TFF’den Ali Koç ve Erden Timur hamlesi

Türk futbolunda gündemi Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Sözcü TV’ye, Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur’un A Spor’a yaptığı açıklamalar ve ortaya attıkları iddialar belirledi. TFF, iddialarla alakalı açıklama yayınladı.

Spor 26 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
TFF'den Ali Koç ve Erden Timur açıklaması.

Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimi arasındaki demeç savaşlarına karşı TFF’den açıklama geldi. İki taraf da açıklamalarında federasyonun çeşitli kanallardan rakiplerine destek verdiklerini, kendilerine karşı tavır aldıklarını belirtiyordu.

Özellikle son dönemde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur’un televizyon kanallarına çıkarak yaptıkları açıklamalar dikkat çekiciydi. Koç, 4 Ekim tarihinde Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın konuğu oldu ve hakem kararlarıyla alakalı şikayetlerini dile getirdi. Son 5 sezonda toplam puan olarak en fazla Fenerbahçe’nin başarılı olduğunu söyleyen başkan, buna rağmen başarılı olamamalarını dış sebeplerle ilişkilendirdi. Bu sebeplerden biri de hakemdi ve bu sezon da hakem hataları Fenerbahçe aleyhine devam ediyordu. Öte yandan Koç bu açıklamalarda İzmir bölgesi hakemlerini işaret ediyor, üstüne üstlük faal görev yapan dört kişinin de adını açıklıyordu.

Ali Koç dört hakem ismi verdi: Manipülasyon var, yayıncı işin içinde!Ali Koç dört hakem ismi verdi: Manipülasyon var, yayıncı işin içinde!

Bir diğer yanda benzer konulardan şikayetçi taraf Galatasaray’dı. Erden Timur, A Spor’da bir programa katıldı. Timur bu programda Fenerbahçe’nin medyada örgütlü bir yapısının olduğunu iddia etti. Ayrıca eski MHK Başkanı Lale Orta’nın VAR odasındaki görüntüleri Ali Koç’a servis ettiğini söyledi. Bu iddialar üzerine Fenerbahçe TFF’yi araştırma yapması üzerine göreve çağırdı. 21 Ekim akşamı aynı ekranlarda bu kez Erman Toroğlu, geçen sezon Cüneyt Çakır’ın MHK’yı dışarıdan yönettiğine dair iddialarda bulundu. Bunun üzerine Fenerbahçe bir kez daha federasyonu göreve çağıran bir açıklama yayınladı, açıklamanın altında tıpkı ilk metinde olduğu gibi yine Yönetici Burak Kızılhan’ın iddiası vardı.

Erden Timur'dan Fenerbahçe'ye örgüt suçlamasıErden Timur’dan Fenerbahçe’ye örgüt suçlaması

Somut belge isteği

Tüm bu yaşananlar adeta Türk Milli Takımı’nın EURO 2024 bileti aldığı milli arada yaşananların önüne geçti. İki takım taraftarları sosyal medyada gergin ortamdan nasibini aldı. TFF ise bugün yayınladığı açıklamayla somut belge istediğini vurguladı.

Erden Timur'a bir cevap da TFF'nin içindenErden Timur’a bir cevap da TFF’nin içinden

Federasyondan yapılan açıklamada adil, şeffaf ve tarafsız rekabet şartlarının her şeyin üstünde gözetildiğinin belirtildiği açıklama şöyle:

“Buna rağmen bazı futbol paydaşlarının mensupları tarafından medya aracılığıyla Türkiye Futbol Federasyonu ve ilgili kurullarına ilişkin yapılan, kaos ortamını körükleme riski taşıyan açıklamaları dikkatle takip ediyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu, ilgili kurulları veyahut herhangi bir spor kulübüne ilişkin herhangi bir iddianın gündeme getirilmesi talep edilmekteyse; Türk futbolunu suni gündemlerden uzak tutmak, kamuoyunu doğruluğu teyit edilmemiş haberlerle meşgul etmemek ve hiç kimseyi zan altında bırakmamak adına; ilgili iddiaların somut bilgi ve belgeleriyle birlikte Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Başsavcılıkları ile paylaşılması gerekmektedir. Söz konusu iddiaların ancak yetkili kurumlarca doğruluğunun teyit edilmesi akabinde kamuoyuyla paylaşılabileceğini ve Türkiye Futbol Federasyonu olarak gerekli işlemlerin yapılacağını, böylece sadece karalama amacı güden açıklamaların önüne geçileceğini belirtiriz.”

Ali Koç'tan Erden Timur'a: Külliyen yalan, iftiraAli Koç’tan Erden Timur’a: Külliyen yalan, iftira

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.