Karadeniz’de dev maç! Trabzonspor üçüncülük, Fenerbahçe şampiyonluk peşinde

Süper Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Trabzonspor Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Bordo-mavili ekibin üçüncülük, sarı-lacivertlilerin ise şampiyonluk hedefiyle ilerlediği sezonda iki takım da üç puan için sahaya çıkacak.

Spor 17 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda Trabzon engeline karşı.

Süper Lig’in 30’uncu haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Papara Park’ta Trabzonspor’a konuk olacak. Saat 20:30’da başlayacak karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecek. Avrupa sahnesinde Union SG’yi eleyip Konferans Ligi’nde çeyrek finale yükselen Fenerbahçe’nin Süper Lig’de çıktığı son beş maçtan dört galibiyetle ayrılan Trabzonspor’a karşı oynayacağı maç ligin zirvesinde kartları yeniden dağıtacak.

Fenerbahçe’de beş eksik

Trabzon deplasmanı öncesi sakatlıklardan başı dertte olan İsmail Kartal karşılaşma öncesi beş eksiğinin açığını kapatmaya çalışacak. Sarı-lacivertlilerde Çağlar Söyüncü, Joshua King, Mert Hakan Yandaş, Rodrigo Becao ve Leonardo Bonucci dev maçta forma giyemeyecek.

Trabzonspor’un eksikler listesine ise Paul Onuachu ve Hüseyin Türkmen’in yanına son idmanda sakatlanan Mehmet Can Aydın da dahil oldu. Bunun yanı sıra Meunier, Uğurcan ve Orsic’in sakatlıklarını atlattığı belirtildi.

Kart sınırında dokuz isim!

Fenerbahçe’de gerilim düzeyi yüksek geçmesi beklenen maç öncesi dokuz ismin sarı kart sınırında olması dikkat çekiyor. Sarı-lacivertlilerde Bright Osayi-Samuel, Sebastian Szymanski, Cengiz Ünder, Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu, Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Michy Batshuayi’nin yanı sıra Rodrigo Becao’da kart sınırında bulunan bir diğer isim olarak göze çarpıyor.

Grafik: AA

Genelde Fener, evinde Trabzon üstün

1974 yılından beri süregelen rekabette toplamda Fenerbahçe üstün olsa da Trabzon’da oynanan maçlarda Trabzonspor’un önde olduğu gözüküyor. Rekabette toplam 134 maçtan 51’ini sarı-lacivertli ekip kazanırken Trabzonspor 44 galibiyet elde etti. 39 müsabakada taraflar eşitliği bozamadı. Bu maçlarda Fenerbahçe 170 gol atarken Trabzonspor 152 gol sevinci yaşadı. Trabzon’da oynanan maçlarda ise bordo-mavililer 25 kez kazanırken Fenerbahçe 18 kez sahadan gülerek ayrıldı, 13 maç ise berabere sonuçlandı.

Akyazı kapalı gişe

Trabzonlu futbol severlerin yoğun ilgi gösterdiği maçta tribünlerin tamamı bordo-mavili taraftarlarla dolacak. İl Spor Güvenlik Kurulu kararı gereği Fenerbahçe taraftarı stada alınmayacağı maçta 40bine yakın Trabzonsporluya ek olarak 2 bin 250 güvenlik personeli tribünlerde bulunacak.

Yunanistan'da gündem Fenerbahçe: Çok korkutucuYunanistan’da gündem Fenerbahçe: Çok korkutucu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.