Ali Koç’tan TFF’ye zehir zemberek sözler: Fenerbahçe UEFA’ya gidiyor

Fenerbahçe’nin güncel borcunun da açıklandığı Yüksek Divan Kurulu toplantısında Başkan Ali Koç, gündemle alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Koç, geçtiğimiz hafta içi olanları araştırmak üzere TFF ve devleti göreve çağırdı.

Spor 5 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Ali Koç'tan hem TFF hem Erden Timur için sert açıklamalar.

Fenerbahçe’de Yüksek Divan Kurulu Toplantısı Mustafa Kemal Atatürk’ün hologramının yansıtılması ve sesinden 10’uncu Yıl Nutku paylaşılmasıyla başladı. Üyeler konuşmayı ayakta izledi ve gösterimin bitmesiyle beraber uzun süre ayakta alkışlandı.

İlk olarak Fenerbahçe Spor Kulübü’nün borcu 8 milyar 276 milyon TL açıklandı. Ardından kürsüye gelen Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan amatör branşların başarısıyla alakalı konuştu. 

Fenerbahçe'nin mükemmel serisini Trabzonspor bitirdiFenerbahçe’nin mükemmel serisini Trabzonspor bitirdi

Yüksek Divan’dan Süper Kupa kararı

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının İstanbul Atatürk Stadyumu veya Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanması, Suudi Arabistan’da oynanmaması yönündeki önergeyi kabul etti. Yüksek Divan Kurulu, kararını Yönetim Kurulu’na bildirecek.

Süper Kupa'nın tarihi değişti! 10 yıllık iddia geldiSüper Kupa’nın tarihi değişti! 10 yıllık iddia geldi

”Biz çökerteceğiz”

Ali Koç gündemi değerlendirdiği sözlerine “Hocamız İsmail Kartal’ın PFDK’ya sevk edilmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Onun arkasında o kadar çok bilgiler, belgeler var ki artık yeter dedik. Biz bunu değiştirmek için görev süremizin kalan bölümünde bu iş için şampiyonluk kadar mücadele edeceğimizi belirtmiştir. Devlete, TFF’ye, her yere çağrı yapıyoruz; kimse kılını kıpırdatmıyor. Fenerbahçe olarak bu mücadeleyi sonuna kadar yapacağız. İşler, kirlilik, sıkıntılar, anlamsız olaylar, gariplikler, o kadar uzun süre birikir ki, bu işi yapanlar hep bunu yapacaklarını zanneder. Bu çatıyı hep birlikte çökerteceğiz.” diyerek başladı. Kartal Pendikspor maçından sonra yaptığı açıklamalar dolayısıyla PFDK’ya sevk edilmiş ancak kuruldan ceza kararı çıkmamıştı.

“Yaşasın Atatürk, yaşasın Cumhuriyet”

Koç konuşmasının başında 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’e ve kurucu lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de anmayı unutmadı ve “Cumhuriyetin ne kadar değerli olduğunu ve Türkiye’nin bu konuda ne kadar şanslı olduğunu, yaşadığımız bölgedeki yaşananları görünce bir kez daha anlıyoruz. Çok şanslıyız. Geçmişine sahip çıkamayan ulusların geleceği de risk altındadır. Sadece BM’de ne kadar çok ülke bayrağının değiştiğine bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Atatürk!” dedi.

Koç Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı ve Atatürk’ü andı.

“Trabzonspor’u tebrik ediyorum”

Ali Koç, Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi 3-2 mağlup ettiği karşılaşmayla alakalı “Dünkü maç aslında buranın havasını biraz bozdu. Ben Trabzonspor’u tebrik ediyorum. Bizim için iyi bir gece değildi. Mazeretimiz yok. Sezon başında 11 hafta sonunda 30 puan alacağımızı söyleseler, herkes kabul ederdi. İlk puan kaybının bu maçta olmaması daha iyi olurdu ama futbolun içinde bunlar var. 1-0’ken endişemiz yoktu, 45-47 arası iki gol yedikten sonra o işi çevirmek zor oldu. Bu bize yazar. Telafi edeceğiz. Şanssız bir kulübüz. Sakatlıkların gelme zamanı, hep aynı bölgede olması bu işi daha da zorlaştırıyor.” sözlerini söyledi.

Koç, geçen sezon Trabzonspor maçı sonrası işlerin kötüye gittiğini hatırlattı ancak bu sezon farklı olduklarını ifade etti.

Fenerbahçe için sezon şimdi açıldıFenerbahçe için sezon şimdi açıldı

“Türk futbolunun Susurluk’u”

Koç, geçtiğimiz hafta içinde Leyla Ceylan’ın ‘İzmir çetesi’ olarak da bilinen 4 hakemle alakalı açıklamaları ve Fenerbahçe-Hatayspor maçında yardımcı hakem olarak görev alan Kemal Yılmaz’ın söz konusu karşılaşma ardından görev alamadığı için 27 senelik kariyerini noktalaması olaylarıyla ilgili “Geçen hafta, Türk futbolunun 6 gününde yaşananlar başka bir ülkede olsa yer yerinden oynardı. Bir tanesi olsa dahi. Bakalım bizim ülkemizde neler olacak. Her zamanki gibi görmezden mi gelinecek, iddialar araştırılmayacak mı yoksa bu son yaşananlar Türk futbolunun Susurluk’u olacak mı?” dedi.

Fenerbahçe UEFA ve IFAB’a gidiyor

Koç, Hakan Ceylan’ın kendisine boşanma davası açan eşi Leyla Ceylan’ın Yeni Asır’a söyledikleriyle alakalı olarak son derece çarpıcı konuştu. TFF’nin bu konuda da “Bizi bağlamaz” diyemeyeceğini belirten Koç “Bu isimler derhal futboldan el çektirilmelidir. Bunu UEFA’ya ve IFAB’a şikayet edeceğiz. Konu şudur; Ege bölgesindeki arkadaşlar, herhalde zeytinyağı çok mu zihin açıyorlar bilmiyorum, UEFA’dan maç alıyorlar ve sağlık raporunu yollamadık, geciktik diyorlar. Geriye dönük rapor alıyorlar, bu üç hakem. Bir, vazifelerini yerine getiremiyorlar. Evrak bürokrasisini yerine getiremiyorlar. Mağdur olmamak için de eski tarihli rapor alıyorlar. Ben bunu başka kaynaklardan öğrendim. Bu haber çıkmadan çok önce. Bu üç hakem sahte rapor aldı mı, almadı mı? Bu kadar basit bunu öğrenmek. Yine mi üstünü örteceksiniz? Bakın, futbolun marka değeri sorunları çözerek artırılır. Sahte rapor almaya tenezzül eden adamdan, nasıl adil maç yönetmesini bekleyeceğiz? Dişlerini fırçalarken aynaya baktığında utanmıyor musun kardeşim sen?” dedi. Koç ayrıca Erman Toroğlu’nun Cüneyt Çakır’la alakalı VAR kayıtlarını aldığıyla alakalı olarak da TFF’den konunun araştırılmasını talep ettiklerini belirtti.

Erman Toroğlu’nun Çakır iddiası Fenerbahçe’yi harekete geçirdi: TFF’ye başvuruErman Toroğlu’nun Çakır iddiası Fenerbahçe’yi harekete geçirdi: TFF’ye başvuru

“MHK Başkanı’nın karakteri zayıf”

Ali Koç, MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’yla alakalı “Bir araştırma yaptık. İyi bir insan kötü değil. Ama karakteri zayıf, omurgasız. Bu hakaret olarak değil bu bir bilgi, bu gerçek. O yüzden biz MHK Başkanı kim diye soruyoruz. Bu arkadaş mevkii seviyor, onun için verilen her talimatı yerine getirecek potansiyele sahip. Bu bir tespit. Kim bunun başı kardeşim? Tabii ki Tolga Özkalfa çıkıyor. Bir önceki MHK kötüyse, onun en önemli iki adamını bu MHK’ya getirdin.” dedi.

MHK'nın açıklaması Beşiktaş'ı tatmin etmedi: Maç tekrarı talebi geldiMHK’nın açıklaması Beşiktaş’ı tatmin etmedi: Maç tekrarı talebi geldi

“Ey Fenerbahçe ayaklan”

Koç, Kemal Yılmaz’ın kararıyla ilgili “27 yıllık yardımcı hakem olan Kemal Yılmaz meslekten istifa etti. İstifa gerekçesi bizim işaret ettiğimiz konuları doğrular nitelikteydi. Fenerbahçe’ye karşı kurulan düzenin deşifresiydi. Bu mektup bile hakemlik müesesesini dibinden değiştirecek etkidedir.” sözlerini söyledi.

Koç konuyla alakalı olarak ilerleyen dakikalarda “Kemal Yılmaz’ın açıklamaları, Türk futbolunda bir milat olmalı. Türk futbolun yozlaşması bu açıklamada gizli. Bu adam daha ne desin? TFF’nin yerinde olsam bu adamı derhal korumaya alırım. Burası Türkiye. Ey Fenerbahçe camiası ayaklanın! Bakın neler dönüyor!” eklemesi yaptı. Koç ayrıca Yılmaz’ın başına gelenin benzerinin sezon başında yaşandığını vurgulayarak “Bu bir maçta daha yaşanmış, biz fark etmemişiz. Serkan Olguncan, yine yardımcı hakem. Fenerbahçe-Gaziantep maçı, sezonun ilk maçı yanılmıyorsam. Hakemi ikaz ederek Abdulkadir Bitigen’e penaltı verdiriyor, karar VAR’dan dönüyor. Yorumcular, net penaltı ve bu pozisyona VAR karışamaz diyor. Serkan Olguncan, haftalarca maç almıyor. 13 Ağustos-25 Eylül arası maç almıyor. VAR’da kim var? Malum karakterler. Serkan Tokat, Alper Ulusoy aralıksız şekilde maç almaya devam ediyor. Sayın Büyükekşi, doğru mu söylüyorum, yanlış mı? Ne dersin bilmiyorum, bunu ve altındaki nedeni soruyorum.” açıklamasını yaptı. Koç son olarak “Ege’nin başı İstanbullu bir hakem. O gelecek.” diyerek konuyu çarpıcı sözlerle kapadı.

TFF'den Ali Koç ve Erden Timur hamlesiTFF’den Ali Koç ve Erden Timur hamlesi

“Mektubu gördünüz mü?”

Ali Koç, eski MHK Başkanı Serdar Tatlı’nın görevinden ayrılırken TFF’ye bir mektup bıraktığını belirterek “Serdar Tatlı… Eski MHK Başkanımız. Kendisini hiç tanımıyorum ama hakkında çok olumlu konuşulur. Sayın Tatlı, görevi bıraktıktan sonra TFF’ye bir mektup bırakıyor ama içeriğini kimse tam olarak bilmiyor. Mektubun içeriğinde 3 tane hakemden bahsediyor. ‘Bu hakemlere kesinlikle maç verilmemeli’ diyor. Bu isimler bende var ama şu an telaffuz etmeyeceğim. Bu 3 kişi, şu an yoğun şekilde maç alan hakemler. Benim bu anlattıklarımdan sonra ülkenin ayağa kalkması lazım. Sayın Büyükekşi, bu mektubu gördünüz mü? Evet mi, Hayır mı?” dedi.

“Çebi haklıymış”

Koç daha sonra bir özür borcu olduğunu belirterek “Sayın Serdar Tatlı’dan sonraki MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu bir 8 Mart operasyonu yaptı.Bu operasyona en büyük tepki verenlerden biri bizdik. Galiba haklıymış demiştim, şimdi net haklı diyorum. Özür diliyorum. Sayın Çebi de zaman zaman dokunduruyor bize bu konuda kendince haklı.” açıklamasını yaptı.

Çebi: Önümüzdeki hafta sonu kararımı açıklayacağımÇebi: Önümüzdeki hafta sonu kararımı açıklayacağım

“Mert Hakan’ın golünün iptali skandal hata”

Fenerbahçe geçtiğimiz sezon Adana Demirspor deplasmanında kritik bir puan kaybı yaşadı. Maçın ardından hakem yönetimi fazlasıyla eleştiri aldı. Koç o günkü karşılaşmaya değinerek “Hugh Dallas, sezon sonundaki seminerde Koray Gençerler’i ayağa kaldırıyor. Mert Hakan’ın Adana Demirspor karşısındaki golünün iptal edilmesini skandal hata olarak değerlendiriyor. ‘Ceza sahası içinde olsaydı buna penaltı verir miydin?’ diyor, ‘Hayır’ cevabını alıyor. ‘O zaman neden bunu iptal ettin?’ diyor. Sonra bu basın bildirisinde çıkarılıyor. Oğuz Sarvan, 70 yaşını geçmiş, Allah uzun ömür versin. Titri olmadan akademide çalışıyor. Sayın Büyükekşi’ye soru, bu var mı?” dedi.

“Uilenberg’i kafalamışlar”

Ali Koç, MHK Eğitim Danışmanı olarak görev yapmış olan Jaap Uilenberg’in de İzmir çetesi olarak adlandırdığı grup tarafından ayartıldığını iddia ederek “Hakemlik camiasında bir terör estirilmiş. Ankara, Antalya gibi bölgelerdeki hakemler hata yaparsa büyük cezalar alıyor. İzmir bölgesi hakemleri hata yapsa da ceza almıyor. Herkes biliyor bunu! Uilenberg vardı hatırlarsınız. Adamı kafalamışlar, bedava diş tedavisi falan. Biliyorsunuz Tolga Özkalfa da dişçi. Normal bir Avrupalı hayatta kabul etmez böyle bir şeyi” dedi.

MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu oldu, Trio'dan kurula ikinci isim girdiMHK Başkanı Ahmet İbanoğlu oldu, Trio’dan kurula ikinci isim girdi

“Garipsediğim bir kişi var”

Koç, hakem akademisine atanan Burçin Keskin’le ilgili “Geldiğinden beri garipsediğim bir kişi var. Burçin Keskin adlı kişi. Bu arkadaş TFF’den iki kere kovuldu. Bir kulübe yakın olduğu için devamlı itiliyor. Bu arkadaş hakem akademisine atandı. Ama açıklanmadı. Bir kere alkollü TFF’nin arabasını pert ediyor, atılıyor. Bir kere kafasına göre iş çeviriyor, atılıyor. Bir şekilde geri geliyor. Bir kere karşılaşmıştık. Konuştukça adam terliyor. Kimdir bu arkadaş? Önemi nedir? İki kere kovulan adam, medyaya haber sızdıran bir adam kalmamalı akademide” dedi.

“Beni mahkemeye verin”

Koç söyledikleri üzerine “Bu iş böyle gitmez. Ulusoylarla, Ceylanlarla, Gençerlerle, Tokatlarla bu iş gitmez. Beni mahkemeye verin. Milyonların önünde yaptığınız işleri anlatıyorum. Bir gün bizden biri Federasyona gidip birini tokatladı haberi çıkarsa şaşırmayın. İşler o noktaya gidiyor” dedi. Koç kurulun olduğu salonda projeksiyona görüntü yansıtarak “Urla’da bir kahvaltı mekanı. Kim sizce bunlar? Bu fotoğrafı koyuyorum, peşinizdeyiz, bilin. Fotoğrafta bir şey yok, kahvaltı. Fenerbahçeliler, böyle davranmaya devam edin. Toparlayın, bilgilendirin. Biz bunu tek başımıza yapamayız. Nefes aldırmayın bu adamlara, demokratik haklar çerçevesinde yalnız, yanlış yerlere çekmeyin. Dürüst hakemler, topyekun istifa edin. Bu muameleye maruz kalanlar, atamalarla hakları yenenler, verdiğiniz doğru kararlardan dolayı mobbing yiyenler istifa edin. Bakın ne oluyor. Dürüst olmayanlar istifa etmeyecekler. Onlar öyle bir sistem kurmuşlar ki, menfaatlerine basıldığında basanı temizleyecek mekanizma var orada. Temizlik isteyenler dayanamıyorlar” dedi.

Koç’un sözünü ettiği fotoğraf.

Başkan ayrıca “31 Ekim Salı günü Halk TV’de Murat Ağırel futbol ve kara para ile ilgili bir açıklama yaptı. Bu iddiaların TFF tarafından ele alınış biçimi bizi ilgilendirir. TFF 3 Kasım’da bu programla ilgili bir açıklama yaptı, kısaca bizi bağlamaza getirdi. 3 Kasım Cuma günü Yeni Asır’da İzmirli hakem çetesi başlıklı önemli bir haber yapıldı. Bu bir boşanma haberi. Ama futbolu ilgilendiren çok konu var.” sözlerini söyledi.

Leyla Ceylan'dan 'İzmir çetesi' açıklaması: FIFA'ya sahte rapor gönderdilerLeyla Ceylan’dan ‘İzmir çetesi’ açıklaması: FIFA’ya sahte rapor gönderdiler

“Ortak nokta Fenerbahçe’nin hakkını yeme”

Başkan Ali Koç sözlerine TFF’yi aksiyon almaya davet ederek devam etti ve “TFF delegesi olan eski bir hakem, ‘Bir hakem beni aradı, görüştü. Fenerbahçe’yi bu sene şampiyon yapmayacaklar dedi.’ Niye harekete geçmiyorsun? Tüm iddiaların ortak noktası, hepsinin ortasında Fenerbahçe’nin hakkının yenme iddiası var. Hepsinin ucu Fenerbahçe’ye dayanıyor. En son federasyona gittiğimizde beklenmedik şekilde başka takımın yöneticileri de vardı. Bizi birbirimize mi çarpıştırdılar bilmiyorum. İki başkan da rahatsızlığını dile getirdi. Ben Ali Koç olarak doğrudan veya dolaylı şekilde bana gönderilen bir görüntü yok, bunu incelemelisiniz, ne bekliyorsunuz? Ben hukuki adımlarımı attım.” dedi.

“Alt liglerde inanılmaz bahis oynanıyor”

Koç, özellikle alt liglerde bahis oynandığında alakalı sözlerine “Halk TV’de bir program yapılıyor, kara para aklama ve bahisle ilgili. Alt liglerde inanılmaz bahis oynanıyor. TFF’ye gidiyorum ve elimde gizli çekilmiş video görüntüleri var, orada iki takım yöneticileri pazarlık yapıyor, var bu görüntüler, TFF ne yapsa doğruyu yapmış olur? Bu gizli kamera, delil sayılmaz derse mi doğruyu yapmış olur yoksa da bunlar çok ciddi iddialar, soruşturmalıyım derse mi doğru olur? Videolar bende var. Böyle bir vaka da var. Halk TV’deki iddialar endişe verici, TFF’nin açıklaması ‘Beni bağlamaz’ şeklinde. Seni bağlar. TFF, futbolu temiz tutmak zorunda. Bu konu Fenerbahçe’yi ilgilendirmiyor ama TFF’yi ilgilendiriyor. Ben sizi itham ediyorum kardeşim, soruşturun. Temiz futbol için soruşturun.” diye devam etti.

Türk futbolu bir hakem istifasıyla bir kez daha fena halde karıştı... Ali Koç: Pisliği temizleyeceğizTürk futbolu bir hakem istifasıyla bir kez daha fena halde karıştı… Ali Koç: Pisliği temizleyeceğiz

“İfademin alınması lazım”

Ali Koç, Erden Timur’un Lale Orta hakkında “VAR odasından Ali Koç’a görüntü servis etmesi” üzerine ortaya attığı iddialarla ilgili “Ali Koç olarak doğrudan veya dolaylı bir şekilde bana gönderilen bir görüntü yok. ‘Bunu incelemeniz lazım, ne bekliyorsunuz?’ dedim. İki soru sorulmuş. Cumartesi yolluyorlar, üç gün içinde cevap verin diyorlar. ‘1 – Fenerbahçe ile Adana Demirspor arasında oynanan maçın VAR kayıtları size gönderildi mi?, 2 – Söylemek istediğiniz başka bir husus var mı?’… Olay bu. Senin fiziken çağırıp benim ifademi alman lazım. Benim, ilgili herkesin. Bu iddialarda bulunan kişi, gerçekleri o kadar saptırabiliyor ki. Böyle yazıyla, iki tane ucuz soruyla soruşturulacak konular değil. Türk futbolunun selameti için sonuna kadar soruşturulması gereken konular bunlar.” dedi.

Koç açıklamalarının ilerleyen bölümlerinde yeniden Timur’la alakalı konuştu: “Bir arkadaş var, dürüstlüğün abidesi, Türkiye’de ondan dürüst insan yok. ‘Elimde belgeler var’ dedi. Bunun için de TFF’ye başvurduk, isteyin belgeleri dedik. Yok yok yok, istemiyor. Yapmıyor, yapamıyor, korkuyor, bilmiyorum bunun açıklamasını. Bu arkadaş, elinde olan belgeleri ifade edebilmek için bir programa çıktı. Bahsettiği iki konu var belge diye. Biri eski MHK Başkanı Lale Orta’nın VAR görüntülerini bana yollaması. Bunlar öyle bir organizasyon ki… Bizzat dedik diye bunların medyadaki ekibi dolaylı olarak gitti diyor. İçiniz rahat olsun, bize gelen hiçbir şey yok bununla ilgili. Bu ülkede yalanla dolanla iş yapan insanlardan bıktım. TV’deki arkadaşlara da söylüyorum, sakın Fenerbahçe’yi, gerçekten adalet isteyen ve hakkı yenen Fenerbahçe’yi onlar da temiz eller istiyor ile aynı cümlede kullanmayın. Biz gerçekten istiyoruz. Elimizde bilgiler var, belgeler var, iddialar var, başvurular var. Onlarda ne olup olmadığını, ne kadar yanıltıcı olduğunu iki dakika sonra size göstereceğim. Bizi bu adamlarla aynı cümlede kullanmayın.”

Ali Koç'tan Erden Timur'a: Külliyen yalan, iftiraAli Koç’tan Erden Timur’a: Külliyen yalan, iftira

Timur’un Ali Şansalan ve Beşiktaş iddialarıyla alakalı konuşan Koç “12 hakem diye bir şeyden bahsediyor, 7 adalar gibi. Hep 12 hakem, 12 hakem… Belki hakikaten aldatmışlar bunu, hemen inanmış. Dolayısıyla ortaya çıkacak. Biz de başvuruyoruz, onlar da başvuruyor. Belge var, belge var. Biri o. İkincisi de Beşiktaş’la ilgili bir şey söylüyor. Soruyor, ‘Otelde kaldın mı, kahvaltı ettin mi’ diye. Çamuru atıyor. Sonra da ‘Ne cevap aldınız’ diye soruyorlar. ‘Yolladık, tek tek sorduk’ diyor. Sonra da çok şükür bir tane akıllı adam çıkıyor, ‘Ne cevap aldınız’ diyor. ‘Gönderildi mi, gönderilmedi mi bilmiyorum, teyit edip dönerim’ diyor. Hasbelkader geçen gün aynı odadaydık, ‘Gönderdin mi?’ dedim, gönderdim diyemedi.” açıklamasını yaptı.

Beşiktaş'tan derbi öncesi hakem iddiası: Yapay zekayla oynadılarBeşiktaş’tan derbi öncesi hakem iddiası: Yapay zekayla oynadılar

“Seni Selahattin’e vereyim bak ne yapar?”

Koç Erden Timur’un açıklamalarına cevap olarak “Biri Ali Koç ve Lale Orta, külliyen reddediyoruz. Onlar da çok şükür başvuru yaptılar inceleyin diye. Bir soru soruyor gazeteci. Onlar benim karşıma çıksalar, hayat boyu başkanlığımı garantilerim, size o kadar söyleyeyim. Çünkü doğruyu söylemiyorlar. Bu mertebede bir insan, bu iddia sahibine ‘Ne cevap aldınız?’ deyince, bu cevap olmaz. Sistem bu şekilde dönüyor. Çamuru at, kendi gazetecilerini topla, Allah’tan burada bir tanesi çıkıyor ve can alıcı soruyu soruyor. Tekrar edelim, olmayacak, bekliyorum ve istiyorum. Bak seni Selahattin Baki’ye vereyim, ne yapar. Bana çıkmayacaksın. Selahattin sen de bir daha öyle saygısızca alzheimer falan deme lütfen. Söylediği yalana inananlara ne deniyordu? Onun da tıpta karşılığı var. Ben bunu duydum, 4 defa dinledim yanlış mı duydum diye. Adamlar neyi yakalamışlar dedim, hiçbir şey yakalamamışlar. Beşiktaş camiası neden bir şey demiyor onu da anlamıyorum.” açıklamasını yaptı ve canlı yayına çıkma isteğini tekrarladı.

Erden Timur'dan Fenerbahçe'ye örgüt suçlamasıErden Timur’dan Fenerbahçe’ye örgüt suçlaması

“Kimse sizin gibi tepinmiyor”

Koç daha sonra TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yle alakalı “Benim duruşumu biliyorsunuz. Ben Büyükekşi gelmeden karşıydım. Neden karşı olduğumu da hem kendisine hem de herkesin içinde söyledim. Bunun gibi (Erden Timur’un ekrandaki görüntüsünü işaret ederek) atıp tutmadım. Geçen sezon rakibimiz diyor ki ‘PFDK Başkanı üzerinde Fenerbahçe formasıyla karar veriyor’. Başkana kaç defa dedim, ‘Çık de ki; Ben Galatasaray kongre üyesiyim’. Bütün tartışmalar biterdi. MHK başkanınızı koruyun dedim, bırak korumayı ana avrat küfür ettiler kadıncağıza. Sevk bile etmedin. Sayın Büyükekşi, gördük Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamasındaki halinizi. Diğer bütün turnuvalarda kupayı verip gidiyorlar. Sizin gibi tepinmiyorlar. Eski bir MHK Kurulu Üyesinin bir iddiası var. O da çıkacak yakında. Tuttuğu takımın galibiyeti sonrasında başkalarının önünde maçın hakemlerini övdüğü ve bunun sık sık tekrar ettiği söyleniyor. Bu doğru mu Sayın Başkan.” dedi.

“Rakibimiz maçını tek farkla kazanıyor”

Koç, Galatasaray maçlarındaki hakem kararlarıyla ilgili “Rakibimiz, birçok maçını tek farkla kazanmıştır. Hakem kararlarında skoru etkileyecek olanlara odaklanıyoruz ama sadece kritik hatalar değil, maçın akışını etkileyen düdükler skoru etkileyen unsurlardır. Şampiyonluk yarışını doğrudan etkilemektedir. Biz niye hakemi yenmek zorundayız? Böyle bir algı yerleşti. Niye bu kritik hakem hataları hep bir takımın lehine? İnanın alt seviye maçlarda da çok hata var. Herkes şikayet ediyor.” sözlerini söyledi.

Galatasaray'dan Muslera açıklaması: Bayern Münih maçında yokGalatasaray’dan Muslera açıklaması: Bayern Münih maçında yok

Koç açıklamalarında Ogün Altıparmak’a da mesaj vererek “Senin zihniyetin nasıl biliyor musun? Fenerbahçe’nin başındaki kişilere göre başarılı olsun ya da olmasın diyorsun. Rabbim Fenerbahçe’yi sizin gibilerden korusun.” sözlerini söyledi. Ali Koç, kalan 6 ayını bahsettiği olaylarla ilgilenerek harcayacağını belirtti ve son olarak “Biz kellemizi koyduk. Sizin desteğinize ihtiyacımız var. Çok Yaşa Fenerbahçe! Çok Yaşa Türkiye Cumhuriyeti!” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.