Belçika basınından Fenerbahçe-Union SG yorumu: Unutulmaz bir zafer

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında sahasında Union SG'ye 1-0 yenildi. İlk maçı 3-0 kazanan Fenerbahçe kaybetmesine rağmen turladı. Buna rağmen Belçika basını Union'un galibiyetini unutulmaz bir zafer olarak yorumladı.

Spor 15 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Belçika basını Union SG'nin galibiyetini olumlu karşıladı.

Fenerbahçe geçen perşembe günü Brüksel deplasmanında görkemli bir Avrupa zaferi elde etti. Sarı-lacivertliler Belçika Ligi lideri Union SG’yi 3-0 yendi. Bu maçın rövanşı dün oynandı. Kanarya evinde ağırladığı rakibine 68. dakikada Rasmussen’in attığı golle 1-0 yenildi. Kısmen rotasyonlu kadrosuyla maça çıkan ve özellikle stoper bölgesindeki sakatlıklar sonucu eksik bir şekilde sahadaki yerini alan Kanarya pek de etkili bir oyun ortaya koyamadı. Ancak ilk maçtaki sonuç tur için yeterli oldu. Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında Kadıköy’deki 12 maçlık yenilmezlik serisi sona erse de çeyrek final bileti geldi.

Ancak Belçika basını her ne kadar turu alamamış olsalar da Union SG’nin etkili oyunuyla rakibini mağlup ettiği karşılaşmayı unutulmaz bir zafer olarak okuyucularına aktardı. VRT “Güçlü Union, Fenerbahçe galibiyetiyle Avrupa macerasını olumlu şekilde sonlandırdı. Bir mucize değil ama unutulmaz bir zafer. Union, Avrupa serüvenini F.Bahçe’ye karşı önemli bir galibiyetle noktaladı. Hatta Türkiye’de maça hakim olan Brükselliler biraz daha etkili olabilse daha fazlasını hayal edebilirdi” dedi.

İşte Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleriİşte Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri

RTBF ise bu galibiyeti “Union Saint – Gilloise, Fenerbahce’yi yendi ve Konferans Ligi’nden başı dik ayrıldı. İlk maçta 3-0 mağlup olan Union, zorlu sahada kazanmak için yiğitçe bir performans sergiledi. Gurur duyulacak ama aynı zamanda pişmanlık duyulacak bir şey…“ diyerek bu galibiyeti okuyucularına aktardı.

De Standaard “Mucize olmadı ama Union Avrupa mücadelesini prestij zaferiyle noktaladı” başlığını kullandı. Haberde “Union’ın Avrupa hikayesi bitti. Geçen haftaki 3-0’lık mağlubiyetin ardından, Fenerbahçe ile oynanacak ikinci maçın sonucu belli gibiydi. Perşembe günü bir mucize mümkün olmadı. Union çok sayıda pozisyon yarattı ancak sadece bir gol atabildi” dendi. Ayrıca gazetede Union’un bu sezon Avrupa’da Liverpool’u yendiği, Eintracht Frankfurt’u elediği de hatırlatıldı.

HLN gazetesi, “Union Avrupa sahnesinden başı dik ayrıldı: Rasmussen Brüksel ekibine İstanbul’da hak ettiği bir zafer kazandırdı” başlıklı haberinde, Belçika takımının “Fenerbahçe karşısında büyük ve hak edilmiş bir galibiyetle Avrupa’ya veda ettiğini” belirtti.

Konferans Ligi'nde Fenerbahçe maçı kaybetti, turu kazandıKonferans Ligi’nde Fenerbahçe maçı kaybetti, turu kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.