Konferans’tan Fenerbahçe’ye 343 milyon TL

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselerek Avrupa'dan elde ettiği geliri 9.8 milyon euro'ya (343 milyon TL) çıkardı. Bu miktar, Galatasaray'ın Şampiyonlar ve UEFA Ligi'nden elde ettiği gelirin üçte biri.

Spor 15 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'e İstanbul'da 1-0 yenilmesine rağmen turladı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği Belçika’nın Union Saint-Gilloise takımına 1-0 yenilmesine rağmen adını çeyrek finale yazdırdı. Sarı-lacivertliler, Belçika ekibini eleyerek 1 milyon Euro daha gelir elde etti. Sarı-lacivertli ekip, bu sezon Avrupa Konferans Ligi Elemeleri’nde sırasıyla Zimbru, Maribor ve Twente’yi eleyerek gruplara kaldı. Elemeleri geçerek 1.65 milyon euro gelir elde eden sarı-lacivertliler, gruplara katıldığı için 2.94 milyon euro, kat sayı olarak da 979 bin euro’yu kasasına koydu.

Grup aşamasında Dört galibiyet iki yenilgi alan Kanarya, toplam 2 milyon euro gelir elde etti. Grubunu lider tamamlayan Fenerbahçe, liderlik için 650 bin euro, son 16 turuna kaldığı için de 600 bin euro kazandı. Son olarak Union Saint-Gilloise’yı eleyen sarı-lacivertliler, 1 milyon euro daha elde etti. Fenerbahçe’nin bu sezon Avrupa Konferans Ligi’nden elde ettiği gelir şu şekilde…

Ön eleme turu: 1.65 milyon euro

Gruplara katılım: 2.94 milyon euro

Ülke katsayısı: 979 bin euro

Gruplarda galibiyet primi: 2 milyon euro

Grup liderliği: 650 bin euro

Son 16 turu: 600 bin euro

Çeyrek final: 1 milyon euro

Toplam gelir: 9.8 milyon euro

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde yarı finale yükselmesi durumunda ise 2 milyon Euro daha kasasına koyacak.

Belçika basınından Fenerbahçe-Union SG yorumu: Unutulmaz bir zaferBelçika basınından Fenerbahçe-Union SG yorumu: Unutulmaz bir zafer

Galatasaray yaklaşık 30 milyon Euro kazandı

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde gruplara katılım hakkı elde etmesiyle birlikte 14 milyon 800 bin euro geliri peşin olarak kasasına koydu. Katsayı sıralamasında 32 takım arasında 25’inci basamakta yer alan Cim Bom, bu kalemde de 9 milyon 96 bin euro gelir elde etti. Grup maçlarında 1 galibiyet ile 2 milyon 800 bin Euro, 2 beraberlikle 1 milyon 860 milyon euro kazanan Galatasaray, beraberlik havuzunda biriken paradan da 244 bin 737 euro gelir sağladı. Grubunu üçüncü sırada tamamlamasının ardından ise Avrupa Ligi Play Off Turu primi olarak da 500 bin euro’yu daha kasasına koyması sonrası kulübün kasasına giren para 29 milyon 300 bin 737 euro’ya ulaştı. Yani Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nden kasasına koyduğu para Fenerbahçe’nin Konferans Ligi’nde kazandığını üçe katladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.