemize rağmen turu geçtik. Oyuncularımı kutluyorum” dedi.

Kartal Mert Hakan Yandaş’ın sakatlığı hakkında “Mert Hakan’ın hafta içinde kasığında ufak sorunu vardı. Hatta onu doktorla konuştuğumuzda 1-2 gün dinlendirdik. Bugün doktorla yaptığımız konuşmada bir sorun olmadığını, daha iyi olduğunu söyledi. Arka adalesinde çekme oldu. Bakacağız, ne derecede olduğunu şu an bilmiyoruz” açıklamasını yaptı.

Olan Ali Koç’a olduOlan Ali Koç’a oldu

Süper Kupa açıklaması…

İsmail Kartal 7 Nisan olarak planlanan Süper Kupa maçının tarihiyle alakalı “Süper Kupa maçının iyi bir tarihte oynanmasından yanayız. Geniş bir takvimde daha rahat ortamda maça çıkmayı çok isteriz. Başkanımızın Federasyon ile yapacağı görüşmeler nasıl bir sonuca varacak merak ediyoruz” dedi.

Sporda Perşembe gündemi: Yeni lider Denver; River Plate şampiyon!Sporda Perşembe gündemi: Yeni lider Denver; River Plate şampiyon!

Karşılaşma sonunda İsmail Yüksek “İstediğimiz oyunu sahada sergileyemedik ama turu geçtiğimiz için çok mutluyuz. Rakibimiz iyi mücadele etti. Tur geçtiğimiz için mutluyum. Aslında biz profesyonel futbolcuyuz, maç maç bakmalıyız. Pazar günkü maça daha konsantre olmuş olabiliriz. Ama biz hem ligde hem Avrupa’da gitmek istiyoruz. Önemli bir maç Trabzonspor deplasmanı, o maçı düşünmeliyiz. Maç maç gitmeliyiz” değerlendirmesini yaptı.

Kaptan Edin Dzeko “Bugün için tek pozitif şey çeyrek finale kalmak. Geriye kalan şeyler, bizim için iyi değildi. Bugünkü performanstan memnun olmamalıyız. Bugün de maçı kazanmalıydık. Belirttiğim gibi, tek önemli şey bugün çeyrek finale çıkmaktı. Çeyrek finale çıkan her takımın turnuvayı kazanma ihtimali olduğunu düşünüyorum. Rakibimizin kim olduğunu yarın öğreneceğiz. Bugünkü gibi oynamadığımız sürece her takımı yenebiliriz” dedi.

Fenerbahçe İspanyol üçlemesini rekor ve üçlüklerle tamamladıFenerbahçe İspanyol üçlemesini rekor ve üçlüklerle tamamladı

‘Çok mutluyum…’

Union SG teknik direktörü Alexander Blessin “Bu sezon 80 civarı gol atmış Fenerbahçe’ye karşı gol yememek büyük bir başarı. Elenmiş olsak bile kazandığımız için içimde ayrı bir gurur var. Bu benim Avrupa kupalarındaki ilk deneyimim. Çok mutluyum, gayet başarılı olduğumuzu ve ileride çok daha iyisi olacağını düşünüyorum” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.