Fenerbahçe İspanyol üçlemesini rekor ve üçlüklerle tamamladı

Fenerbahçe, Baskonia ve Real Madrid'den sonra bir başka İspanyol takımı Valencia'yı 118-88 devirerek hem üçlemeyi tamamladı hem de EuroLeague'de en çok sayı ve üçlük attığı maçı oynadı. Sarı lacivertiler, karşılaşmayı 24 üçlükle tamamladı.

Spor 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Valencia'yı farka boğdu!

EuroLeague’in 29’uncu hafta mücadelesinde Fenerbahçe ve Valencia, Ataşehir’de karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler ilk dört sıraya doğru olan yükselişini sürdürmek, İspanyollar ise play-in’e katılım yolunda avantaj elde etmek için parkeye çıktı.

Mücadeleye çok etkili giren Fenerbahçe, henüz beşinci dakika bile dolmadan çift haneli farkı yakaladı ve rakip koç Alex Mumbru’ya televizyon molasını bekleme fırsatı dahi tanımadan ilk molasını aldırdı. Mola dönüşü alan savunması yapan Valencia 6-0’lık seri yakalayarak skoru 14-11’e getirdi. Kalanı karşılıklı basketlerle geçen ilk çeyrek 22-19 Fenerbahçe üstünlüğüyle noktalandı.

İkinci periyodun başında alan savunmasına dış atışlarla ceza kesme yoluna giden sarı-lacivertliler, yayın gerisinden bulduğu ritimle farkı bir anda yine çift hanelere taşıdı. Nigel Hayes-Davis’ten de iki potada birden katkı alan Fenerbahçe, soyunma odasına 20 sayı farkla, 57-37 üstün gitmeyi başardı.

İkinci devre dış atışlardaki yüzdeli oyununu sürdüren Fenerbahçe, üçüncü çeyreği 85-61 önde kapattı. Son periyotta farkı daha da açan sarı-lacivertliler mücadeleden 118-88’lik zaferle ayrılmayı başardı.

EuroLeague’de bir maçta en çok üçlük atan takım!

Geçtiğimiz haftalarda Bologna’ya karşı oynanan maçta 20 üçlük bulup kulüp tarihinin EuroLeague rekorunu kıran Fenerbahçe, Valencia karşısında bu başarısını lig çapında genişletti. İspanyol rakibinin çemberine 24 üçlük gönderen sarı-lacivertliler, bu dalda bir maçta en çok isabet bulan EuroLeague takımı olarak tarihe geçti. Rekorun önceki sahibi Maccabi Tel Aviv karşısında 22 isabet bulan Anadolu Efes’ti. Toplamda 24/38 üçlük atan sarı kanaryada Tyler Dorsey 8, Scottie Wilbekin 6, Nigel Hayes-Davis ise 4 isabetle başı çekti.

Bunun yanında Fenerbahçe, 116 sayı bulduğu karşılaşmada bir maçta en çok sayı attığı EuroLeague mücadelesini de geçirmiş oldu.

Kazanan tarafta Tyler Dorsey 28 sayı, Nigel Hayes-Davis 21, Scottie Wilbekin ise 20 sayı üretti. Valencia’da Brandon Davies 18 sayı üreterek takımının en skorer ismi oldu.

Fenerbahçe, EuroLeague’de bir sonraki maçında 20 Mart Çarşamba günü Barcelona’yı konuk edecek.

Konferans Ligi'nde Fenerbahçe maçı kaybetti, turu kazandıKonferans Ligi’nde Fenerbahçe maçı kaybetti, turu kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.