Fenerbahçe yarışta ‘Varım’ diyor

Fenerbahçe 2023'te hiç yenilmeyen Karagümrük karşısında ilk yarısını 1-0 yenik bitirdiği maçı 2-1 kazandı, Beşiktaş yenilgisinden sonra şampiyonluk yarışına tutundu.

Spor 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe geriden geldi yarışta varım dedi

Fenerbahçe’de Jorge Jesus, hafta içinde dörtlü savunmaya döndü ve bu dönüşüm Kayserispor karşısında olumlu sonuç verdi. Fenerbahçe rakibini 4-1 mağlup etti ve Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi. Dörtlü savunma tercihinin ligde 12 maçtır yenilmeyen Andrea Pirlo’nun Fatih Karagümrük’üne karşı devam edip etmeyeceği merak ediliyordu. Kayserispor maçındaki savunma dörtlüsünden bir kişiyi bile değiştirmeyen Jorge Jesus, maça yine dörtlü savunmayla başladı.

Bağış Erten yazdı: Cumhur İttifakı’nın derbisiBağış Erten yazdı: Cumhur İttifakı’nın derbisi

Ancak maç Fenerbahçe’nin istediği gibi başlamadı. 4. dakikada Willian Arao’nun ağlara gönderdiği gol faul gerekçesiyle iptal edildi. Bu dakikadan sonra tehlikeli gol pozisyonu bulamayan Fenerbahçe, 24. dakikada Ozdoev’in golüyle 1-0 geriye düştü. Altay’ın sektirdiği topa vuran Magomed Ozdoev, Karagümrük’ün rakip ceza alanında topla ilk buluşmasında golü attı. Bu golle beraber Fatih Karagümrük, bu sezon maçlarında toplam 100 gol olan ilk takım oldu (53-47). 42. dakikada sarı kart gören Ferdi Kadıoğlu, Ankaragücü maçında cezalı duruma düştü. İlk yarıda etkili olmakta zorlanan Fenerbahçe beraberlik golüne ulaşamadı ve devre böyle sonuçlandı.

Karagümrük Ozdoev’le öne geçti

Jorge Jesus ikinci yarıya Arao – Miha Zajc ve Serdar Dursun – Joao Pedro değişiklikleriyle başladı. Değişikliklerden hemen verim alan Fenerbahçe Miha Zajc’ın 51. dakikadaki enfes golüyle beraberliği yakaladı. Bu dakikadan sonra baskısını artıran Fenerbahçe, 64. dakikada Enner Valencia’nın yerde kaldığı pozisyonda penaltı bekledi. VAR incelemesi sonucu oyun devam etti. Fenerbahçe’nin aradığı gol ise 78’de kullanılan korner sonucu geldi. Arda Güler’in ortasında Attila Szalai takımını 2-1 öne geçirdi.

Maç bu sonuçla tamamlandı ve Fenerbahçe puanını 57’ye yükselterek haftayı 2. sırada tamamladı. Karagümrük 34 puanla 9. sırada kalırken ligdeki 12 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

Fenerbahçe’nin Zajc transferindeki dolandırıcıya hapis cezası!Fenerbahçe’nin Zajc transferindeki dolandırıcıya hapis cezası!

Jorge Jesus: Taraftar bizim kadar inanmıyor

Kayserispor maçının ardından hem oyuncular hem de Jorge Jesus henüz lig yarışının bitmediğine vurgu yapmışlardı. Jorge Jesus Karagümrük maçı sonrasında taraftarın tavrı hakkında yorum yaparak “Taraftarlar, bizim kadar şampiyonluğa inanmıyor” dedi. Jesus ayrıca Galatasaray’ın da ilerleyen süreçte puan kaybedeceğini vurguladı.

Tecrübeli çalıştırıcı hakemlerle ilgili şöyle konuştu: “Oyuncularımı tebrik ederim. Alanyaspor maçında da benzer senaryoyu yaşadık. Hakem yönetimi de maçı karmaşıklaştırdı. Arao’nun golü neden iptal edildi? Valencia’nın penaltısı neden verilmedi? Anlamadım. İptal edilen golü şimdi yine gördüm, neden iptal edildi yine anlamadım. Buna faul veriyorlarsa, hepsine faul verecekler. Kazanmamıza rağmen bunu söylüyorum. Hakemler hakkında konuşmayı sevmiyorum. Umarım bir daha hakem konuşmak zorunda kalmam.”

Fenerbahçe, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla hakem yönetimini eleştirdi.


Öte yandan Jesus, Başkan Ali Koç’un kendisiyle devam etmek istediğini söylediğini belirterek “Başkan, devam etmemi istediğini belirtti. Sezon bittiğinde oturur kararını veririz demiştim. Şubat ayında kendisiyle bu konuyu konuşmaya başlamıştık. Şu anda ligin bitmesine iki ay kaldı. Bunu konuşmanın doğru bir zaman olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

Baki: Psikolojik bir eşik döndük

Maç sonunda açıklamalarda bulunan Selahattin Baki, “Lale Orta diyorlar, MHK diyorlar. ‘Bu hakemler Fenerbahçe’yi şampiyon yapacak’ algısı var. Bundan herhalde bir tek hakemlerin haberi yok. Bu kadar algıya rağmen, 3. defa Fenerbahçe’nin boynuna ip dolanmaya çalışılmasına rağmen Fenerbahçe 2 kupada da yoluna devam ediyor. Bugün çok psikolojik bir eşik döndük. Salı günleri normalde olması gereken, adaletin bekçileri rakibimiz bir program yapacaktı. Her salı günü adaletle alakalı, yenilen bütün hakları masaya koyacaklardı. Kendilerine önümüzdeki salı bu programı yapmalarını söylüyorum. Bugünkü maçtan çok malzeme çıkar. Madem herkes için adalet, hadi bakalım bütün birikmişleri masaya koyun da hep beraber hesabı görelim” dedi.

Selahattin Baki’den hakem eleştirisi ve Erden Timur açıklaması geldi

Selahattin Baki, Erden Timur’un canlı yayında Nicolo Zaniolo’ya yapılan resmi teklifin belgesini göstermesi hakkında “Bizim de diğer kulüplere ait antetli teklifleri var. Ama bugüne kadar çıkıp canlı yayında bunları göstermedik. Büyük raconsuzluk” dedi. Erden Timur’un, “Elimizde önemli belgeler var, lig bitince açıklayacağız” açıklamalarına da yanıt veren Baki şunları söyledi: “Klasik açıklamalar… Madem herkes için adalet, Türk futbolunun bekası için ellerindekileri açıklasınlar. Ama hiçbir şey açıklamayacaklar.”

Fenerbahçe’nin kiralıklarına memleket havası iyi geldiFenerbahçe’nin kiralıklarına memleket havası iyi geldi

Zajc: Kariyerimin ilk üçüne girer

Attığı güzel golle geri dönüşün ateşini yakan Miha Zajc, “Zor bir maç oldu. İlk yarıda iyi olduğumuzu düşünüyorum. Karagümrük 1 şut çekti, gol oldu. İkinci yarı çok daha iyiydik. Bu galibiyeti hak ettik. Kariyerimin ilk üç golü arasına girer bu attığım gol. Önemli bir goldü. Ama daha önemlisi kazanmaktı. Yolumuza devam edeceğiz. Attila Szalai de güzel bir gol attı. Maçtan önce bu golü atacağını söyledim. Sürpriz olmadı” dedi.

Attila Szalai ise Zaajc’in kendisine gol atacağını söylediğini belirterek “Haklı çıktı, gol attım. Ancak kimin attığının önemi yok. Kendisi de harika bir gol attı. Tanrı’ya şükürler olsun kazandı. Yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Zajc’ın enfes golü geri dönüş ateşini yaktı

Pirlo: Maçı kapatamadık

2023 yılı içerisinde ilk yenilgisini alan Karagümrük’te İtalyan çalıştırıcı Andrea Pirlo, detayların sonucu belirlediğini vurguladı. Pirlo şunları söyledi: “Pozisyonlara girdik ama maçı kapatamadık. Fenerbahçe’ye karşı çok sıkıntı çekmedik ama maçı kapatamazsanız, böyle sonuçlar olabilir. Kaçan pozisyonlar maçın şeklini değiştirdi. Fenerbahçe duran topu iyi değerlendirdi. Futbolda detaylar önemli, bu detaylara daha çok çalışmamız lazım.”

Kayserispor, Ümraniyespor'u dipte bıraktıKayserispor, Ümraniyespor’u dipte bıraktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.