Taraftar hem meşaleyi hem Fenerbahçe’yi yaktı

UEFA, Fenerbahçe'ye üç deplasman maçına taraftar götürmeme cezası verdi. Union SG deplasmanında oynanan maçta Fenerbahçeli taraftarların sahaya meşale atması sonucu oyun durmuştu.

Spor 15 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
UEFA'dan Fenerbahçe'ye taraftar cezası.

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi’nde yoluna devam ediyor. Çeyrek finalde Yunan ekibi Olympiacos’la eşleşen Kanarya’ya kötü haber UEFA’dan geldi. Avrupa futbolunun yönetim organı UEFA, Fenerbahçe’ye 3 maç deplasmana taraftar götürmeme cezası verdi.

Son olarak son 16 turunda Belçika’nın Union SG takımını saf dışı bırakan Kanarya, yolculuğunu sürdürmüştü. Hedefi Atina’daki final olan takım, hem Olympiacos deplasmanında hem de şayet yükselebilirse yarı finalde Aston Villa-Lille eşleşmesinden çıkan takıma karşı 2 Mayıs’ta deplasmanda oynayacağı maçta taraftarından yoksun olacak.

Fenerbahçe taraftarları Union SG’ye karşı oynanan deplasman maçında tribünlerden sahaya meşale atmışlardı. Maçın başında oyun iki dakikalığına durmak zorunda kalmıştı. Belçikalı itfaiye güçleri sahaya girmişler ve meşaleleri toplayarak sahayı yeniden futbol oynamaya uygun hale getirmişlerdi. Bundan sonra devam eden maçı 3-0 kazanan Fenerbahçe bu avantajlı skorla beraber evinde 1-0 yenilse de Belçika ekibini saf dışı bırakmış ve yoluna devam etmişti. Ancak Fenerbahçe taraftarı en azından üç deplasman maçında takımının arkasında olamayacak.

Fenerbahçe finale çıkması halinde bu ceza devreye girmiyor. Zira Atina’daki Ayasofya Stadı’nda oynanacak mücadele tarafsız saha olarak nitelendirilecek ve Fenerbahçe taraftarı da kendine ayrılan ölçüde stadyumdaki yerini alabilecek.

Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi OlympiacosFenerbahçe’nin çeyrek finaldeki rakibi Olympiacos

Konferans'tan Fenerbahçe'ye 343 milyon TLKonferans’tan Fenerbahçe’ye 343 milyon TL

Belçika basınından Fenerbahçe-Union SG yorumu: Unutulmaz bir zaferBelçika basınından Fenerbahçe-Union SG yorumu: Unutulmaz bir zafer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.