Dev maçta gözler onlarda… Damgayı kim vuracak?

Üçüncülüğü kovalayan Trabzonspor, şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe'yi konuk ediyor. Bordo mavililerde formuyla Trezeguet, sarı lacivertlilerde özgül ağırlığıyla Fred maça etki edecek isimler olarak ön plana çıkıyor.

Spor 17 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kritik maçın iki kilit oyuncusu Fred ve Trezeguet olacak.

Trabzonspor, Fenerbahçe’ye Süper Lig’de ilk ve tek yenilgisini tattıran takım. Sarı-lacivertliler ligde Trabzon karşısına çıkmadan evvel tüm kulvarlarda oynadığı toplam 19 karşılaşmanın tamamını kazanmıştı.  29 Ekim 2023 akşamı Fenerbahçe’nin sezonunun ilk yarısı için dönüm noktası oldu. Kanarya beş gollü farklı ve rahat bir galibiyete uzandı. Ancak aynı maçta hem vazgeçilmez stoper Rodrigo Becao hem de takımın temposunu belirleyen konumdaki Fred sakatlık yaşadı. Bu iki oyuncu oynanacak Trabzonspor maçı öncesinde Fenerbahçe adına büyük kayıp oldu. Pres oyunu oturmuş, rakiplerini boğan ve farklı skorlar elde eden takım, sezonun ilk büyük sınavı olan Trabzonspor maçına iki Brezilyalısından yoksun çıkacaktı.

Nenad Bjelica’nın ayrılığı sonrası Abdullah Avcı ile anlaşan Trabzonspor içinse sezonun dönüm noktası için muhtemel karşılaşma Fenerbahçe maçı olarak görünüyordu. Kanarya’nın önde baskısını kırmak için uzun topla çıkmak isteyen Avcı’nın takımı 2.01 boyundaki Nijeryalı forvet Paul Onuachu’ya uzun top atarak oyuncunun hücum bölgesinde tehlike yaratmasını bekledi. Hem Alexander Djiku hem Becao’nun yokluğuyla beraber bu taktik işe yaradı. Onuachu açılışı yapan golü attı. Devre 1-0 bitti. İkinci yarının başında Berat Özdemir ve Nicolas Pepe’nin golleriyle fark bir anda üçe çıktı.

Fred’in olmaması orta saha üstünlüğünün Trabzon’da kalmasına neden oldu. Miha Zajc etkisiz kaldı. Miguel Crespo’nun oyuna girişi tempoyu değiştirse de yeterli olmadı. İsmail Yüksek, hem önündeki Fred hem arkasında alıştığı ikili olmayınca verimsiz kaldı. Milli oyuncu kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Fenerbahçe iki gol bularak son bölüme puan ümidiyle girse de başarılı olamadı. Onuachu, Batista Mendy ve Berat gibi isimlerin damga vurduğu mücadeleyi Trabzonspor 3-2 kazandı.

Karadeniz'de dev maç! Trabzonspor üçüncülük, Fenerbahçe şampiyonluk peşindeKaradeniz’de dev maç! Trabzonspor üçüncülük, Fenerbahçe şampiyonluk peşinde

 

Fenerbahçe bu sezonun ilk mağlubiyetini aldı ve o hafta için liderliği ezeli rakibi Galatasaray’a devretti. Trabzonspor da psikolojik açıdan adeta sezonu kurtaran bir galibiyete uzandı. Gelinen noktada bordo-mavililer üçüncü. Fenerbahçe ise haftaya Galatasaray’ın iki puan gerisinde girdi.

Fenerbahçe bu kez Fred’i oynatabilecek. Oyuncu ocak ortasında yaşadığı sakatlıktan döndüğünden beri ritmini bulmaya çalışıyor. Her ne kadar formunun zirvesinde olmasa da oyuncunun arkasında İsmail önünde Sebastian Szymanski ile sahada olacak olması değerli. Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışında hataya tahammülü yok. Mendy’nin ilk maç aksine savunmada rol alması beklenirken orta saha hakimiyetini sağlama konusunda Fred’in etkisi belirleyici olacak.

Trabzonspor’daysa en formda isim olarak Trezeguet öne çıkıyor. İlk maçın kahramanı Onuachu sakatlığından ötürü Fenerbahçe karşısında takımına yardımcı olamayacak. Onun yokluğunda yüksek olasılıkla Enis Destan forma giyecek. Nijeryalının yokluğunda hücumda öne çıkan isim Afrika Uluslar Kupası’ndan sağlıklı ve formda dönen Trezeguet oldu. Mısırlı ligdeki son beş maçta dört gol atıp iki asist yaptı. Bordo-mavililer bu maçların dördünü kazandı ve ligde üçüncü sırayı aldı. Trabzon süreç içinde bir tek Alanyaspor’a 3-1 kaybetti. Söz konusu maçta Trezeguet gol katkısı veremedi.

Fenerbahçe ile Galatasaray'ı barıştıracak 'ortak dost' meğer Sedat Peker'in eski bir yakınıymışFenerbahçe ile Galatasaray’ı barıştıracak ‘ortak dost’ meğer Sedat Peker’in eski bir yakınıymış

Sonuç olarak Fenerbahçe savunmasının sol kanatta görev alan Mısırlı futbolcuya özel önlem alması şart gibi duruyor. Trabzon ise kazanmak istiyorsa orta saha üstünlüğünü Fred’li Fenerbahçe’ye kaptırmaması gerekiyor. Trabzon’daki dev maçta bu iki oyuncu büyük önem taşıyor. Bakalım sahaya istediğini yansıtan futbolcu hangisi olacak?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.