Yunanistan’da gündem Fenerbahçe: Çok korkutucu

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile karşılaşacak. Yunan basını Olympiakos-Fenerbahçe eşleşmesini manşetlere taşırken sarı-lacivertli takım için 'Çok korkutucu' denildi.

Spor 16 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Yunan basınında Fenerbahçe'nin en çekinilecek isimleri arasında Dusan Tadic gösterildi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’den çeyrek finalinde Fenerbahçe Yunanistan’ın Olympiakos takımıyla eşleşti. İlk maç 11 Nisan’da Atina’da rövanşı 18 Nisan’da İstanbul’da oynanacak. Yunanistan’ın en başarılı futbol takımı olan Olympiakos, maçlarını 32 bin 115 kişi kapasiteli Georgios Karaiskakis Stadyumu’nda oynuyor. Son 26 sezonda 22 kez birinci olan takımın toplam şampiyonluk sayısı ise 47.
2010’dan bu yana Olympiakos’un sahibi eski Yunanistan Süper Ligi Başkanı ve Yunanistan Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı olan armatör Evangelos Marinakis. Yunan iş insanı 2017 yılında Premier Lig’den Nottingham Forest’ı da satın aldı. Olmpiakos’un Avrupa kupalarında büyük bir tecrübesi bulunuyor. 1998–99 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalan Yunan ekibi, 1992-1993 sezonunda da o zamanki adıyla Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda son sekize kalmıştı.

Olimpiakos -Fenerbahçe eşleşmesiyse Yunanistan basınında ‘zor bir kura’ olarak değerlendirilirken öne çıkan bazı değerlendimeler şöyle…

FOS: Fenerbahçe’nin 200 milyon euro değerinde çok zengin bir kadrosu var. Kadrosunda Batshuayi, Tadic, Dzeko, AEK’da Szymanski’nin kardeşi Sebastian gibi değeri 20 milyon euro olan Avrupa futbolunun büyük isimleri var. Ayrıca bir dönem Manchester United’da forma giyen Fred ve Hırvatistan milli takımının kalecisi Livakovic de kadroda bulunuyor. Fenerbahçe öncelikle 4-2-3-1 dizilişinde oynuyor, ancak daha zorlu maçlarda 4-3-3’ü tercih ediyor.

Taraftar hem meşaleyi hem Fenerbahçe'yi yaktıTaraftar hem meşaleyi hem Fenerbahçe’yi yaktı

Kathimerini:Olympiakos, Türk takımlarına karşı oynadığı son dört maçın dördünü de kazandı ve hatta son iki maçını Fenerbahçe’ye karşı oynadı. Hem Karaiskakis hem İstanbul’da kazandı. Transfermarkt’a göre kadronun piyasa değerinin 201 milyon euro olarak tahmin edilmesi tesadüf değil. 37 yaşındaki Dzeko’nun bu sezon 22 golü var ve Batshuayi de 20 golle onu yakından takip ediyor. Onların arkasında Tadic ve kanatlarda Ünder hiç şüphesiz üst düzey oyuncular. Fred yaz aylarında Manchester United’dan ayrılarak orta sahalarına kalite kattı ve aynı şey Leonardo Bonucci ve Söyüncü için de geçerli. Kartal’ın takımı için bir diğer önemli isim de Dinamo’dan milyon dolarlar karşılığında ayrılan kaleci Dominik Livakovic.

GR Sport: Çeyrek finalde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Olympiakos’un, Avrupa macerasını sürdürmek için dünya çapında oyunculara sahip pahalı bir takımı elemesi gerekiyor. İsmail Kartal Fenerbahçe’nin teknik direktörü ve kariyeri boyunca hiçbir görevinde uzun süre kalamamış bir antrenör. 62 yaşındaki teknik direktör 24 yıllık kariyeri boyunca 15 kulüpte görev yaptı ve görev yaptığı her kulübede ortalama görev süresi yalnızca altı ay oldu. Türk koç 2023 yazından bu yana Fenerbahçe’nin başında ve hem yerel ligde hem de Avrupa’da şampiyonluk kovalayan güçlü bir kadro kurdu. Fenerbahçe son yıllarda transfer piyasasında oldukça aktif ve Avrupa’nın önde gelen liglerinden oyuncuları kendine çekiyor. Bir şekilde kalite ve deneyimle dolu etkileyici bir kadro oluşturdular. Aslında, Türk kulübünün piyasa değerinin 200 milyon euro olduğu tahmin ediliyor. Türkiye liginde de Fenerbahçe aynı derecede iyi bir sezon geçiriyor.

Anastasios Nikologiannis (Sport FM 94,6 Radio): Olympiakos, şu ana kadar elemelerde eşleştiği rakiplerle (Ferencváros ve Maccabi Tel Aviv) olan ilk maçlarını kendi evinde oynadı. İlk maçlarını kendi evinde oynaması Olympiakos’a şans getirdi çünkü iki rakibini de eledi. Bu yüzden ilk maçı evinde oynayacak olması Olympiakos adına iyi görünüyor. Türkiye’deki stadyumlardaki atmosfer muhteşem, bunu yakından deneyimledim. Fenerbahçe, muazzam hücum kalitesine sahip bir takım. Yaptığı transferler hem ligde hem de Avrupa’da ona yardımcı oldu. Orta saha oyuncusu Tadic ve forvet Batshuayi, ayrı tuttuğum futbolcular. Fenerbahçe’nin üç yıl önce UEFA Avrupa Ligi maçlarında Olympiakos’a iki kez kaybetmiş olması onları daha temkinli hale getirecek. Kuşkusuz bu durum onlara tur atlama mücadelesi için büyük bir motivasyon sağlayacaktır.

Konferans'tan Fenerbahçe'ye 343 milyon TLKonferans’tan Fenerbahçe’ye 343 milyon TL

Sport 24: Kura çekiminde şans Olympiakos’un yanında değildi. Pire ekibi, önceki iki eşleşmenin aksine, Konferans Ligi yarı finallerine ulaşma hedefiyle bu eşleşmenin en zayıf takımı konumunda. Sezon başından bu yana, Türkler 2023 yazında oluşturdukları dengeli ve derin kadroya güvenerek kulüp tarihinin en fazla parasını harcadılar ve bu durum Olympiakos’un Avrupa’da ilk kez ilk dört takım arasına girme tarihi fırsatının önündeki en büyük engel olacak.

Nikos Athanasiou (Gazzetta): Bence Fenerbahçe ile karşılaşacak olan her rakip ikinci maçı evinde oynamayı daha çok istiyordur. Çünkü Fenerbahçe’nin stadyumundaki atmosferin cehennem gibi olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe, bu yılki kadrosuyla büyük yeteneklere ve yaratıcı kaliteye sahip inanılmaz bir takım haline geldi. Fenerbahçe, Türkiye Ligi’nin en iyi hücumuna sahip olan bir takım. Szymanski, Dzeko ve Tadic gibi oyuncular gününde olduklarında her rakibi parçalayabilir.

Vassilis Nanis (To Tima): Bu yıl Fenerbahçe’nin çok fazla maçını izlemedim ama Türkiye Ligi’nde şampiyonluk için Galatasaray ile güçlü bir rekabet içinde olduklarını biliyorum. Tabii ki bu yıl Fenerbahçe’de Dzeko, Tadic, Bonnuci ve Fred gibi harika oyuncular var. Eğer en tehlikeli oyuncu olarak birini seçmem gerekseydi muhtemelen Dzeko derdim. Fenerbahçe artık daha iyi bir takım ve 2021 yılındaki maçların intikamını almak için bu maçları bir fırsat olarak gördüklerini düşünüyorum. Ancak her maç farklıdır ve konu Avrupa maçları olduğunda Olympiakos ‘un çok fazla tecrübesi var.

Sotiris Kostavaras (Sportal.Gr): Fenerbahçe, şu anda çok kaliteli oyunculara sahip. Dzeko, Bonucci, Fred, Çağlar Söyüncü, Michy Batshuayi, Tadic ve diğerleri… Bir sürü yıldız oyuncu ve çok geniş bir kadro. Defansif sorunları nedeniyle Olympiakos, 38 yaşında olmasına rağmen çok etkili oynayan Dzeko’ya ve çok zeki olan Tadic’e dikkat etmeli. Ayrıca Szymanski’nin orta sahada takım için kilit bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Atina yolu Atina'dan geçiyor... Rakip OlympiakosAtina yolu Atina’dan geçiyor… Rakip Olympiakos

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.